Αγορά υπεραυτόματης Krups
Αγορά υπεραυτόματης Krups
Καλησπέρα σε όλους,
Είμαι λάτρης του εσπρέσο. Ξεκίνησα με ένα μπρίκι μπιαλέτι. Μετά αγόρασα μια υμιαυτόματη krups την οποία είχα για περίπου 8 χρόνια (τέλειος καφές). Κάποια στιγμή χάλασε και αγόρασα την Gaggia Carezza Deluxe με την οποία δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με την ποιότητα του καφέ (καθόλου κρέμα σα μαύρο ζουμί). Απογοητευμένος, διάβασα σε φόρουμ για μετατροπή του pf ώστε να μην είναι pressurized αλλά δεν είδα μεγάλη διαφορά. Έχω αγοράσει κόφτη και αλέθω φρέσκους κόκκους αλλα και παλι δεν είμαι ικανοποιημένος από τον καφέ. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι εαν βάλω ελάχιστα περισσότερη ποσότητα καφέ αρχίζει και τρέχει από διάφορα σημεία του pf. Γενικά έχω απηυδήσει με την καφετιέρα αυτή και σκέφτομαι να την πουλήσω (εαν τη θέλει κάποιος...).
Θέλω να αγοράσω μια υπεραυτόματη και σκέφτομαι την Krups EA8160 και θα ήθελα την άποψή σας. Ξέρω ότι δεν θα πιω καφέ που θα κάνει μια lelit αλλά μακάρι να είχα τον χρόνο και την όρεξη πλέον να ασχοληθώ.
Ευχαριστώ θερμά,
Είμαι λάτρης του εσπρέσο. Ξεκίνησα με ένα μπρίκι μπιαλέτι. Μετά αγόρασα μια υμιαυτόματη krups την οποία είχα για περίπου 8 χρόνια (τέλειος καφές). Κάποια στιγμή χάλασε και αγόρασα την Gaggia Carezza Deluxe με την οποία δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με την ποιότητα του καφέ (καθόλου κρέμα σα μαύρο ζουμί). Απογοητευμένος, διάβασα σε φόρουμ για μετατροπή του pf ώστε να μην είναι pressurized αλλά δεν είδα μεγάλη διαφορά. Έχω αγοράσει κόφτη και αλέθω φρέσκους κόκκους αλλα και παλι δεν είμαι ικανοποιημένος από τον καφέ. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι εαν βάλω ελάχιστα περισσότερη ποσότητα καφέ αρχίζει και τρέχει από διάφορα σημεία του pf. Γενικά έχω απηυδήσει με την καφετιέρα αυτή και σκέφτομαι να την πουλήσω (εαν τη θέλει κάποιος...).
Θέλω να αγοράσω μια υπεραυτόματη και σκέφτομαι την Krups EA8160 και θα ήθελα την άποψή σας. Ξέρω ότι δεν θα πιω καφέ που θα κάνει μια lelit αλλά μακάρι να είχα τον χρόνο και την όρεξη πλέον να ασχοληθώ.
Ευχαριστώ θερμά,
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Re: Αγορά υπεραυτόματης Krups
Από το κακό στο χειρότερο θέλεις να πας.
Και πρώτη φορά διαβάζω για τέλειο καφέ από Krups.
Και πρώτη φορά διαβάζω για τέλειο καφέ από Krups.
- warhawk
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Rancillio Silvia v5
- 2η Μηχανή:: Krups EA8250
- Μύλος:: Mahlkönig Vario v3
- Οι καφέδες μου:: Ακόμα ψάχνω...
Κοίτα τις καφετιέρες που έχω στα στοιχεία μου... και ΜΗΝ πετάξεις τσάμπα χρήματα. Δεν αξίζει. είναι ελάχιστα καλύτερος ο καφές από μια nespresso ΟΤΑΝ είναι καινούργια και ΟΤΑΝ πετυχαίνει. Τουλάχιστον η nespresso βγάζει ότι βγάζει άλλα είναι πάντα το ίδιο. Άμα δε θες να ασχοληθείς με το σπορ πάρε κάτι φθηνό.
