Gaggia καλαθάκια.

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
makis44
Όνομα: Μάκης
Μηχανή:: Gaggia New Baby
2η Μηχανή:: Nespresso D290
Μύλος:: Ascaso i-mini i-2

Re: Gaggia καλαθάκια.

Δημοσίευση από makis44 » Τετ Δεκ 12, 2012 11:10 pm

Μου ήρθε σήμερα η Gaggia Baby οπότε πέρασα απο την Eurogat και πήρα κάποια πράγματα. Πήρα το διπλο καλαθάκι σε τιμή 2,97+ΦΠΑ, το τυφλό καλαθάκι 2,54+ΦΠΑ και επισής τους ρώτησα για το διπλό από το γυμνό pf αλλά ο υπάλληλος μου είπε ότι πηγαίνει μαζί με το pf και δεν το δίνει ξεχωριστά.

Άβαταρ μέλους
G.K
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: G.B Modified By GK
Μύλος:: Mazzer Super Jolly
2ος Μύλος:: Porlex Mini

Δημοσίευση από G.K » Πέμ Δεκ 13, 2012 7:12 am

makis44 έγραψε:επισής τους ρώτησα για το διπλό από το γυμνό pf αλλά ο υπάλληλος μου είπε ότι πηγαίνει μαζί με το pf και δεν το δίνει ξεχωριστά.
αυτο δεν το καταλαβαινω, αν εγω δηλαδη ειχα αγορασει το καλαθακι με το γυμνο pf και για καποιο λογο ηθελα ενα καλαθακι ακομα...τι..θα επρεπε να αγορασω παλι το pf? :OOPS:

nikatsip

Δημοσίευση από nikatsip » Πέμ Δεκ 13, 2012 9:05 am

makis44 έγραψε:επισής τους ρώτησα για το διπλό από το γυμνό pf αλλά ο υπάλληλος μου είπε ότι πηγαίνει μαζί με το pf και δεν το δίνει ξεχωριστά.
Υπάρχει διαφορετικό καλαθάκι για το naked portafilter;
Έχω την εντύπωση οτι ένα είναι το "κανονικό διπλό καλαθάκι", δεν διαφοροποιείται εάν κάποιος χρησιμοποιήσει naked portafilter. Ας μας διαφωτίσει κάποιος γνώστης..

Άβαταρ μέλους
manyjobs23
Όνομα: Μάνος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?

Δημοσίευση από manyjobs23 » Πέμ Δεκ 13, 2012 9:07 am

makis44 έγραψε:ρώτησα για το διπλό από το γυμνό pf αλλά ο υπάλληλος μου είπε ότι πηγαίνει μαζί με το pf και δεν το δίνει ξεχωριστά.
Φίλε Μάκη είσαι σίγουρος ότι το καλαθακι που δίνουν με το γυμνό είναι διπλό;γιατί όταν το πήρα εγώ από την eurogat το έδιναν με τριπλό καλαθακι το οποίο δεν χωράει κιόλας στο κανονικό πορταφιλτερ της baby.

Edited από admin. Η παραπάνω αναφορά αποσύρθηκε μετά από εντολή του συγγραφέα.
viewtopic.php?f=2&t=977&p=38076#p38076
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Πέμ Δεκ 13, 2012 9:33 am

Μάκη44 το ίδιο θα σε ρωτούσα και εγώ.
Είσαι σίγουρος οτι ήταν το διπλό καλαθάκι στο γυμνό PF;Συνήθως έχουν ένα τριπλό.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Δεκ 13, 2012 9:48 am

nikatsip έγραψε: Έχω την εντύπωση οτι ένα είναι το "κανονικό διπλό καλαθάκι", δεν διαφοροποιείται εάν κάποιος χρησιμοποιήσει naked portafilter. Ας μας διαφωτίσει κάποιος γνώστης..
Τα καλαθάκια μπορεί να είναι παραπάνω από ένα. Ένα είναι το μανίσιο. Διάβασε τις δημοσιεύσεις του Άγγελου παραπάνω, ο οποίος επέλεξε να αγοράσει το naked του με generic διπλό και όχι με, φαντάζομαι ότι θα υπάρχει και αυτή η επιλογή, τριπλό.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

