Αγορά Μηχανής και Μύλου μέχρι 500Ε
-
sporos123
- Όνομα: Τόλης
- Μηχανή:: Complete brew bar
- Μύλος:: Baratza Virtuoso
- 2ος Μύλος:: Comandante MKIII
- Οι καφέδες μου:: Square Mile,Gardelli,Colonna
Re: Αγορά Μηχανής και Μύλου μέχρι 500Ε
Μπα ,δεν το πιστευω αυτο.Δεν αξιζει να επενδυσεις τοσο χρημα.Μερακι ειναι βεβαια,αλλα και παλι πιστευω δεν αξιζιε τον κοπο και το κοστος.. 
- Edesso
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
Καλυτερη λυση κοψε το καφε να πας και δευτερο ταξιδι
Για μενα 58αρι και αν δε θες να σε φρεναρει ο μυλος που σκεφτεσαι να παρεις και να βγαζεις καλυτερο καφε απ εξω, δες για καλυτερο μυλο.
Για μενα 58αρι και αν δε θες να σε φρεναρει ο μυλος που σκεφτεσαι να παρεις και να βγαζεις καλυτερο καφε απ εξω, δες για καλυτερο μυλο.
espresso junkie...
- Delis
- Όνομα: Παντελης
- Μηχανή:: MOD. BRERA
- 2η Μηχανή:: CLASSIC PID
- Μύλος:: ASCASO I2
- 2ος Μύλος:: K3 TOUCH
- Οι καφέδες μου:: ETHIOPIA.COLOMBIA.KENYA AA
εγω που εχω τοσο καιρο τον κ3 touch με εχει βολεψει στην αλεση espresso αλλα και φιλτρου, η ρυθμιση ειναι πανευκολη απο το ενα στο αλλο... συν οτι με αυτα τα λεφτα (250 ευρω) δεν νομιζω να υπαρχει αλλος τοσο καλος... εκτος και αν κανω λαθος..
GAGGIA BRERA MOD, GAGGIA CLASSIC PID, ASCASO I2, K3 TOUCH...
-
GiannisKoz
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT PID
- Μύλος:: K3 Touch
- Οι καφέδες μου:: Divino Seleto Duo
Η αλήθεια είναι ότι με φοβίζουν λίγο οι stepless (ascaso, k3) όντας αρχάριος και κυρίως για να βρω την ρύθμιση μετά από καθάρισμα. Μπορεί να κάνω λάθος και με τον καιρό να είναι πιο βολικός ο stepless. Πάντως αν πήγαινα σε stepless θα έπαιρνα τον k3 που είναι και στα κυβικά μου.
Πάντως η σκέψη που έχω είναι να μάθω σε έναν εύκολο και βολικό μύλο και μετά να πάω σε κάτι καλύτερο (ίσως ανώτερο απο k3). Ξέρω ότι ο συγκεκριμένος μύλος θα με φρενάρει αλλά αυτή την στιγμή δεν έχω τα λεφτά για κάτι εξαιρετικό.
Μια ερώτηση: Σε σύγκριση k3 με vario ποιον θα επιλέγατε ή ποιος από τους 2 είναι καλύτερος.
Πάντως η σκέψη που έχω είναι να μάθω σε έναν εύκολο και βολικό μύλο και μετά να πάω σε κάτι καλύτερο (ίσως ανώτερο απο k3). Ξέρω ότι ο συγκεκριμένος μύλος θα με φρενάρει αλλά αυτή την στιγμή δεν έχω τα λεφτά για κάτι εξαιρετικό.
Μια ερώτηση: Σε σύγκριση k3 με vario ποιον θα επιλέγατε ή ποιος από τους 2 είναι καλύτερος.
- UltiMo_
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Bezzera Aria Top
- Μύλος:: Mazzer Philos
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
το να δυσκολεύεσαι να βρεις την ρύθμιση μετά από καθάρισμα, δεν σε εμποδίζει το stepless. αλλα το μη βαθμονομημένο.
O k3 έχει νουμεράκια, άρα μετά το καθάρισμα το βάζεις εκει που ήταν πριν και τέλειωσες.
αλλα μετα απο λίγο καιρό εμπειρίας, θα δεις οτι ουτε καν τα νουμεράκια δεν έχουν νόημα.
απλα όποτε θες να ρυθμίσεις, κουνας λίγο μπρος ή λίγο πίσω. αναλόγως πως το θες. δε σε νοιάζει σε πιο νουμερο είσαι
O k3 έχει νουμεράκια, άρα μετά το καθάρισμα το βάζεις εκει που ήταν πριν και τέλειωσες.
αλλα μετα απο λίγο καιρό εμπειρίας, θα δεις οτι ουτε καν τα νουμεράκια δεν έχουν νόημα.
απλα όποτε θες να ρυθμίσεις, κουνας λίγο μπρος ή λίγο πίσω. αναλόγως πως το θες. δε σε νοιάζει σε πιο νουμερο είσαι
When life throws you curves, aim for the apex
-
GiannisKoz
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT PID
- Μύλος:: K3 Touch
- Οι καφέδες μου:: Divino Seleto Duo
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Νόμιζα πως και ο k3 δεν έχει νουμεράκια πάνω, παρά μόνο κάτι βουλίτσες περιμετρικά χωρίς αρίθμηση. Έκανα λάθος τότε. Θα τον σκεφτώ πολύ σοβαρα τον συγκεκριμένο μύλο αφού έμαθα πως έχει αρίθμηση καθώς είναι πολύ καλός μύλος και σε καλή τιμή. Το μόνο άβολο είναι ο καθαρισμός του από ότι κατάλαβα από τα βίντεο και τα σχόλια που διάβασα.
Νόμιζα πως και ο k3 δεν έχει νουμεράκια πάνω, παρά μόνο κάτι βουλίτσες περιμετρικά χωρίς αρίθμηση. Έκανα λάθος τότε. Θα τον σκεφτώ πολύ σοβαρα τον συγκεκριμένο μύλο αφού έμαθα πως έχει αρίθμηση καθώς είναι πολύ καλός μύλος και σε καλή τιμή. Το μόνο άβολο είναι ο καθαρισμός του από ότι κατάλαβα από τα βίντεο και τα σχόλια που διάβασα.