ΥΓ. Μόλις κατασταλάξεις σε έναν καφέ και σε μια στάνταρ ρουτίνα δεν είναι τίποτα το να "δουλέψεις" τη lelit και την κάθε lelit. Δεν θα τρως παραπάνω χρόνο.
ΥΓ. Μόλις κατασταλάξεις σε έναν καφέ και σε μια στάνταρ ρουτίνα δεν είναι τίποτα το να "δουλέψεις" τη lelit και την κάθε lelit. Δεν θα τρως παραπάνω χρόνο.
- Βασιλης Α.
- Μηχανή:: LM GS3 MP 2017
- 2η Μηχανή:: LP Prof. 83
- Μύλος:: Monolith Flat
- 2ος Μύλος:: Comandante C40
- Οι καφέδες μου:: Taf, Gardelli, The Barn,Coff. Collective
Σε Bold το ζουμί της υπόθεσης.Talavera έγραψε: Θέλω να αγοράσω μια υπεραυτόματη και σκέφτομαι την Krups EA8160 και θα ήθελα την άποψή σας. Ξέρω ότι δεν θα πιω καφέ που θα κάνει μια lelit αλλά μακάρι να είχα τον χρόνο και την όρεξη πλέον να ασχοληθώ.
Ευχαριστώ θερμά,
Φίλε καλό θα ήταν να προσανατολιστείς σε μια nespresso, με 100-150 ευρώ και να τελειώσεις με το θέμα espresso.
Γιάννη, warhawk, η krups που εχεις τι λέει? τα δύο σου όταν με προβλημάτισαν
Δεν βγάζει πάντα τον ίδιο καφέ? και μετά που πάλιωσε λίγο άρχισε να βγάζει διαφορετικό? γιατί συβμαίνουν αυτά? ευχαριστώ
- warhawk
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Rancillio Silvia v5
- 2η Μηχανή:: Krups EA8250
- Μύλος:: Mahlkönig Vario v3
- Οι καφέδες μου:: Ακόμα ψάχνω...
Πάρε κάτι τύπου nesspresso ή αγόρασε κανονική εσπρεσομηχανή.
Έχω εμπειρία από 3 διαφορετικές υπεραυτόματες krups και δεν είναι καλή. Το ότι ψιλοχαλάνε και θέλουν συντήρηση δε με ενόχλησε πολύ. Αυτό με με ενοχλεί πολύ είναι ότι δεν έχει τις ρυθμίσεις που πρέπει για να φτιάξει σωστό καφέ. Με μια ημιαυτόματη μηχανή με το 1/3 των λεφτών της υπεραυτόματης πίνεις πολύ καλύτερο καφέ.
Έχω εμπειρία από 3 διαφορετικές υπεραυτόματες krups και δεν είναι καλή. Το ότι ψιλοχαλάνε και θέλουν συντήρηση δε με ενόχλησε πολύ. Αυτό με με ενοχλεί πολύ είναι ότι δεν έχει τις ρυθμίσεις που πρέπει για να φτιάξει σωστό καφέ. Με μια ημιαυτόματη μηχανή με το 1/3 των λεφτών της υπεραυτόματης πίνεις πολύ καλύτερο καφέ.
- sphinxgr
- Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT Pid
- Μύλος:: Ascaso imini i2
- Οι καφέδες μου:: Taresso Tigrato
Αν το πρόβλημα σου δεν είναι οικονομικό, πάρε Lelit + μύλο.
ΟΚ, θα φας λίγες ώρες μέχρι να δεις τι παίζει και μετά εκτός του ότι θα γουστάρεις τον καφέ που πίνεις, δεν θα απαιτείται κανένας χρόνος (παρά μόνο για το καθάρισμα, που και πάλι όλες οι μηχανές θέλουν)
ΟΚ, θα φας λίγες ώρες μέχρι να δεις τι παίζει και μετά εκτός του ότι θα γουστάρεις τον καφέ που πίνεις, δεν θα απαιτείται κανένας χρόνος (παρά μόνο για το καθάρισμα, που και πάλι όλες οι μηχανές θέλουν)
ευχαριστώ sphinx. προς τα εκεί προσανατολίζομαι αλλά λόγω βιασύνης με βλέπω να χρησιμοποιώ ese pods. και όταν έχω χρόνο να γίνομαι hobbistas και να πειραματίζομαι.
