Επιλογές για Μύλο και Εστρεσσιέρα

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Απάντηση
asotosios

Επιλογές για Μύλο και Εστρεσσιέρα

Δημοσίευση από asotosios » Παρ Σεπ 06, 2024 9:53 am

Καλημέρα σας,

Μιας και η τιμή του καφέ έξω εχει εκτοξευθεί και σε πολλές περιπτώσεις ο καφές δεν πίνεται ή τέλος πάντων δεν είναι ευχάριστος και είδικά στην τιμή πλέον που πωλείται το θεωρώ κλεψιά...

Θα ήθελα τις γνώμες/προτάσεις σας σχετικά με αγορά Grinder και Espresso Machine.

- Πίνω καθημερινές 1 - 2 εσπρεσσο/καπουτσίνο σπίτι και ΣΚ φτάνω ανα περίσταση και τα 3-4.

- Έχω μπατζετ 1000€ - 1200€ και για τα δύο αλλά ΑΝ τελικά πρέπει μπορώ να φτάσω τα 1400. (πχ κοιτάω την Rancillio με μύλο Eureka Single Dose)

- Εχω εμπειρία απο Sage Barista δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο (με ενσωματωμένο μυλο δλδ) και είχα ασχοληθεί αρκετά για να πέρνω σχετικά καλό καφέ (σε αρκετές περιπτώσεις καλύτερο απο αρκέτα καφε).

- Εχω διάθεση για σχετικό πειραματισμό αλλά οχι για την ώρα τουλάχιστον να το τερματίσω.

- Τα μοντέλα που θα προτείνετε θα τα έχω στο στόχαστρο για την αγορά τους στην δυνατόν καλύτερη τιμή (προσφορά κτλ) οπότε η αγορά δεν θα γίνει τώρα αλλα και σε βάθος 2-3 μηνών (ΑΝ αξίζει τον κόπο και το περίμενε)

- Ιδανικά (ΑΝ δεν με πιάσει τρέλα να πίνω τον τέλειο εσπρεσσο) δεν θα ήθελα να αλλάξω εξοπλισμό στο μέλλον και να μπορώ με την κατάλληλη συντήρηση να τον κρατήσω για χρόνια. Γενικά ΔΕΝ μου αρέσει να πετάω συσκευές (άρα προσπαθώ να πάρω ότι ποιο ποιοτικό μπορώ στο μπάτζετ ακόμα αν αυτό σημαίνει οτι πρέπει να περιμένω) όχι μόνο για το οικονομικό σκέλος αλλά και σαν πράξη το θεωρώ μέγα λάθος.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προταίρων για τις συμβουλές και προτάσεις σας.

DimK
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: lelit pl042temp
2η Μηχανή:: Flair 58+
Μύλος:: DF64P
2ος Μύλος:: Kingrinder K6
Οι καφέδες μου:: Hausbrandt,New York,Moka efti,TAF

Re: Επιλογές για Μύλο και Εστρεσσιέρα

Δημοσίευση από DimK » Κυρ Σεπ 08, 2024 3:23 pm

Αν θες καπουτσινο οπωσδηποτε, και γλυκοκοιταζεις την rancilio.....τσεκαρε το coffeeitalia.ie, εχει τη silvia proX 1100-1200 και blackfriday παταει και κατι ακομα, οποτε...σου μενει ο μυλος. Τη ζαχαρωνα και εγω την ProX αλλα δεν πινω καπουτσινο, οπότε πηγα στο αλλο ακρο, μολις παρηγγειλα μια flair 58+, γιατι παιζοντας με μια picopresso διαπιστωσα οτι κατι καλο παιζει με την αυξομείωση της πιεσης.

asotosios

Re: Επιλογές για Μύλο και Εστρεσσιέρα

Δημοσίευση από asotosios » Δευ Σεπ 09, 2024 4:38 pm

Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή.
Θεωρείς οτι στα 1200€ ειναι καλή επιλογή ?
Επίσης απο άποψη μύλου τι θα πρότεινες ?

Είδα οτι έχει κάτι πακέτα με τον Rancilo Stilo αξίζει να ασχοληθώ ?

Ευχαριστώ πολύ

Απάντηση