Αγορά μηχανής espresso χαμηλού budget!

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Άβαταρ μέλους
zamc
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: KRUPS 5240

Αγορά μηχανής espresso χαμηλού budget!

Δημοσίευση από zamc » Τρί Μάιος 02, 2017 2:51 pm

Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα.
Μόλις ανακάλυψα το παρόν forum. Εχω διαβάσει αρκετά και εδώ και σε άλλο Ελληνικό forum με το ίδιο θέμα.
Σαφώς και καταλαβαίνω πως ειδικά για ένα εξειδικευμένο forum στόχος και νόημα είναι να προτείνει την καλύτερη δυνατή ποιότητα σε μηχανές, καφέδες, τρόπους παρασκευής και γενικότερα εξοπλισμού.

Και φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε λίγο πολύ πως άλλο μια μηχανή 150 ευρώ και άλλο μια μηχανή 400-500.
Επειδή όμως οι καιροί είναι δύσκολοι και επειδή υπάρχουν και κάποιοι με μικρότερες απαιτήσεις (που δεν είναι πάντα αποτέλεσμα των θέλω τους αλλά της οικονομικής δυνατότητας!!), ξεκινάω να ρωτήσω για προτάσεις για αγορά μηχανής με ανώτερο κόστος τα 300 ευρώ...

Και ρωτάω γιατί από όσα έχω διαβάσει έχω καταλάβει (και φυσικά μπορεί να εχω καταλάβει και λάθος, οπότε εννοείτε όποια διόρθωση καλοδεχούμενη) πως οι μόνες αξιόλογες προτάσεις για σχετικά συγκρατημένο κόστος είναι η gaggia classic η οποία μετά το 2015 και στα χέρια της Philips μάλλον δεν αξίζει τα λεφτά της. Η άλλη επιλογή η gaggia baby black απο ότι βλέπω δύσκολα την βρίσκεις Ελλάδα. Τώρα αν ψάξεις απ έξω δεν ξέρω αν αξίζει ή αν συμφέρει. Μπορείς να αγοράσεις χωρίς θέμα (τελωνεία, πληρωμή κ.τ.λ;). Βρήκα ας πούμε αυτό http://www.myespresso.co.uk/product/gag ... ine-black/
Είναι η κλασική baby ; (γιατί βλέπω λέει κάτι για "new"!). Οσο μπορεσα να ψάξω δεν την βρήκα κάπου αλλού.
Τώρα να μην πώ για αυτό https://www.mandis.gr/index.php?page=sh ... &Itemid=29 οπου στην ουσία είναι το ίδιο μαγαζί με αυτό https://www.mandis-home.gr/index.php?pa ... stprice.gr αλλά την έχει διαφορετική τιμή και οι 2 βέβαια με παραγγελία!!

Άρα που καταλήγουμε; τί επιλογές έχουμε την σήμερον ημέρα για μια μηχανή σ αυτή την κατηγορία ; Γιατί απο ότι κατάλαβα για παρακάτω δεν μιλάμε καθόλου!
π.χ απο ότι κατάλαβα κάτι σαν τα παρακάτω :
http://www.skroutz.gr/s/6248987/Delongh ... 311-R.html
http://www.skroutz.gr/s/6506158/Delonghi-EC680BK.html
http://www.skroutz.gr/s/2794454/Philips ... D8425.html
http://www.skroutz.gr/s/3047960/Gaggia- ... I8323.html
http://www.skroutz.gr/s/8259516/Gaggia- ... stige.html
http://www.skroutz.gr/s/11577540/Gaggia ... Style.html
δεν τα συζητάμε !!!(;)

Οπότε που οδηγούμαστε? :down:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Michalis_cy
Όνομα: Μιχάλης
Μηχανή:: QM Silvano Evo
Μύλος:: Niche zero

Re: Αγορά μηχανής espresso χαμηλού budget!

Δημοσίευση από Michalis_cy » Τρί Μάιος 02, 2017 3:55 pm

Με αυτό το μπάτζετ καλύτερα να πάρεις εξοπλισμό για καφέ φίλτρου, πχ aeropress ή v60 σε συνδιασμό με κάποιο μύλο χειροκίνητο ή ascaso i mini.

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Τρί Μάιος 02, 2017 4:13 pm

Ψάξε για μεταχειρισμένη baby στο ebay.

Άβαταρ μέλους
zamc

Δημοσίευση από zamc » Τρί Μάιος 02, 2017 4:30 pm

Και πως εμπιστευόμαστε ρε παιδιά απο ebay?

