Ποιότητα κατασκευής των Gaggia κατώτερη των προσδοκιών μου.

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Re: Ποιότητα κατασκευής των Gaggia κατώτερη των προσδοκιών μ

Δημοσίευση από Y.V » Τρί Σεπ 25, 2012 1:40 pm

Ενα είδος preinfusion έχουν η baby Dose, η baby Class D(dose) που στην ουσία είναι ίδιες μηχανές με διαφορετικά «ρούχα» και η BabyΤwin.

Tolis

Δημοσίευση από Tolis » Τετ Σεπ 26, 2012 2:59 pm

Πως μπορει καποιος να κρινει ενα μηχανημα αν προηγουμενως δεν εχει ''συμβιωσει'' μαζι του για αρκετο καιρο;Απο την εμφανιση;Υπαρχουν τοσοι εδω μεσα με gaggia, μπορεις να ρωτησεις για να σου πουν.Επειδη δηλ ειναι πλαστικο θα ειναι και μαπα;Και πραγματικα τα χρηματα δεν ειναι παρα πολλα αν σκεφτεις οτι οι μηχανες εσπρεσο ειναι πιο πολυπλοκα -κατασκευαστικα- μηχανηματα απο τις αλλες καφετιερες.

Άβαταρ μέλους
albireo
Μηχανή:: Gaggia classic
Μύλος:: Ascaso i-mini (i2)

Δημοσίευση από albireo » Τετ Σεπ 26, 2012 5:27 pm

Μα την εμφάνιση έκρινε ο συμφορουμίτης και όχι το μηχάνημα! Με μια ματιά η πλαστικούρα ξεχωρίζει... Δεν χρειάζεται συμβίωση για να φανεί.
Πάντως εγώ που έκανα τη μετάβαση από pure σε classic έχω να δηλώσω ότι εξωτερικά η διαφορά είναι τεράστια με την classic να είναι έτη φωτός μπροστά αισθητικά. Άσχετα από την πλαστικούρα πάντως ακόμη και η pure με έναν καλό μύλο κάνει αξιοπρεπέστατα καφεδάκια.

Άβαταρ μέλους
tristanos
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Baby
Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: Taf και ότι φρέσκο πέσει στα χέρια μου!

Δημοσίευση από tristanos » Τετ Σεπ 26, 2012 6:27 pm

Θα ήθελα να μου επιτρέψετε και εμένα μια παρέμβαση στο θέμα. Προσπαθώ και εγώ να μαζέψω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ για την τελική μου απόφαση στην αγορά μηχανής για espresso. Αυτό που πρωτίστως με έκανε κάπως διστακτικό είναι ότι κάποιος πωλητής σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών μου ανάφερε ότι επίσημο service της gaggia δεν υπάρχει στην Ελλάδα κατά πόσο είναι αληθές αυτό?
Υ.Γ. Το παρέθεσα ως σχόλιο ερώτηση εδώ καθώς νομίζω ότι αυτό έχει σχέση με την ποιότητας μιας συσκευής (service) Ζητώ συγγνώμη εάν είμαι off topic! ;)

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Σεπ 26, 2012 7:32 pm

Δημήτρη η Gaggia μέχρι και πρότινος είχε όχι έναν αλλά δύο εισαγωγείς. Πάρε τηλέφωνο να επιβεβαιώσεις,
(επέλεξε Greece)
http://www.gaggia.com/gaggia_nelmondo.asp
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
tristanos

Δημοσίευση από tristanos » Τετ Σεπ 26, 2012 8:24 pm

Σεευχαριστώ πολύ Χρήστο μαλλον οι πωλητές ή δεν εχουν ιδέα ή προμοτάρουν αυτά που τους λένε!

Tolis

Δημοσίευση από Tolis » Τετ Σεπ 26, 2012 8:36 pm

Δημητρη μη την ψαχνεις το δευτερο ειναι στανταρ!

Άβαταρ μέλους
tristanos

Δημοσίευση από tristanos » Τετ Σεπ 26, 2012 9:49 pm

Αυτό που με ξένισε ήταν ο πλάγιος μα πλην σαφέστατος προσανατολισμός που μου έδινε λέγοντάς μου "πάρτε όποια θέλετε αλλα σε περίπτωση βλάβης θα υποφέρετε τα ίδια λευτά έχουν" οπότε ή αδαής ή κατευθυνόμενος :down:

Giorgio

Δημοσίευση από Giorgio » Πέμ Σεπ 27, 2012 10:42 am

manyjobs23 έγραψε:
manyjobs23 έγραψε:Είναι αλήθεια πως απο ποιότητα η baby και baby twin πάσχει γίαυτο και εγω πήρα την baby class d που σίγουρα μαζί με την classic έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής εξωτερικά γιατι εσωτερικά είναι σχεδόν ίδιες.παντως απο δυνατότητες και ποιότητα παραγωγής καλου espresso δεν νομίζω ότι έχουν καμία σχέση με krups κτλ.Στην θέση σου θα πηγαινα για baby class D η classic.
Απλά για να αποφύγω τυχον παρανοησεις να διoρθωσω λέγοντας πως εγώ έχω την baby class οχι την baby class D η οποία παρεπιπτόντως στο επίσημο site λένε ότι έχει και preinfusion :a014: και η μόνη διαφορά που παρουσιάζει με την twin είναι πως η δεύτερη έχει ένα επιπλέον θερμοστοιχείο αποκλειστικά για τον ατμό.Απο τιμές εγώ πριν ένα χρόνο που είχα πάρει την baby class, την πήρα στα 300 ευρώ (309 τώρα) απο το barista-shop.gr και δέν την είχα βρεί αλλου στήν ελλάδα σ'αυτη την τιμή.
Γιατί η Baby Class έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής από την Baby Twin? :a014:
Έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στις Twin με τα ηλεκτρονικά ή το 2ο θερμοστοιχείο?

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Πέμ Σεπ 27, 2012 11:01 am

Ρε παιδιά καθηστε λιγο..ξαναλεμε οτι τα πλαστικα (ABS) των gaggia ειναι απο τα πιο ανθεκτικα..επειδη η gaggia εχει πλαστικο δε σημαινει οτι δεν ειναι ποιοτικο..
Και μετα συγχωρησεως καποιος που ασχολείται ελαχιστο καιρο με το θεμα espresso-καφετιερες δεν νομιζω οτι μπορει να κρινει αντικειμενικα..απλα οταν αναφερόμαστε καπου και το διαβαζει κοσμος να εχουμε πρωτα τεκμηριωσει αυτα που λεμε..

Απάντηση