Συνεχίζω λοιπόν εδώ και 10 χρόνια με την φτωχή (σε ποιότητα) πλην τίμια Krups XP4020 και κάνω κατά μέσο όρο 10 καφέδες espresso την εβδομάδα.
Τώρα τελευταία όμως νομίζω πως κάτι έχει συμβεί και δεν ευχαριστιέμαι το ίδιο τα καφεδάκια μου. Μου φαίνεται γευστικώς λίγο διαφορετικός, σα να είναι λίγο παραπάνω καμένος (μπορεί και να είναι γιατί το νερό ψιλοζεματάει). Επίσης το καιμακι εξαφανίζεται σχεδόν αμέσως. Η γυναίκα μου λέει οτι της μυρίζει άσχημα πια η παρασκευή του καφέ (Lavazza Qualita Oro) ενώ παλιά μοσχομύριζε. Οπότε κάτι γίνεται εδώ. Καμία ιδέα.;;;
Να ενημερώσω πως την τελευταία φορά δεν καθάρισα με το αφαλατικό της krups αλλά με ''ξινό''.
Σκεφτόμουν να μην αλλάξω τη μηχανή, αλλά να την καθαρίσω με το αφαλατικό της Krups και να πειραματιστώ με ένα μύλο έστω και οικονομικό σε πρώτη φάση, μαζί με καλαθάκι non pressurized.
Μετά από διάβασμα κατέληξα πως είμαι για ηλεκτρικό και όχι χειροκίνητο κυρίως λόγω γενικής ευκολίας καθαριότητας (λέγε με και παντόφλα
Οι επιλογές μέχρι τα 80€ είναι οι εξής;;;;
1. Graef CM 702. Διάβασα οτι θέλει μια μοντα για να κόβει σωστά τον espresso (δεν εχει αρκετές βαθμίδες άλεσης;)
2. Severin KM 3873. Λόγω πολλών βαθμιδών άλεσης
3. Melitta Molino Coffee. Για τον παραπάνω λόγο
4. Sencor SCG 5050BK. Το αυτό
5. Delonghi KG49. Για οικονομία (στην αγορά του)
Τι λέτε για αυτούς παιδιά; Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε αυτά τα λεφτά;