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Τρί Μάιος 02, 2017 7:33 pm

No money no...
Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας...

Άβαταρ μέλους
billybistas
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Delonghi EC680

Δημοσίευση από billybistas » Τρί Μάιος 02, 2017 8:26 pm

Καλησπέρα! Θα μπορούσες να πάρεις από εξωτερικό την Lelit, την πιο φθηνή έκδοση με ένα 300ρι που είναι το όριο που έθεσες. Από όσα διαβάζω τόσο καιρό έχω καταλήξει στο ότι είναι μια αρκετά καλή επιλογή για να αρχίσεις . Εμενα αυτή θα είναι η επόμενη αγορά μου μιας κ αντιμετωπίζω παρόμοια προβλήματα μπάτζετ. Υπολόγισε +50 ένα χειροκίνητο μύλο για ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα εσπρέσο.
Παρόλα αυτά αυτή την περίοδο έχω μια Delonghi EC680 και με φρεσκοκομμένο καφέ ο μέσος καταναλωτής (οικογένεια-φίλοι) είναι ικανοποιημένοι με τον καφέ που πίνουν από αυτή. Αν εσυ είσαι ικανοποιημένος από τον καφέ μιας τέτοιας μηχανής δεν χρειάζεται να πάρεις πιο ακριβή. Περα από τις τρομερές συμβουλές και απόψεις που ακούμε από έμπειρους του είδους σε αυτό το φόρουμ, αυτό που μετράει στην τελική επιλογή είναι το γούστο καθενός. Δοκίμασε και επέλεξε.
ΥΓ κάθε διόρθωση αποδεκτή από τους εμπειρότερους καθώς είμαι νέος ακόμα στο χόμπι.

Gaggia BC
Όνομα: Μάκης
Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
Μύλος:: Mazzer Kony
2ος Μύλος:: Γουδί

Δημοσίευση από Gaggia BC » Τρί Μάιος 02, 2017 9:21 pm

Λοιπον,δυστυχως οταν λεμε χαμηλου budget για espresso εννοουμε τη lelit με τα 300+ ταιριαγμενη με εναν μυλο(οχι μπλεντερ). Οτιδηποτε απο εκει και κατω δεν κανει πραγματικα εσπρεσσο εκτος και αν αρχισεις τις μοντες οπου εκει υπαρχει ενα λεπτο οριο στο τι αξιζει και κατα ποσο πετας τα λεφτα που θα μπορουσαν να σε πανε σε μια πολυ καλυτερη μηχανη. Το οτι σε καποιον αρεσει το ροφημα που θα βγει δε σημαινει οτι ειναι και εσπρεσσο.
Στον καφε νομιζω πως ολοι θα συμφωνησουν εδω πως ειτε θα κανεις κατι σωστα,ειτε δεν θα το κανεις καθολου! Και θα προτεινω σε οσους δεν εχουν το budget που δυστυχως απαιτει ο εσπρεσσο,αντι να πεταξουν τα χρηματα τους για να παρουν μια κακη μηχανη που θα μπει στο ντουλαπι συντομα γιατι δεν κανει αυτο που υποσχεται(εσπρεσσο), να δουν αλλες εναλλακτικες οπως το v60. Το κεραμικο εχει 20+€, αλλα τοσα για ενα hario μυλο αντε και ενα goose neck και με 70-80€ κανεις φιλτρου που δεν θα πιστευεις! "Μα φιλτρου??? Εγω θελω εσπρεσσο!" θα πει καποιος. Μα οτιδηποτε κατω απο αυτα που εχουμε πει απειρες φορες εδω μεσα ΔΕΝ κανει εσπρεσσο. Και με εναν σωστο φιλτρου και φρεσκο καφε βλεπεις το προφιλ που σου υποσχονται.
Τα λεω αυτα μπας και προστατεψω καποιον απο τα χαζα λεφτα που ζητανε αυτες οι μηχανες. Και το λεω γιατί εχω βγαλει σε αχρηστια μια krups και μια illy francis. Συνολικο κοστος λιγο λιγοτερο απο μια καλη μηχανη

Άβαταρ μέλους
zamc

Δημοσίευση από zamc » Τρί Μάιος 02, 2017 10:40 pm

Οπότε για μπρικάκι με βλέπω να πίνω το ζουμί τουλάχιστον αλλά να μην λέω πως έδωσα κι ενα σκασμό λεφτά για πλάκα.
Αν είχα το ποσό και βέβαια θα πήγαινα και για 600 ευρώ μηχανή κατανοώ τα λεγόμενα σας!
Οπότε κανένα καλό μπρικάκι έχουμε πρόταση?

