Μύλος vs espresso-μηχανή

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
mx1001

Re: Μύλος vs espresso-μηχανή

Δημοσίευση από mx1001 » Παρ Απρ 16, 2010 3:32 pm

woodsman43 έγραψε:Ολα βγαινουν ιδια οτι και να βαλεις μεσα.Αν το καλοσκεφτεις αυτο ειναι κατορθωμα απο μια εταιρεια.Τωρα θα φτιαχνει ευκολα καφε και η αδερφη μου και η μικρη κορουλα της και ο τριχρονος γιος της.Απο πια αλλη εταιρεια θα επαιρνες τετοια δυνατοτητα μου λες?
Εχω παρατηρησει οτι το pressurized χαλαει την καλη εικονα και γεύση όταν έχουμε το κόψιμο για να το επιτύχουμε . Η κάπως λευκή κρέμα που βγάζει ενισχύει την υποψία . Εισαι σίγουρος οτί δεν έχει pressurized ? . Δηλαδή αν ρίξεις νερό στο pf (με το καλαθακι του μέσα) , το νερο θα χυθεί φυσιολογικά ?

Εαν χυθεί φυσιολογικά , πάω πάσο , της βγάζω το καπέλο . Εαν όχι , 9 στις 10 φθηνές το χουν .

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Παρ Απρ 16, 2010 4:41 pm

mx1001 έγραψε: Εχω παρατηρησει οτι το pressurized χαλαει την καλη εικονα και γεύση όταν έχουμε το κόψιμο για να το επιτύχουμε . Η κάπως λευκή κρέμα που βγάζει ενισχύει την υποψία . Εισαι σίγουρος οτί δεν έχει pressurized ? . Δηλαδή αν ρίξεις νερό στο pf (με το καλαθακι του μέσα) , το νερο θα χυθεί φυσιολογικά ?

Εαν χυθεί φυσιολογικά , πάω πάσο , της βγάζω το καπέλο . Εαν όχι , 9 στις 10 φθηνές το χουν .
Εμένα για 100% pressurised μου φαίνεται ότι είναι.
woodsman43 έγραψε:Αυτο λεγεται KRUPSοψυχωτικη παρακρουση :lol:Μαλλον το παθαινει οποιος ανοιγει μια συσκευασια KRUPS χωρις να φοραει μασκα,επειδη η KRUPS εχει εμποτισει τις συσκευασιες της με ειδικο αρωμα εθισμου και εξαρτησης φαινεται. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Αυτό έχω αρχίσει να το πιστεύω και εγώ :lol:
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Παρ Απρ 16, 2010 4:59 pm

mx1001 έγραψε:
woodsman43 έγραψε: Εισαι σίγουρος οτί δεν έχει pressurized ?

.
.
pressurized ειναι βεβαια.Μονο τετοια βαζει τωρα η εταιρια.

mx1001

Δημοσίευση από mx1001 » Παρ Απρ 16, 2010 5:04 pm

woodsman43 έγραψε:
mx1001 έγραψε:
woodsman43 έγραψε: Εισαι σίγουρος οτί δεν έχει pressurized ?

.
.
pressurized ειναι βεβαια.Μονο τετοια βαζει τωρα η εταιρια.
Ε χαιρω πολυ , σιγά την πατέντα .
viewtopic.php?f=5&t=15&start=20#p1524
Αρα δε μπορεις να κανεις σύγκριση εκτος εαν βρεθει τροπος να απενεργοποιηθεί .

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Παρ Απρ 16, 2010 8:46 pm

Για να μην παρεκλινουμε από το θέμα, ο Δημήτρης παρατηρεί ότι τα ωφέλη από τον καλό μύλο δεν είναι τόσο σημαντικά στην Krups XP5220 και ο Μιχάλης αποδίδει αυτήν την συμπεριφορά στην χρησιμοποίηση pressurised pf.
Σωστά το κατάλαβα ή όχι;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

mx1001

Δημοσίευση από mx1001 » Σάβ Απρ 17, 2010 3:16 am

Ναι και ειναι λογικότατο .

Οταν δεν υπάρχει pressurized και ο καφες ειναι "just" κομενος, η φραγή στο νερό προέρχεται 100% από τον καφέ .

Οταν υπάρχει pressurized και ο καφες ειναι "just" κομενος, η φραγή στο νερό προέρχεται 50% από τον καφέ, 50% από το pf .

Οταν υπάρχει pressurized και ο καφες ειναι χοντροκομενος η φραγή στο νερό προέρχεται 10% από τον καφέ 90% από το pf .

Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν Bar μέσα στο pf αλλα δεν ειναι το ίδιο . Ο καφές 'ξεζουμίζεται' μόνο στην 1η .

Η χειρότερη των περιπτώσεων δεν είναι καμια απο τις παραπάνω: non-presurized με χοντροκομένο καφέ (πχ σκόνη με καλό Pf) . Τότε ΔΕΝ υπάρχει φραγή , δεν υπάρχει ουσιαστική πίεση .

Αν μπορουσαμε να δοκιμαζαμε back-to-back μια σημερινή Krups (γιατί ηδη δοκιμάστηκε η Vivo) επί ίσοις όροις , με απενεργοποιημένο το pressurized θα ειχε ενδιαφέρον .

Στο παραπάνω video , φαίνεται μια μεσαία τρύπα . Προφανώς ο τύπος ξεβίδωσε κάποιο πλαστικό μηχανισμό που υπήρχε στην μέση .

Απάντηση