Μία Gaggia μα ποια Gaggia?

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
nikp81

Re: Μία Gaggia μα ποια Gaggia?

Δημοσίευση από nikp81 » Παρ Φεβ 18, 2011 4:49 pm

Η Baby Dose εχει pre-infusion αλλα οχι στην manual θεση...το pre-infusion το εχει στο κουμπι για την μονη δοση (το οποιο βεβαια ρυθμιζεις εσυ την ποσοτητα)!

xristoforosnemp.

Δημοσίευση από xristoforosnemp. » Παρ Φεβ 18, 2011 6:37 pm

ποια η διαφορά της gaggia classic με την twin οι με τις baby :OOPS: ;; μιας και η τιμή της clasic είναι κοντά σε τιμή με την twin που είναι επίσης μέσα στην λίστα σου θα ήταν μια καλύτερη αγορά :a030: ;;;

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Σάβ Φεβ 19, 2011 8:41 am

Η gaggia classic έχει καταργηθεί και δεν εισάγετε στην Ελλάδα τουλάχιστον επίσημα.
Η Twin όπως το λέει και η λέξη εχει 2 μπόιλερ ένα για ατμό και ένα για καφέ
Το καλύτερο εινα σχετικό μιας και δεν εχει να κάνει με διαδικασίες της ποιότητας του καφέ αλλά με με το τι θεωρεί ευκολία ο χρήστης .
Οι διαφορές ανάμεσα στις διάφορες γιαγιάδες ειναι πολύ ευκολα εντοπίσημες μονο και μονο απο τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και τα ηλεκτρονικά που κάποιες έχουν ,δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο να τα διακρίνει κανείς .
Αν εξαιρέσουμε το φινίρισμα στα διαφορα μοντέλα ,εσωτερικά διακρινοντε απο την ιδια φιλοσοφία κατασκευή ,διαφέρουν σε πράγματα κυρίως ηλεκτρονικόυ τύπου όπως ρύθμιση για την ποσότητα του καφέ που θέλεις να βγάλεις ,πιθανόν προεκχύληση κ.λ.π.
Λίγο διάβασμα δεν κάνει κακό ,χώρια ότι τα περισσότερα που αφορούν τις gaggia έχουν αναφερθεί πολάκις σε διάφορα νηματα του φορουμ.

ΥΓ
Υπόψην οτι τα περισσότερα ηλεκρονικά μπορεί να σημαίνει περισσότερα προβλήματα όταν κάτι δεν πάει καλά και στις περισσότερες των περιπτώσεων κυριαρχούν -μάλλον- αμφίβολης ποιότητας διακόπτες ή τουλάχιστον αυτό διαπίστωσα χρησιμοποιώντας μια του κουτιού New Baby Class πριν 1.5 -2 χρονια περίπου η οποία θεωρητικά αποτελούσε αντικαταστάτη της παλιάς classic αλλά στην ουσία δεν ειχαν καμία σχεση οσον αφορά την στιβαρότητα -ποιότητα κατασκευής.

xristoforosnemp.

Δημοσίευση από xristoforosnemp. » Σάβ Φεβ 19, 2011 12:55 pm

εγώ ενοω ότι αξίζουν τα 60 ευρώ διαφορά που έχει στο aboute espresso η classic από την twin;; :e014:

xristoforosnemp.

Δημοσίευση από xristoforosnemp. » Σάβ Φεβ 19, 2011 12:59 pm

smoothbore έγραψε: Η Twin όπως το λέει και η λέξη εχει 2 μπόιλερ ένα για ατμό και ένα για καφέ
Τ
δηλαδή η twin ειναι dual boiler;; :shock:

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Σάβ Φεβ 19, 2011 1:31 pm

Ετσι ειναι (dual boiler) αλλά μην τρελένεσαι κιόλας .
Η classic κατα την γνώμη μου ήταν και η τελευταία στιβαρή home grade μηχανή που έβγαλε η gaggia και επειδή προφανώς ξεπεράστηκε εμφανισιακά και εκτός απο low :waf: ειχε και αυξημένο κόστος παραγωγής σταμάτησε.
Tα 2 μπόιλερ σημαινουν καφέ και ατμό ανεξάρτητα , αν λοιπόν ανήκεις στην κατηγορία " ο ανεβάσταγος" και σε καίει το να φτιάχνεις το καπουτσίνο εδώ και τώρα..... παίρνεις την twin .
Αν όμως θες κάτι πιο σοβαρό μακροπρόθεσμα, αντι να δώσεις 360 για μια Twin ,δινεις 395 για μια Ascaso dream ( έστω και κίτρινη ή περτικαλί ) εαν υπάρχει ακόμα σε προσφορά ή δινεις 500 και βγαίνεις και συ ραντεβου με την Silvia .
Και στην περίπτωση που δεν φτάνουν τα λεφτά - όπως συμβαίνει συνήθως- παιρνεις μια απλή γιαγιά με σωλενοειδή βαλβίδα χωρίς κουμπάκια βελάκια και αυτοποιημένα συστηματάκια .
Το χεράκι + μεράκι σε πάει παντού .

xristoforosnemp.

Δημοσίευση από xristoforosnemp. » Σάβ Φεβ 19, 2011 1:45 pm

:offtopic: η ascaso dream δεν μου αρεσει και για την κυρια silvia πιστευω οτι με κανα δυο κατοσταρικα παραπανω περνεισ καλητερη μηχανη πχ (http://www.aboutespresso.com/isomac_zaf ... chine.html) που ειναι μια οικιακη e61!