nikatsip

Δημοσίευση από nikatsip » Πέμ Δεκ 13, 2012 10:13 am

Έχεις δίκιο, είχα διαβάσει τη δημοσίευση του Άγγελου, αλλά δεν είχα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα. Ίσως με μπέρδεψε και το γεγονός οτι στην ιστοσελίδα, το naked portafilter το δείχνουν χωρίς καλαθάκι και δεν αναφέρουν οτι συνοδεύεται.

Άβαταρ μέλους
manyjobs23
Όνομα: Μάνος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?

Δημοσίευση από manyjobs23 » Πέμ Δεκ 13, 2012 10:26 am

Νικόλα και στο site της eurogat φαινεται ότι έχει καλαθάκι το γυμνό (μάλλον τριπλό) , αν πατησεις την εικονα θα το δείς.
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........

Άβαταρ μέλους
Alex D.
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Gaggia Evolution
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Ascaso i1 mini
2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: Home roasted

Δημοσίευση από Alex D. » Πέμ Δεκ 13, 2012 10:29 am

Βασικά και εγώ όταν είχα πάρει naked pf απο eurogat ερχόταν μαζί με το τριπλό καλαθάκι και νομίζω ότι αν αγοράσεις naked pf πάντα το τριπλό έχει πάνω.

Μάλιστα είχε γίνει και κάποιο λάθος, ο υπάλληλος που μου το είχε φέρει νόμιζε ότι το καλαθάκι που είναι μαζί με το naked pf είναι το διπλό, αλλά στην πράξη όταν το δοκίμασα χωρούσε 23γρ (δηλαδή τριπλό) και όταν ξαναπήγα μου δώσαν το διπλό ξεχωριστά. Μάλιστα είχε παραξενευτεί όταν του το είπα, γιατί δεν το είχε παρατηρήσει ότι το naked pf βγαίνει με το τριπλό καλαθάκι.

Για το generic διπλό δε γνωρίζω, νόμιζα ότι έχουν ένα διπλό για όλα τα pf.

makis44
Όνομα: Μάκης
Μηχανή:: Gaggia New Baby
2η Μηχανή:: Nespresso D290
Μύλος:: Ascaso i-mini i-2

Δημοσίευση από makis44 » Πέμ Δεκ 13, 2012 10:57 am

Βαγγελης ο καφετζης έγραψε:Μάκη44 το ίδιο θα σε ρωτούσα και εγώ.
Είσαι σίγουρος οτι ήταν το διπλό καλαθάκι στο γυμνό PF;Συνήθως έχουν ένα τριπλό.
Βαγγέλη απλά ήθελα να εστιάσω στο γεγονός ότι δεν το δίνουν σκέτο αλλά μαζί με το pf. Εγώ χώρις να γνωρίζω αν είναι διπλό ή τριπλό το ζήτησα από τον υπάλληλο ως διπλό και εκείνος δεν με διόρθωσε. Βασικά (θα βγω λίγο off topic, ας με συγχωρέσει ο Χρήστος...;-) ) η κάτασταση εκεί θύμιζε κατάστημα χονδρικής παρά λιανικής. Δεν είχαν προιόντα σε βιτρίνα να στα δείξουν, αυτά που ζήτησα ο υπάλληλος πηγε τα έφερε από την αποθήκη για να τα αγοράσω. Επίσης ο ίδιος υπάλληλος που με εξυπηρέτησε εκείνη την ώρα ετοίμαζε τις παραγγελίες που θα φύγουν με courier οπότε η εξυπηρέτηση ήταν πάρα πολύ βιαστική και όπως καταλαβαίνετε δεν μου άφησε χρόνο για πολλές ερωτήσεις.

Απάντηση