Αγορά μηχανής για φοιτητή

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Απάντηση
trelovazelos

Αγορά μηχανής για φοιτητή

Δημοσίευση από trelovazelos » Πέμ Σεπ 09, 2010 4:13 pm

Καλησπέρα σε όλους. Παιδιά φέτος έδωσα πανελλήνιες κ πρόκειται να πάω φοιτητής. Όπως κάθε φοιτητής λοιπόν, έτσι και εγώ δε μπορώ να λειτουργήσω χωρίς καφέ. Πρόσφατα όμως έκανα ένα ταξίδι στην Ιταλία και καλόμαθα στον espresso... Ψάχνω λοιπόν για μια ποιοτική μηχανή espresso. Το budget μου είναι γύρω στα 200 με 250 (με τη βία 300€... ίσως χαμήλο για καλή μηχανή αλλά αρκετά υψηλό για φοιτητή). Αρχικά λοιπόν στράφηκα στην εύκολη λύση της nespresso ή lavAzza με κάψουλες. Έπειτα όμως σκέφτηκα ότι σύντομα μπορεί να υπάρχουν κ άλλα 100€ για ένα μύλο. Θα ήθελα λοιπόν πρότασεις για μηχανές σε αυτό το κόστος που να μη λειτουργούν απαραίτητα με κάψουλες (έχω ακούσει πολλά καλά λόγια για τις la Pavoni)
Αν πάλι κρίνετε ότι το budget μου δεν είναι αρκετό για μια τέτοια μηχανή ίσως να μου προτείνατε κάποια καλή με κάψουλες...Τέλος αξίζει να σημειώσω ότι μέχρι την αγορά μύλου η καφετιέρα θα λειτουργεί με έτοιμο, κομμένο καφε)
Ανυπομονώ να ακούσω τις συμβουλές σας. Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Αγορά μηχανής για φοιτητή

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Σεπ 09, 2010 4:28 pm

Κατ΄αρχήν συγχαρητήρια. Καλές σπουδές και καλή φοιτητική ζωή να έχεις.
Στην ερώτηση σου.
Το 1ο βήμα είναι να αγοράσεις τον μύλο. Οπότε ξεκίνα από την καλύτερη value for money επιλογή.
viewtopic.php?f=6&t=261#p2502
Επικοινώνησε μαζί τους για να δεις άμα είναι διαθέσιμος. Έχουν ελάχιστα κομμάτια.

Για μηχανή προτείνω να περιμένεις για προσφορά της Gaggia Pure από electroworld στα 99 ευρώ. Θα σου στείλουμε email όταν θα υπάρξει.
Εάν περνάς Πάτρα, μπορείς να βρεις την Gaggia Evolution στα 155 ευρώ.
Επίσης εάν είσαι κοντά σε MediaMarkt και Saturn αρχίζεις τις τακτικές βόλτες και εκεί ψάχνοντας για Gaggia πάλι.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Απάντηση