Βοήθεια για την επιλογή μηχανής/μύλου
Βοήθεια για την επιλογή μηχανής/μύλου
Καλησπέρα στην ομάδα, έχω πάρει την απόφαση μου ότι πλέον θέλω να πίνω καφεδάκι από τα χέρια μου και θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχω καταλάβει πλέον ότι κατακρίνουμε τις υπεραυτοματες μηχανές λόγο ποιότητας παραγωγής και προτιμάμε μηχανή και μύλο με προτεραιότητα στον μύλο.
Έχω ένα budget των 800€ οπότε έλεγα να πάω σε αυτό το μύλο
https://www.barista.gr/el/baratza-sette ... os-alesis#
και για την μηχανή βλέπουμε. Αλλά για την μηχανή δεν είμαι καθόλου σίγουρος το μόνο που ξέρω είναι ότι θέλω να φτιάχνω 2 δίπλους cappuccino ταυτόχρονα ή τον ένα μετά τον άλλο χωρίς να περιμένω.
Έχετε κάποια πρόταση για την μηχανή ή ακόμα και μύλο αν δν έχω επιλέξει σωστά;
Έχω ένα budget των 800€ οπότε έλεγα να πάω σε αυτό το μύλο
https://www.barista.gr/el/baratza-sette ... os-alesis#
και για την μηχανή βλέπουμε. Αλλά για την μηχανή δεν είμαι καθόλου σίγουρος το μόνο που ξέρω είναι ότι θέλω να φτιάχνω 2 δίπλους cappuccino ταυτόχρονα ή τον ένα μετά τον άλλο χωρίς να περιμένω.
Έχετε κάποια πρόταση για την μηχανή ή ακόμα και μύλο αν δν έχω επιλέξει σωστά;
- Earendil
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: ECM Classika PID II
- Μύλος:: Eureka M. Specialita
- Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral
Re: Βοήθεια για την επιλογή μηχανής/μύλου
Καλώς ήλθες!
Ο μύλος που κοιτάζεις αποτελεί καλή επιλογή. Μπορείς να δεις και τον Eureka Mignon Specialita σε λίγο χαμηλότερη τιμή (είμαι φρέσκος κάτοχος και δηλώνω ικανοποιημένος μέχρι στιγμής). Μπορείς επίσης να ρίξεις μία ματιά στις αγγελίες μήπως σε ενδιαφέρει κάτι.
Αναφορικά με τη μηχανή: Με βάση τα δεδομένα που θέτεις, υπάρχει ένας προβληματισμός. Αν θέλεις να φτιάχνεις 2 Cappuccino, χωρίς να περιμένεις, μάλλον πρέπει να πας σε μηχανή με διπλό boiler και αυτό είναι κάτι που θα σου ανεβάσει πολύ το κόστος. Αν μπορείς να κάνεις ένα συμβιβασμό στο κομμάτι της αναμονής, θα βρεις κάτι στο budget σου (πχ Lelit PL41EM).
Κράτησε στο μυαλό σου πως θα χρειαστεί να διαθέσεις ένα μέρος του budget σε περιφερειακά (πχ tamper, leveling tool, καθαριστικά).
Ο μύλος που κοιτάζεις αποτελεί καλή επιλογή. Μπορείς να δεις και τον Eureka Mignon Specialita σε λίγο χαμηλότερη τιμή (είμαι φρέσκος κάτοχος και δηλώνω ικανοποιημένος μέχρι στιγμής). Μπορείς επίσης να ρίξεις μία ματιά στις αγγελίες μήπως σε ενδιαφέρει κάτι.
Αναφορικά με τη μηχανή: Με βάση τα δεδομένα που θέτεις, υπάρχει ένας προβληματισμός. Αν θέλεις να φτιάχνεις 2 Cappuccino, χωρίς να περιμένεις, μάλλον πρέπει να πας σε μηχανή με διπλό boiler και αυτό είναι κάτι που θα σου ανεβάσει πολύ το κόστος. Αν μπορείς να κάνεις ένα συμβιβασμό στο κομμάτι της αναμονής, θα βρεις κάτι στο budget σου (πχ Lelit PL41EM).
Κράτησε στο μυαλό σου πως θα χρειαστεί να διαθέσεις ένα μέρος του budget σε περιφερειακά (πχ tamper, leveling tool, καθαριστικά).
-
Zen308
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Rancilio silvia pid
- Μύλος:: Cunill tranquiloTron
- 2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
- Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL
Θα πρότεινα και μια HX μηχανή όπως η Oscar 2,στα 700+. ευρώ γιατί οι dual boiler αρχίζουν κοντά στο χιλιάρικο.
Αν χρειαζόμαστε καθημερινά ατμό για αφρογαλα και μάλιστα περισσότερα από ένα καπουτσίνο στη σειρά, καλύτερα να αποφεύγουμε τις single boiler αν το μπάτζετ το επιτρέπει.
Γιατί κακά τα ψέμματα μετράει να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη όταν αγοράζουμε μια μηχανή που θα μας συντροφεύει για χρόνια.
Αν χρειαζόμαστε καθημερινά ατμό για αφρογαλα και μάλιστα περισσότερα από ένα καπουτσίνο στη σειρά, καλύτερα να αποφεύγουμε τις single boiler αν το μπάτζετ το επιτρέπει.
Γιατί κακά τα ψέμματα μετράει να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη όταν αγοράζουμε μια μηχανή που θα μας συντροφεύει για χρόνια.
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, θα προτιμήσω το μύλο που προτείνει ο earendil γιατί ήμουν ανάμεσα σε αυτόν κ τον sette αλλά η hx πάει μακριά το budget πόσο μάλλον μια dual boiler, οπότε μάλλον πρέπει να αγοραστούν σπαστά μύλος/μηχανή για να έχει κ pid η μηχανή 

-
Zen308
Αν αγοράσεις HX δεν είναι απαραίτητο το pid.
Από κει και πέρα καλό είναι να περιμένεις να συγκεντρώσεις το μπάτζετ που χρειάζεται για να πάρεις τη σωστή μηχανή εξαρχής.θα γλυτώσεις χρόνο και χρήμα σε βάθος χρόνου.
Για να μη παρεξηγηθώ, θα μπορούσες να κάνεις τη δουλειά σου και με μια single boiler, ρίχνοντας το μπάτζετ. Για παράδειγμα η silvia που έχω κανει μια χαρά δυνατό και μπόλικο ατμό. Αν μου έλεγες όμως να φτιάχνω καθημερινά 2 καπουτσίνο πρωί και 2 απόγευμα, θα την είχα πουλήσει 100% αφού αυτή το να περιμένεις το μονό boiler κάθε φορά, κάπου κουράζει...για μόνο ένα καπουτσίνακι μια χαρά παλεύεται.
Από κει και πέρα καλό είναι να περιμένεις να συγκεντρώσεις το μπάτζετ που χρειάζεται για να πάρεις τη σωστή μηχανή εξαρχής.θα γλυτώσεις χρόνο και χρήμα σε βάθος χρόνου.
Για να μη παρεξηγηθώ, θα μπορούσες να κάνεις τη δουλειά σου και με μια single boiler, ρίχνοντας το μπάτζετ. Για παράδειγμα η silvia που έχω κανει μια χαρά δυνατό και μπόλικο ατμό. Αν μου έλεγες όμως να φτιάχνω καθημερινά 2 καπουτσίνο πρωί και 2 απόγευμα, θα την είχα πουλήσει 100% αφού αυτή το να περιμένεις το μονό boiler κάθε φορά, κάπου κουράζει...για μόνο ένα καπουτσίνακι μια χαρά παλεύεται.
-
MENELAOSN
- Όνομα: Menelaos
- Μηχανή:: Rancilio Silvia ProX
- Μύλος:: Eureka Mignon Zero
Μιάς και είπες για την silvia να παραθέσω και εγώ αυτή την εκδοχή https://cafetaf.gr/shop/index.php?route ... uct_id=288 που κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα που μου φαίνεται μια εξαιρετική επιλογή, με διπλό boiler και pidZen308 έγραψε: ↑Δευ Ιαν 04, 2021 6:51 pmΑν αγοράσεις HX δεν είναι απαραίτητο το pid.
-
Zen308
Αυτή θα αγόραζα κι εγώ αν ήθελα DB στο χιλιάρικο.MENELAOSN έγραψε: ↑Τρί Ιαν 05, 2021 3:57 pm
Μιάς και είπες για την silvia να παραθέσω και εγώ αυτή την εκδοχή https://cafetaf.gr/shop/index.php?route ... uct_id=288 που κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα που μου φαίνεται μια εξαιρετική επιλογή, με διπλό boiler και pid
πιο κοντά στα 6 με 7 θα πρέπει να φτιάχνει....