καλα ετσι και αλλιοσ το θεμα θα ερχησει να με αφορα μετα το καλοκαιρι μια και εχω το χειροτερο :waf:... την μανα μ :f010:

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Σάβ Φεβ 19, 2011 1:57 pm

Για να μην παρεξηγηθώ η Twin δεν εχει 2 μποίλερ με την γνωστή ένοια , ενα έχει + θερμομπλοκ για τον ατμό.
xristoforosnemp. έγραψε::offtopic: η ascaso dream δεν μου αρεσει και για την κυρια silvia πιστευω οτι με κανα δυο κατοσταρικα παραπανω περνεισ καλητερη μηχανη πχ (http://www.aboutespresso.com/isomac_zaf ... chine.html) που ειναι μια οικιακη e61!

καλα ετσι και αλλιοσ το θεμα θα ερχησει να με αφορα μετα το καλοκαιρι μια και εχω το χειροτερο :waf:... την μανα μ :f010:
Πως έφατσες απο τα 300 στα 750 :lol: :lol: :lol:
Με το Famozo όλος ο κόσμος ξερει να κάνει τα τζάμια , όταν όμως έχεις σκετο νεράκι και εφημερίδα εκεί σε θέλω.

xristoforosnemp.

Δημοσίευση από xristoforosnemp. » Σάβ Φεβ 19, 2011 3:18 pm

χαχαχαχα :lol: :lol: :lol: μα και απο τα 300 στα 500 ειναι μεγαλη η διαφορα! ειδικα οταν υπαρχει το υπεροχο πακετακι 505 ευρο gaggia classic+gaggia mdf+gaggia classix and mdf base!!! :a013: (καποιοσ μαζευει λεφτά για την εσπρεσσοπεριουσια του 8-) )

VAGS

Δημοσίευση από VAGS » Σάβ Φεβ 26, 2011 12:08 pm

Είμαι πολύ συγκινημένος!!!

Χθες πήρα την πρώτη σοβαρή μου εσπρεσσιέρα!!
Ελέω ανυπομονησίας και αδυναμίας για κάτι ακριβότερο αυτή τη στιγμή, αγόρασα το αντικείμενο του πόθου το οποίο ακούει (που δεν ακούει και δεν απαντάει αλλά λέμε τώρα) :)

Gaggia New Baby σε χρώμα μαύρο!!!
(Μην τη λέμε Gaggia Baby black, γιατί ο Χρήστος καραδοκεί...) :a016:

Από πού την πήρα;
Η εσπρεσσιέρα αγοράστηκε από τα Media Markt στην τιμή των 239 ευρώ και περιελάμβανε τα 3 καλαθάκια (μονό, διπλό, ESE Pods) + το φίλτρο Perfect Crema το οποίο το έδιναν ως δώρο από την εταιρεία, απ' ότι μου είπαν.

Μόλις την αγόρασα και με την ώρα να είναι 8 το βράδυ έφυγα σφαίρα για...πού αλλού; Για TAF!!! :a080:

Εκεί συνάντησα τα παιδιά τα οποία αφού με ξενάγησαν μου πρότειναν αρχικά να ξεκινήσω με ένα Sweet Blue.
Έγινε και η αγορά σχετικού ποτηριού δοσομέτρησης και αφού με ξενάγησαν στον κόσμο των μύλων (προσεχώς), με κέρασαν και ένα ristretto La Margarita!! :worthy:

Σπίτι μου γύρισα κατά τις 10.30 το βράδυ με τη γυναίκα μου να είναι στην πόρτα έτοιμη για :red:
Αφού μου έριξε τα σχετικά :priest: :a080: κι εγώ σε κατάσταση :? :a060: άρχισα να της εξηγώ για τις καταπληκτικές αγορές μου!! :a013:
Χαρακτηριστικά μου ανέφερε...."Τέλος οι αγορές!! Η επόμενη αγορά τα επόμενα Χριστούγεννα!!" :?
Αφού της εξήγησα ότι σε επόμενη φάση απαιτείται ΑΜΕΣΑ μία ζυγαριά ακριβείας, θα πρέπει να μου ανοίξει χώρο στην κουζίνα και για το μύλο και για το καινούργιο Tamper που θα αγοραστεί κι αυτό προσεχώς... :a080:

Anyway, έχοντας ξυπνήσει σήμερα από τις 8 καθώς έπρεπε να είμαι στη δουλειά μου στις 10, έφυγα σφαίρα για Στοά Φέξη όπου είχα βάλει στόχο μία ζυγαριά ακριβείας. ΚΑΙ η ζυγαριά αγοράστηκε στα 25 ευρώ, με υπολογισμό δεκάτων του γραμμαρίου και μέχρι 200gr βάρος. :a049:
Πήρα και κάποια τηλέφωνα προς Eurogat πλευρά για να δω τι άλλο θα μπορούσα να ψωνίσω, αλλά διαπίστωσα ότι Σάββατο είναι κλειστοί. (Αν ξέρετε ωράριο που είναι ανοιχτοί θα με βοηθήσετε αρκετά)
Προσπάθησα μήπως και βρω γαλατιέρα, αλλά στον περιορισμένο χρόνο που είχα...μάταια...
Οπότε το απόγευμα, μόλις τελειώσω από τη δουλειά, προέχει η αγορά μίας γαλατιέρας και βουρ για το σπίτι για να βάλω μπρος το πυρηνικό εργοστάσιο!!

Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια που μου δώσατε....και φυσικά εδώ είμαστε...δε χανόμαστε πλέον!!! :oneup:

Απάντηση