Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
-
kojak111
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Francis x1 2nd gen
- Μύλος:: Ascaso i-mini i2
Δημοσίευση
από kojak111 » Παρ Ιουν 07, 2013 5:35 pm
Για μενα
ουσιαστικη αναβαθμιση ειναι η υπαρξη ρυθμιζομενης OPV την οποια εχει μονο η classic.
Χαρακτηρισα την delonghi ιδανικη
εισαγωγικη μηχανη διοτι γνωριζω αρκετους που μπηκαν στο χωρο του εσπρεσσο
και εξηλθαν μετα απο λιγο ειτε γιατι βρηκαν το "αθλημα" μπελαλιδικο ειτε για χαρη των ταμπλετων και εμειναν με μια
ακριβη μηχανη αμανατι.
Κατα τα αλλα ο συμφορουμιτης μας εφοσον αγαπαει το αθλημα επελεξε τον μονοδρομο!

Και στη τελική τί είσαι για να αρέσεις σε όλους...;Πατάτες τηγανητές;
-
jimakos
Δημοσίευση
από jimakos » Παρ Ιουν 07, 2013 5:39 pm
Εγώ την έχω σχεδόν 9 μήνες και είμαι ευχαριστημένος.
Εχω πάρει και καινούργια unpressurized φίλτρα και κάνω τα πειράματά μου.
Με έναν φθηνό μύλο που την συνόδευσα, καταφέρνω να φτιάχνω πολύ καλύτερο καφέ από πολά cafe.
Η γνώμη μου είναι να την πάρεις, και εάν έχεις την όρεξη και την "τρέλα" να ασχοληθείς περισσότερο με το θέμα του εσπρέσσο, κάνε οικονομία και πάρε κάποια καλύτερη.
Έτσι τουλάχιστον έκανα εγώ, γιατί το να δώσεις 230 € για την classic, χωρίς να έχεις και έναν αξιόλογο μύλο που αξίζει πάνω από 150 €, δεν θα έχεις και τα αναμενόμενα αποτελέσματα με τον χύμα τριμένο καφέ που θα αγοράσεις από το σουπερ μάρκετ.
(Εκτός από αυτό, πολλοί εδώ μέσα την ψυρίζουν πολύ την μαϊμού, το οποίο μερικές φορές φτάνει σε όρια υπερβολής)
-
Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Δημοσίευση
από Christos » Παρ Ιουν 07, 2013 5:56 pm
jimakos έγραψε:...
(Εκτός από αυτό, πολλοί εδώ μέσα την ψυρίζουν πολύ την μαϊμού, το οποίο μερικές φορές φτάνει σε όρια υπερβολής)
Έχει πολλούς τέτοιους εδώ μέσα, γι αυτό και καλό θα ήταν να μην ξαναμπείς στο forum. Δεν χρειάζεται.
Ήρθες, σου δόθηκε προσοχή, σημασία και βοήθεια, από τελείως άσχετος έμαθες και πέντε σωστά πράγματα (ακόμα και πριν κάνεις εγγραφή) και σαν ευχαριστώ πετάς την παραπάνω εξυπνάδα σου. Μπράβο σου.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Δημοσίευση
από Y.V » Παρ Ιουν 07, 2013 6:12 pm
kojak111 έγραψε:Για μενα ουσιαστικη αναβαθμιση ειναι η υπαρξη ρυθμιζομενης OPV την οποια εχει μονο η classic.
Για μενα πάλι δεν είναι καθόλου ουσιαστική αναβαθμιση η υπαρξη ρυθμιζόμενης OPV (κατα τη γνωμη μου οι περισσότεροι θα την ρυθμίσουν λάθος)
H Classic και η Βaby μπορούν να δώσουν ακριβως ίδιας ποιότητας αποτελεσμα.
Η διαφορά τους είναι ότι η Classic εναι κατασκευαστικά σαφώς ποιοτικότερη (στους διακοπτες και το εξωτερικό κελυφος )
-
re4male
- Όνομα: κωστας
- Μηχανή:: bezzera unica pid
- Μύλος:: Eureka Zenith E 65
Δημοσίευση
από re4male » Παρ Ιουν 07, 2013 6:26 pm
μυλο εχω καλο (ascaso i-mini i2) ειχα μια φθηνη μηχανη arieli και χαλασε , πιστευω οτι επινα καλο καφε και εχω και μια tassimo στο σπιτι για να πινει καμια σοκολατα και η γυναικα. τωρα που χαλασε η arieli εχω την tassimo στην δουλεια και πινω συνεχεια απο αυτην καφε αλλα δεν μπορω να πινω συνεχεια απο αυτην ( ο espresso ειναι σαν χημικη ενωση).
ΥΠΟΜΟΝΗ λοιπον για gaggia classic .
-
jimakos
Δημοσίευση
από jimakos » Παρ Ιουν 07, 2013 6:26 pm
Christos έγραψε:jimakos έγραψε:...
Έχει πολλούς τέτοιους εδώ μέσα, γι αυτό και καλό θα ήταν να μην ξαναμπείς στο forum. Δεν χρειάζεται.
Ήρθες, σου δόθηκε προσοχή, σημασία και βοήθεια, από τελείως άσχετος έμαθες και πέντε σωστά πράγματα (ακόμα και πριν κάνεις εγγραφή) και σαν ευχαριστώ πετάς την παραπάνω εξυπνάδα σου. Μπράβο σου.
Απ' ότι έχω καταλάβει πρέπει να προσέχουμε τα λόγια μας γιατί αρπάζεσαι εύκολα και τα παίρνεις όλα στραβά.
Να με συγχωρήσουν τα παιδιά που ίσως προσβλήθηκαν, αλλά δεν το είπα προσβλητικά αλλά περισσότερο για να δώσω έμφαση στο πόσο πολύ κοιτάζουν την λεπτομέρια στην διαδικασία της παρασκευής του καφέ.
υγ. Ούτε υποχρέωση σου έχω μα ούτε και ανάγκη. Μπορείς να διαγράψεις το λογαριασμό μου μαζί με τα δημοσιεύματά μου άμα είμαστε πολλοί εδώ μέσα. Μην νομίζεις ότι προσφέρεις κάτι που δεν μπορεί κάποιος να το βρει και αλλού.
-
Y.V
Δημοσίευση
από Y.V » Παρ Ιουν 07, 2013 6:34 pm
Παρ ότι διατεινεσαι ότι δεν είχες τετοια πρόθεση, εξακολουθεις να προσβαλεις και μάλιστα πλέον το σύνολο του φόρουμ.