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Bezzera Aria Top
Μύλος:: Mazzer Philos
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!

Δημοσίευση από UltiMo_ » Τρί Μάιος 02, 2017 11:17 pm

zamc έγραψε:στόχος και νόημα είναι να προτείνει την καλύτερη δυνατή ποιότητα σε μηχανές, καφέδες, τρόπους παρασκευής και γενικότερα εξοπλισμού.

Και φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε λίγο πολύ πως άλλο μια μηχανή 150 ευρώ και άλλο μια μηχανή 400-500.
κάνεις λάθος αν νομίζεις οτι με 500 ευρώ είναι η καλύτερη δυνατή ποιότητα σε μηχανή. προφανώς.
και οτι το φόρουμ εδω προτείνει την καλύτερη δυνατή ποιότητα.\
την φθηνότερη δυνατή σου προτείνουν και σενα και σε όλα τα αντίστοιχα τόπικ με το δικό σου.

πιο κατω απο εκει δεν τίθεται θέμα οικονομίας. είναι το θέμα αν θα περάσεις το όριο της ψευτοεσπρεσσιέρας που κάνει ρόφημα τύπου εσπρεσσο, και να μπεις στο όριο της φθηνότερης δυνατων μηχανής που να κάνει πραγματικό espresso. αν δεν φτάνεις την φθηνότερη σοβαρή μηχανή, υπάρχει και άλλες λύσεις ΜΗ εσπρεσσο με ελάχιστα λεφτά. αν πας στη κατηγορία ψευτοεσπρεσσο θα πετάξεις τα λεφτά σου και θα είναι και διπλάσια απο τις άλλες αξιόλογες μη εσπρεσσο λύσεις
When life throws you curves, aim for the apex

Άβαταρ μέλους
zamc

Δημοσίευση από zamc » Τετ Μάιος 03, 2017 1:22 am

Δεν είπα οτι αυτή των 500 ευρώ είναι η καλύτερη ποιότητα. Είπα είναι καλύτερη των 150!
Και φυσικά δεν είναι καλύτερη των 500. Αλλά επειδή υπάρχουν και μηχανές που κάνουν 5000 ευρώ και η δική σου έχει 1000, από ότι καταλαβαίνεις ούτε κι εσύ πίνεις την καλύτερη ποιότητα καφέ.

Και μη μου πεις οτι η δική σου κάνει καλύτερο απο αυτή των 150, γιατί δεν κάνει καλύτερο απο αυτή των 5000 οπότε εσύ γιατί ασχολείσαι? Τσάμπα έδωσες και τα 1000 που έδωσες.
Άμα δεν έχεις 5000 τι ασχολείσαι?

Νομίζεις οτι πίνεις καλό καφέ. Στην πραγματικότητα είναι γιατί δεν εχεις δοκιμάσει αυτή των 5000....

Φυσικά δεν στη λέω έτσι? Μην παρεξηγηθώ. Δεν αναφέρομαι σε σένα. Αλλά στην λογική οτι ναι οκ όλοι καταλαβαίνουμε πως είναι διαφορετικά τα πράγματα όσο ανεβαίνεις σε λεφτά.
Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα αυτός που έχει να διαθέσει 150 ευρώ να βοηθηθεί να διαλέξει κάτι σ αυτή την κατηγορία?
Το καταλαβαίνει και μόνος του ότι δεν θα πιει τον καφέ που κάνει η μηχανή των 1000.
Δυστυχώς όμως προφανώς δεν έχει να δώσει 1000 ευρώ γιατί αλλιώς θα τα έδινε! Δεν νομίζω να τον χαλάει το χρώμα της ακριβής μηχανής και δεν την παίρνει! Με την τιμή εχει ένα θέμα.

Υπάρχει μια νοοτροπία με το που ακουστεί το "ψάχνω μηχανή μεχρι 150 ευρώ" του τύπου , άστο δεν αξίζει, πάρε γαλικο καφέ, αν δε δώσεις 1000 ευρώ δεν πίνεις expresso....
Ok το καταλάβαμε αυτό. Ξαναλέω μπορεί κάποιος να μην εχει 1000 ευρώ.
Μπορεί με το δεδομένο αυτό να βοηθηθεί ώστε να πάρει την καλύτερη μηχανή για το ποσό που εχει να διαθέσει?

Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα, κατανοητό το νόημα και φυσικά δεν ήταν επίθεση προσωπική φίλε μου.

Απάντηση