Αγαπητοί φίλοι σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά μιας ECM Classika PID σε αντικατάσταση της υπάρχουσας (Gaggia new baby 06 με PID, μείωση πίεσης OPV στα 9 bar, καλαθάκι και ντουζιερα IMS Competition). Ο μύλος που χρησιμοποιώ είναι ο Niche Zero. Πιστεύετε ότι θα δω σημαντική διαφορά; Το Ε61 είναι εύκολο να το μάθει κανείς, ή θα με ζορίσει;
Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις
αγορά ECM Classika PID
-
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Bellezza Francesca
- Μύλος:: Niche Zero
Re: αγορά ECM Classika PID
Γενικά δεν έχει καμία δυσκολία το Ε61 στη χρήση, οπότε δε θα δυσκολευτείς εκεί. Τη συγκεκριμένη μηχανή την έχω χρησιμοποιήσει και έβγαζε πολύ ωραία καφεδάκια με ελάχιστη προσπάθεια, τουλάχιστον στα δικά μου χέρια.
Λογικά θα δεις διαφορές, αφού θα έχεις πολύ καλύτερο thermal stability, οπότε και καλύτερη επαναληψιμότητα.
Με το Ε61 το μόνο που θέλει είναι ανά 6/12 μήνες, ανάλογα τη χρήση, να βάζεις food safe grease στα κινητά μέρη (λεβιέ, βαλβίδα εκτόνωσης κλπ) για να μη τρίζουν και φθείρονται. Ξέρεις πότε χρειάζεται, όταν θα κατεβάζεις τον λεβιέ και θα έχει αντίσταση ή θα ακούγεται τρίξιμο. Πανεύκολη διαδικασία, το έκανα εγώ στη δική μου Ε61 μέσα σε 10 λεπτά είχα τελειώσει.
Λογικά θα δεις διαφορές, αφού θα έχεις πολύ καλύτερο thermal stability, οπότε και καλύτερη επαναληψιμότητα.
Με το Ε61 το μόνο που θέλει είναι ανά 6/12 μήνες, ανάλογα τη χρήση, να βάζεις food safe grease στα κινητά μέρη (λεβιέ, βαλβίδα εκτόνωσης κλπ) για να μη τρίζουν και φθείρονται. Ξέρεις πότε χρειάζεται, όταν θα κατεβάζεις τον λεβιέ και θα έχει αντίσταση ή θα ακούγεται τρίξιμο. Πανεύκολη διαδικασία, το έκανα εγώ στη δική μου Ε61 μέσα σε 10 λεπτά είχα τελειώσει.
-
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia baby 06 + PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Taf: Divino Nino Costa Rica
Re: αγορά ECM Classika PID
Σ' ευχαριστώ πολύ!