ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΜΗΧΑΝΗΣ

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
MariosPap

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΜΗΧΑΝΗΣ

Δημοσίευση από MariosPap » Κυρ Ιουν 05, 2016 7:22 pm

Καλησπέρα!
Πρόσφατα ανακάλυψα το σάιτ και ομολογώ πως δεν γνώριζα πόση γνώση και δουλειά απαιτεί ένα φλιτζάνι εσπρέσσο. Η ερώτηση μου ίσως εκνευρίσει κάποιους (όλους;) από εσάς. Πρόσφατα από αγορές μου σε μεγάλο κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη απέκτησα δωροεπιταγή 200 ευρώ. Μιας και οι γονείς μου πρόσφατα βγήκαν στη σύνταξη είπα να τους πάρω δώρο μία μηχανή εσπρέσσο να 'παίζουν'. Δεν είναι απαιτητικοί στον καφέ, με ελληνικό και φραπέ την έβγαζαν πάντα, οπότε είπα να τους αναβαθμίσω λιγάκι. Είπα να δώσω έξτρα γύρω στα 50 ευρώ για έναν μύλο και τάμπερ (δύσκολες οι εποχές, δεν μου περισσεύουν και πολλά δυστυχώς!). Το μπάτζετ μου είναι απόλυτο και δεν αλλάζει. Έχω δει κάποιες της Delonghi αλλά δεν ξέρω ποια τελικά να προτιμήσω. Στο μαγαζί μου πρότειναν την ec680. Αν έχει χρησιμοποιήσει κάποιος τέτοιες μηχανές μπορεί να με βοηθήσει;;; Συν σχόλια για το αφρόγαλα που βγάζει η κάθε μηχανή!
Σας ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΜΗΧΑΝΗΣ

Δημοσίευση από Artisti » Κυρ Ιουν 05, 2016 9:10 pm

To.θέμα δεν είναι μόνο η μηχανή αλλά και έχουν όρεξη και μεράκι να παιδευτούν για να κάνουν ένα καλό εσπρέσσο.
Και φυσικά να πάρουν και τον απαραίτητο μύλο.
Διαφορετικά πάρε τους κάψουλα illy θα πληρώνουν κάτι παραπάνω αλλά θα είναι ευκολη η διαδικασία.

MariosPap

Δημοσίευση από MariosPap » Κυρ Ιουν 05, 2016 9:43 pm

Φυσικά και κάνω την αγορά επειδή θέλουν να κάνουν τέτοιου είδους καφέδες στο σπίτι!! Ποια μηχανή προτείνετε και ποια είναι η άριστη επιλογή μύλου μέχρι 50 ευρώ; Έχω σκοπό να τον πάρω από άμαζον που είναι πολύ πιο οικονομικοί!

leon68
Όνομα: Λεωνιδας
Μηχανή:: wega mininova
2η Μηχανή:: gaggia evolution
Μύλος:: mazzer sj aut.
2ος Μύλος:: mazzer sj man
Οι καφέδες μου:: οτι βρεθει!

Δημοσίευση από leon68 » Κυρ Ιουν 05, 2016 10:18 pm

Αν δεν ειναι απαιτητικοι στον καφε,παρε μια καψουλομηχανη,παρε και ταμπλετες illy και αφησε τους να απολαυσουν την συνταξη τους!Μην τους βαζεις στην διαδικασια να παιδευονται!!

MariosPap

Δημοσίευση από MariosPap » Κυρ Ιουν 05, 2016 10:25 pm

Βρε παιδιά γτ δεν απαντάει κανείς στην ερώτησή μου;; Θέλουν να ασχοληθούν, απλά δεν έχουν το δικό σας πάθος για να δώσουν μία μικρή περιουσία που απαιτείται για να αγοράσουν ένα καλό πακέτο. Διαθέτω λοιπόν 200 ευρώ από δωροεπιταγή συν άλλα περίπου 50 για έναν μύλο και τάμπερ. Κάποια πρόταση;; Σας παρακαλώ απαντήστε μου στις δύο παραπάνω ερωτήσεις, μην μου δίνεται εναλλακτικές!

leon68

Δημοσίευση από leon68 » Κυρ Ιουν 05, 2016 10:41 pm

Παρε την πιο φθηνη GAGGIA η μια SAECO (ειναι ιδιες) περιπου 140 και εναν χειροκινητο porlex και ειναι μια χαρα.Ταμπερ δεν χρειαζεται,εχουν οι μηχανες στο κουτι τους

leon68

Δημοσίευση από leon68 » Κυρ Ιουν 05, 2016 10:47 pm

MariosPap

Δημοσίευση από MariosPap » Κυρ Ιουν 05, 2016 11:16 pm

Δεν είναι λιγάκι 'φτηνή ; Αν πήγαινα στην delonghi eco311 ή στην ec680; Μου φαίνεται τουλάχιστον η κατασκευή τους καλύτερη....

leon68

Δημοσίευση από leon68 » Κυρ Ιουν 05, 2016 11:30 pm

Η gaggia φτιαχνει μονο μηχανες καφε.Σιγουρα εχει πιο πολυ πειρα.Θα αγοραζες πχ αυτοκινητο μαρκας black and decker?

MariosPap

Δημοσίευση από MariosPap » Κυρ Ιουν 05, 2016 11:40 pm

Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες...Αλλά μιας και πάω 'τζάμπα' μέχρι τα 200 γτ να μην τα εκμεταλλευτώ στο έπακρον; Δυστυχώς το κατάστημα δεν φέρνει gaggia... οπότε ανάμεσα σε Philips και Delonghi, είναι καλύτερη η πρώτη; Είχα την εντύπωση ότι η ec680 είναι ότι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά... Μπορεί φυσικά να κάνω και λάθος!

Απάντηση