αγορα μηχανης

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Απάντηση
tasdaz77

αγορα μηχανης

Δημοσίευση από tasdaz77 » Κυρ Νοέμ 13, 2016 5:24 pm

για σας και απο εμενα.θα ηθελα λιγο βοηθεια μιας και δεν ξερω και πολλα.εχω μια ascaso basic και ενα μυλο i mini.λεω να κανω την αλλαγη και να παρω μια lelit pl41tem pid η μια pl41 plust pid.την μηχανη την θελω για 2 εως 4 καφεδες την ημερα και ως κυριο καφε δουλευω τον jacobs και τον buondi.δεν ξερω αν θα καταλαβω μεγαλη διαφορα με 50ml μποιλερ παραπανω και αν παιζει τοσο μεγαλο ρολο οπως και το 57 με 58 κλειστρο.απλα με χαλαει η plust pid που δεν εχει μπαρομετρο.οπως και σκεφτηκα να επερνα μια φτηνη 57 λελιτ με μπαρομετρο που εχει 380 και να της εβαζα ενα pid rex 100 pid δεν ξερω αν αξιζει.τωρα με τον μυλο που εχω δεν ξερω αν θα εχω σωστο αποτελεσμα,παντος με την ascaso μεχρι καποια στιγμη μου αρεσε ο καφες εφερνε αρκετα με των μαγαζιων που επερνα εξω αλλα επειδη δεν την προσεχα με καθαρισμους πηρε λιγο δρομο.φανταζομαι οτι η ξυνιλα και το καμενο θα ειναι απο μποιλερ αντλια πεσμενη και αλλα.ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας

Άβαταρ μέλους
Gespresso
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
2η Μηχανή:: Hario V60
Μύλος:: Mignon Specialita
2ος Μύλος:: Graef cm800
Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!

Re: αγορα μηχανης

Δημοσίευση από Gespresso » Κυρ Νοέμ 13, 2016 6:16 pm

Καλησπέρα. Για τον μύλο που έχεις μόνο καλά λόγια έχω ακούσει. Είναι πολύ παραπάνω από αξιοπρεπής. Όσον αφορά στο 57άρι ή 58άρι κλείστρο προσωπικά θα προτιμούσα το 58άρι. Σου επιτρέπει αν θέλεις να παίξεις με πιο "δύσκολους" καφέδες, γιατί θα χωράει την ποσότητα καφέ που απαιτείται (πιο μεγάλο καλαθάκι) αλλά βρίσκεις και πολλά aftermarket καλαθάκια.

tasdaz77

Δημοσίευση από tasdaz77 » Κυρ Νοέμ 20, 2016 7:23 pm

δεν ψαχνω για special καφεδες κανα jacobs kai buondi.η pl41tem pid δεν θα μου κανει δουλεια?πρεπει να παω σε 300 μποιλερ και 58?

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Κυρ Νοέμ 20, 2016 8:37 pm

Σίγουρα οποία lelit και να πάρεις καλύτερη θα είναι από την ascaso.
Αλλά αν δεν την καθάριζεις και δεν την συντηρείς θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με την ascaso που έχεις.

tasdaz77

Δημοσίευση από tasdaz77 » Κυρ Νοέμ 27, 2016 6:13 pm

ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
Fazerman
Όνομα: Λαμπης
Μηχανή:: lelit plust pid
Μύλος:: Mazzer mini E
Οι καφέδες μου:: lavazza tiera
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fazerman » Τρί Νοέμ 29, 2016 8:39 am

παρε την plust pid και ζητα να σου βαλουν μπαρομετρο.ετσι εκανα εγω και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο τη μηχανη.
και επι την ευκαιρια ζητησα να μου ρυθμισουν την πιεση στα 9 bar για να μην σκαλιζω καινουργια μηχανη.μ αυτο τον τροπο η plust pid ειναι ολοκληρωμενη.δεν χρειαζεται τιποτα αλλο για οικιακη χρηση.

Απάντηση