Λογω του οτι επιασα το στοιχημα προσφατα και λογω του οτι μπορω να παρω την μηχανη καινουργια απο Ισπανια σε παρα πολυ καλη τιμη (650 ευρω) θα ηθελα τη συμβουλη κατοχων της συγκεκριμενης μηχανης ή και αυτων που εχουν δουλεψει μαζι της...
Αξιζει η αγορα? (γενικα μιλωντας...ασχετα που θα την παρω φθηνα εγω)
Απο βιντεο που εχω δει καθ' ολη τη διαρκεια της εκχυλισης η θερμοκρασια στο pid μενει εντελως σταθερη...δεν κουνιεται καθολου...αρα λογικα μιλαμε για απολυτη σταθεροτητα...ειναι ετσι?
Οταν ειναι αναμμενο μονο το boiler του καφε...εχουμε την ιδια σταθεροτητα ή χανουμε λιγο?
Εχω 58 mm tamper...ταιριαζει καλα ή θα πρεπει να παρω αλλο?
Και μια τελευταια ερωτηση (τουλαχιστον για την ωρα) ποση ωρα θελει η μηχανη για να ζεσταθει καλα και να βγαλει σωστο καφε με τα 2 boilers αναμμενα και ποση μονο με το boiler του καφε αναμμενο?
Γενικα ειστε ευχαριστημενοι απο την μηχανη και απο τους καφεδες που πινετε? (οσο πιο αντικειμενικα)
Ευχαριστω...
Συμβουλη για αγορα Expobar Brewtus iv DB
-
vyronnnn
- Όνομα: Βύρων
- Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Eureka Mignon XL
- 2ος Μύλος:: Mahlkoenig Vario
Re: Συμβουλη για αγορα Expobar Brewtus iv DB
Η μηχανή αυτή στην τιμή των 1300 Ευρώ, είναι ισάξια πολύ ακριβότερων.
Αν μπορείς να την βρείς στην τιμή των 650 ευρώ, ακόμα το σκέφτεσαι;
Αυτή είναι η απάντησή μου μετά απο 3,5 χρόνια συνεχούς χρήσης.
Αν μπορείς να την βρείς στην τιμή των 650 ευρώ, ακόμα το σκέφτεσαι;
Αυτή είναι η απάντησή μου μετά απο 3,5 χρόνια συνεχούς χρήσης.
-
konmax
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
- 2η Μηχανή:: Chemex
- Μύλος:: Quamar Q13E Flat
- 2ος Μύλος:: Hario Skerton
- Οι καφέδες μου:: Kudu-Handpickers
Re: Συμβουλη για αγορα Expobar Brewtus iv DB
Το portafilter λογικά θα ταιριάζει εκτός απροόπτου.
Για να έχεις την μέγιστη σταθερότητα προτείνεται απο τον κατασκευαστή να έχεις και τα 2 boiler ανοιχτά αφού η μηχανή τροφοδοτεί το brew boiler απευθείας με ζεστό νερό απο το boiler ατμού για να μην συμπληρώνει με κρύο νερό. Παρ'ολα αυτά για ένα με 2 καφεδάκια δεν νομίζω να έχει διαφορά αφού μιλάμε για 1.5-1.7 λίτρο.
Στις υπόλοιπες ερωτήσεις δεν μπορώ να σου απαντήσω καθώς δεν έχω τη μηχανή, ακόμα
.
Η πρόταση μου είναι να την πάρεις...χθες σε αυτή την τιμή
Για να έχεις την μέγιστη σταθερότητα προτείνεται απο τον κατασκευαστή να έχεις και τα 2 boiler ανοιχτά αφού η μηχανή τροφοδοτεί το brew boiler απευθείας με ζεστό νερό απο το boiler ατμού για να μην συμπληρώνει με κρύο νερό. Παρ'ολα αυτά για ένα με 2 καφεδάκια δεν νομίζω να έχει διαφορά αφού μιλάμε για 1.5-1.7 λίτρο.
Στις υπόλοιπες ερωτήσεις δεν μπορώ να σου απαντήσω καθώς δεν έχω τη μηχανή, ακόμα
Η πρόταση μου είναι να την πάρεις...χθες σε αυτή την τιμή