Γειά σας κυρίες και κύριοι, σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας παρέχετε.
Ξεκινάω . Πρώτα απ'ολα να σας πώ οτι διαβάζω το φόρουμ καιρό τώρα και μπορώ να πώ ότι δεν θα σας κουράσω αρκετά γιατί κατέληξα σε μύλο και μηχανή, με μόνο όπλο μου τις πληροφορίες απο το ίντερνετ. Τώρα έχω μία Delonghi 4χρονη και ήρθε ο άνεμος της αλλαγής. Ο μύλος που πήρα απο αγγελία του delpiero aka Κώστας (πολύ καλό παλικάρι) είναι αυτός mazzer super jolie.
viewtopic.php?f=25&t=4370
Η μηχανή που θα παραγγείλω είναι αυτή Lelit PL41 PLUST PID
http://www.barista.gr/lelit-pl41-plus-t
(δεν λέω οτι θα την αγοράσω απο εκεί , προς αποφυγή διαφήμισης, απλά παραθέτω το μοντέλο)
Λοιπόν τώρα είμαι στο τελικό στάδιο για να την παραγγείλω και θέλω να πάρω και διάφορα παρελκόμενα , γιά να μή κάνω απο την αρχή και επιπλέον παραγγελίες . Ξέρω οτι στο μέλλον θα κάνω αλλά θέλω για αρχή να είμαι κομπλέ με τα βασικά. Για αρχή λέω να πάρω:
1. Tamper
2. Καλαθάκι
3. naked portafilter
4. φλάντζα καβάντζα για το shower Head αν το λέω σωστά (τιπ του Κώστα)
5. καθαριστικά μηχανής
Αν θέλετε μπορείτε να μου προτείνετε κάποια απο τα παραπάνω? Ή και κάποια άλλα extra που δεν τα έχω αναφέρει.
Είμαι στο τελικό στάδιο και θα με βοηθούσατε για άλλη μια φορά πολυ.
Ευχαριστώ Ηλίας.
Αγορά εξοπλισμού
- ΜiKe
- Όνομα: ΜΙΧΑΛΗΣ
- Μηχανή:: NuovaSimonelli Oscar
- 2η Μηχανή:: Hario V60, Aeropress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Hario mini mill
- Οι καφέδες μου:: όλοι. όλων. απο παντού.
Re: Αγορά εξοπλισμού
ένα εξτρα που θα χρειαστείς απο τώρα είναι φίλτρο νερού. Μια κανάτα britta πχ είναι καλό να την έχεις απο την αρχή.
Τωρα αν στον βασικό εξοπλισμό όντώς βάλεις το γυμνό κλείστρο τότε πρόσθεσε και μια σφουγγαρίστρα γιατί στις πρώτες αρχάριες εκχυλίσεις θα πετάξει παντού καφέ.
Επίσης απο καθαριστικά θέλεις σίγουρα βούρτσες και cafiza. Απο την πρώτη εβδομάδα θα τα χρειαστείς. Dezcal και φλάντζα θα περάσουν μήνες που θα χρειαστούν.
Τωρα αν στον βασικό εξοπλισμό όντώς βάλεις το γυμνό κλείστρο τότε πρόσθεσε και μια σφουγγαρίστρα γιατί στις πρώτες αρχάριες εκχυλίσεις θα πετάξει παντού καφέ.
Επίσης απο καθαριστικά θέλεις σίγουρα βούρτσες και cafiza. Απο την πρώτη εβδομάδα θα τα χρειαστείς. Dezcal και φλάντζα θα περάσουν μήνες που θα χρειαστούν.
- john21
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Ns Oscar
- Μύλος:: Sette 270
- 2ος Μύλος:: Pharos 2
- Οι καφέδες μου:: Taf,Taresso,Kudu,Cup10
Να προσθέσω και εγώ μια ζυγαριά ακριβείας οπωσδήποτε και αργότερα μια γαλατιέρα.
- re4male
- Όνομα: κωστας
- Μηχανή:: bezzera unica pid
- Μύλος:: Eureka Zenith E 65
να προσθεσω και εγω εάν εισαι παντρεμένος να κανεις παραλληλα ένα δωρακι και στην γυναικα
προς αποφυγη μουρμουρας λογω εξοδων και πιασιμο χωρου στην κουζινα 
χαχαχαχα καλό αλλα η γυναίκα μου ειναι φάν και ουσιαστικά αυτό είναι το δώρο της. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλα δεν μου το κάνατε λίγο πιο συγκεκριμένο πχ ποιό καλάθι ακριβώς.