ο ασκασο ο μύλος σου έχει βγει καλός?
και επειδή βλέπω έχεις πάρει lelit χωρίς ένδειξη πίεσης, είναι κάτι που δεν πολυχρειάζεται?
ευχαριστώ
και επειδή βλέπω έχεις πάρει lelit χωρίς ένδειξη πίεσης, είναι κάτι που δεν πολυχρειάζεται?
ευχαριστώ
- sphinxgr
- Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT Pid
- Μύλος:: Ascaso imini i2
- Οι καφέδες μου:: Taresso Tigrato
Δεν είχα και καλύτερο μύλο για να ξέρω και να έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά εμένα προσωπικά με καλύπτει απόλυτα στην οικιακή χρήση. Σαν ποιότητα δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα ή κάτι κατακριτέο. Να σημειώσω πως τον πέτυχα προσφορά στα 150€ και αυτό ουσιαστικά το έκανε μονόδρομο. Απο όσο διαβάζω όμως, είναι Value for money για τα χρήματα του. Για να πάρεις κάτι λίγο καλύτερο πας +50% περίπου (100€+)thenikos έγραψε:ευχαριστώ sphinx. προς τα εκεί προσανατολίζομαι αλλά λόγω βιασύνης με βλέπω να χρησιμοποιώ ese pods. και όταν έχω χρόνο να γίνομαι hobbistas και να πειραματίζομαι.
ευχαριστώ
Σχετικά με τη lelit κατέληξα (όπως και οι περισσότεροι) πως το πιο σημαντικό είναι το Pid μιας και η θερμοκρασία σου είναι πάντα σταθερή. Επίσης επέλεξα μοντέλο με μεγαλύτερο boiler για επιπλέον σταθερότητα στη θερμοκρασία (plus).
Η ένδειξη πίεσης για οικιακό χρήστη προσωπικά δεν ξέρω αν θα χρησιμεύσει. Ακόμα και αν χρησιμεύσει την πίεση μπορείς να την μετρήσεις με λύσεις που υπάρχουν με 10€ (Portafilter συνδεδεμένο με μανόμετρο), οπότε συμβιβάστηκα εύκολα.
Συνοψίζοντας αν πάρεις μεταχειρισμένο, μπορείς να πετύχεις καλή ευκαιρία.
Αν πάρεις καινούργια μηχανή+μύλο απο Ελλάδα , δες barista.gr όπου σου δίνουν +10% της συνολικής αγοράς σε περιφερειακά που ούτως ή άλλως θα έπαιρνες
Αν πάρεις απο εξωτερικό, κοίταξε εδώ https://www.maxicoffee.com γιατί κατά καιρούς παίζουν φοβερές προσφορές. Αν ψάξεις στο forum έχει πολλά θέματα σχετικά με sites του εξωτερικού.
Αυτή ας πούμε είναι σε προσφορά στα 455€ Lelit Pl41Plus T avec PID με στραβό λίγο το διακόπτη. Καινούργια στην Ελλάδα έχει 630€+.
Απλά ψάξε να δεις τι θες, πόσα μπορείς να δώσεις και πόσο χρονικό ορίζοντα έχεις για τις αγορές σου. Σίγουρα όμως μην δώσεις χρήματα για υπεραυτοματη. Κρίμα είναι, ειδικά αν την χρησιμοποιείς για προσωπική χρήση και όχι σε κάποιο γραφείο κλπ
https://www.maxicoffee.com/lelit-pl41pl ... 17tmo1uv92
https://www.maxicoffee.com/machine-expr ... =price_asc#
ότι πάρω θα είναι απο barista.gr από ότι έχω διαβάσει είναι άψογοι. άλλωστε σου κάνουν και 6 άτοκες οπότε σου έρχεται ... μαλακά το συνολικό ποσό 
ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση !!!!
ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση !!!!