-
nikp81
Δημοσίευση
από nikp81 » Παρ Ιουν 07, 2013 6:44 pm
y.v έγραψε:kojak111 έγραψε:Για μενα ουσιαστικη αναβΞαθμιση ειναι η υπαρξη ρυθμιζομενης OPV την οποια εχει μονο η classic.
Για μενα πάλι δεν είναι καθόλου ουσιαστική αναβαθμιση η υπαρξη ρυθμιζόμενης OPV (κατα τη γνωμη μου οι περισσότεροι θα την ρυθμίσουν λάθος)
H Classic και η Βaby μπορούν να δώσουν ακριβως ίδιας ποιότητας αποτελεσμα.
Η διαφορά τους είναι ότι η Classic εναι κατασκευαστικά σαφώς ποιοτικότερη (στους διακοπτες και το εξωτερικό κελυφος )
Θα συμφωνησω απολυτα οτι μπορεις να παρεις ιδιο αποτελεσμα..
Δεν εχω παρα να πω οτι αμα καποιος mod-αρει την baby οπως ειχα κανει την δικη μου (pid,μανομετρο και opv) θα παρει απιστευτο αποτελεσμα..
Υγ: jimmakos αν καποιος δεν ψυριζε την μαιμου ακομα θα περιμενες απαντησεις ..αυτο που μας κανει καλυτερους και πιο εμπειρους ειναι η καθημερινη τριβη και ασχολια με το θεμα..Καποιοι ασχολούνται και τους αρεσει , οποτε μην προσβαλεις το φορουμ...
-
Y.V
Δημοσίευση
από Y.V » Παρ Ιουν 07, 2013 6:50 pm
Ειδικά το PID είναι ουσιαστικότατη αναβάθμιση.
-
jimakos
Δημοσίευση
από jimakos » Παρ Ιουν 07, 2013 6:57 pm
y.v έγραψε:
Παρ ότι διατεινεσαι ότι δεν είχες τετοια πρόθεση, εξακολουθεις να προσβαλεις και μάλιστα πλέον το σύνολο του φόρουμ.

μου φαίνεται δεν υπάρχει συννενόηση.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ADMIN ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΟΥ