Lelit PL41 PLUST PID αρχικό setup
Lelit PL41 PLUST PID αρχικό setup
Καλησπέρα και από εμένα μετά από το αγροτικό μου στη gaggia baby αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα με την lelit PL41 PLUST PID.Εχω σκοπό να ζητήσω να μου βάλουν και απευθείας το μανόμετρο απλά ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται να τους πω να ρυθμίσουν κάτι με τα bar γιατί είδα κάτι βιντεάκια που χαμηλούνουν την πίεση σε lelit μηχανές αλλά δεν θα ήθελα να το κάνω μόνος μου σε καινούργια μηχανή.επισης χρειαζεται να πάρω έξτρα καλαθακια όπως είχα κάνει με την baby που είχα πάρει από την αρχή unpressurized.οποιαδηποτε άλλη συμβουλή καλοδεχούμενη!
- knight_77
- Όνομα: Βάιος
- Μηχανή:: Lelit PL41 Plust PID
- Μύλος:: Eureka Mignon
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Round Cup, Cup 10, Taf
Re: Lelit PL41 PLUST PID αρχικό setup
Μπορείς να ζητήσεις να σου ρυθμίσουν την OPV στα 9 bar, αν και πλέον από ότι λένε, έρχεται ήδη ρυθμισμένη από το εργοστάσιο.
Η μηχανή έρχεται με μονό και διπλό unpressurized καλαθάκι, οπότε για το πρώτο διάστημα είσαι καλυμμένος.
Γνώμη μου είναι αργότερα όμως να προχωρήσεις σε κάποιο IMS ή VST μιας και εκεί θα δείς καλύτερες εκχειλίσεις.
Σίγουρα θα χρειαστείς τυφλό καθάκι για το buckflushng, οπότε μπορείς να το βάλεις και αυτό στη παραγγελία.
Από εκεί και πέρα θα χρειαστούν καθαριστικά, (Cafiza/Puly) για backflushing και αφαλάτωση και κάποια αξεσουάρ όπως
tamper, ζυγαριά ακριβείας, knock box κλπ.
Καλά καφεδάκια
Η μηχανή έρχεται με μονό και διπλό unpressurized καλαθάκι, οπότε για το πρώτο διάστημα είσαι καλυμμένος.
Γνώμη μου είναι αργότερα όμως να προχωρήσεις σε κάποιο IMS ή VST μιας και εκεί θα δείς καλύτερες εκχειλίσεις.
Σίγουρα θα χρειαστείς τυφλό καθάκι για το buckflushng, οπότε μπορείς να το βάλεις και αυτό στη παραγγελία.
Από εκεί και πέρα θα χρειαστούν καθαριστικά, (Cafiza/Puly) για backflushing και αφαλάτωση και κάποια αξεσουάρ όπως
tamper, ζυγαριά ακριβείας, knock box κλπ.
Καλά καφεδάκια
-
kikos7
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Gaggia new baby
- Μύλος:: Eureka Mignon Sp.
Η lelit συστήνει Puly caff σκόνη καθαρισμού γκρουπ. Tο cafiza για την lelit θεωρείται πολύ δυνατό έχουν αναφερθεί απόχρωματισμοί.Ρωτησε αν υπάρχει τυφλό καλαθάκι στην συσκευασία από την lelit προτού αγοράσεις. Και tamper αγόρασε εξαρχής 58,4mm
-
Alexandros
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Lelit Glenda
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: ProBarista G-IOTA
Καλησπέρα και με το καλό η καινούργια σου μηχανή.
Όπως γράφει και πάνω στο κουτί της μηχανής, είναι ρυθμισμένη ήδη στα 9 bar.
Εγώ προτίμησα να τοποθετήσω το μαvόμετρο, λόγω προσωπικού γούστου αλλά και για ένδειξη σε περίπτωση βλάβης (μακρυά από εμάς).
Τυφλό καλαθάκι δεν έχει η συσκευασία. Οπότε αν δεν έχεις ήδη, θα πρέπει να προμηθευτείς.
Ζέσταμα για 15' τουλάχιστον θα πρότεινα και χωρίς αλλαγές στις αρχικές ρυθμίσεις των παραμέτρων του pid εκτός από τη θερμοκρασία αναφοράς (offset) στο ~8.
Καλά καφεδάκια και γράψε μας εντυπώσεις!
Εγώ προτίμησα να τοποθετήσω το μαvόμετρο, λόγω προσωπικού γούστου αλλά και για ένδειξη σε περίπτωση βλάβης (μακρυά από εμάς).
Τυφλό καλαθάκι δεν έχει η συσκευασία. Οπότε αν δεν έχεις ήδη, θα πρέπει να προμηθευτείς.
Ζέσταμα για 15' τουλάχιστον θα πρότεινα και χωρίς αλλαγές στις αρχικές ρυθμίσεις των παραμέτρων του pid εκτός από τη θερμοκρασία αναφοράς (offset) στο ~8.
-
Alexandros
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Lelit Glenda
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: ProBarista G-IOTA
Το εργαλείο κατανομής της ίδιας της Lelit είναι 58,55.
Και ακόμα κι αυτό έχει τζόγο...
Και ακόμα κι αυτό έχει τζόγο...
-
spiritclay
τελικά να πάρω 58άρι ή λίγο μεγαλύτερο? η διαφορά στην χρήση είναι αισθητή?
-
kikos7
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Gaggia new baby
- Μύλος:: Eureka Mignon Sp.
Αυτό λέμε, πάρε ποιο μεγάλο από 58. Είτε είναι 58,4 είτε 58,5 μικρή θα είναι η διαφορά
-
manos0013
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Lelit Elizabeth
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
Alexandros έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 28, 2020 3:36 pmΚαλησπέρα και με το καλό η καινούργια σου μηχανή.
Καλησπέρα φίλε μου . Μπορείς να μας εξηγήσεις με λίγα λόγια τι είναι το offset που αναφέρεις πιο πάνω και γιατί να το ρυθμίσει στο μείον 8?
- tserv
- Όνομα: Απόστολος
- Μηχανή:: Lelit PL92T
- Μύλος:: Lelit PL043MMI
Καλημέρα καλημέρα και από εμένα.
Είμαι στην ίδια κατηγορία με τον φίλο που άνοιξε το θέμα (πρώην κάτοχος Gaggia Baby και έχω βάλει στο μάτι την Lelit PL41 Plust)
Τι εννοείς όμως να βάλουν κατευθείαν μανόμετρο ? Ποιοι θα το βάλουν και πως ?