Profitec Go vs ECM Puristika
Profitec Go vs ECM Puristika
Καλησπέρα,
Είμαι σε αναζήτηση μηχανής για να αντικατατσήσει μια Ascaso Dream (χωρίς PID) 15ετίας.
Τα κριτήρια μου είναι:
- Consistency δλδ να μπορώ εύκολα να αναπαράγω το ίδιο αποτέλεσμα και γενικά αξιοπιστία
- PID (βλ. consistency)
- 58mm (για αξεσουάρ κτλ)
- Ευκολία (χρήσης, καθαρισμού, συντήρησης), πρακτικότητα γενικά
- Υποστήριξη (εγγύηση/service)
- Μικρό σχετικά μέγεθος (ο πάγκος μου έχει βάθος 44 εκ περίπου)
- Εμφάνιση (πιο δευτερεύον - το λαμβάνω υπόψη μόνο αν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι παρόμοια)
Η χρήση θα είναι αποκλειστικά για εσπρέσσο και 1 με 2 καφέδες την ημέρα.
Με βάση τα παραπάνω έχω επικεντρωθεί στις Profitec Go και ECM Puristika (είμαι ανοιχτός σε άλλες εναλλακτικές προφανώς)
Στα υπερ της Go βλέπω, το μικρότερο κόστος, τα πολλά καλά reviews και το μικρό χρόνο προθέρμανσης και αν καταλαβαίνω καλά είναι γενικά κάπως πιο πρακτική (ίσως πιο εύκολη στο να φτιάξω ένα καλό εσπρέσσο;). Από την άλλη η Puristika φαίνεται να είναι ένα κλικ παραπάνω σε ποιότητα, ίσως πιο future proof (πχ. αν έχω καταλάβει σωστά μπορείς να βάλεις μελλοντικά και flow control). Το E61 φαίνεται και καλό (temp consistency) και κακό (χρόνος προθέρμανσης). Γενικά μάλλον κλίνω προς την Go κυρίως γιατί τα 45 λεπτά προθέρμανσης μου κάθονται άσχημα. Κάνει τόσο μεγάλη διαφορά το E61 στην ποιότητα του αποτελέσματος που να αξίζει την αναμονή και το επιπλέον κόστος;
Τέλος ο μύλος που έχω είναι Ascaso mini i2 και προς το παρόν δεν με παίρνει να πάω σε κάτι καλύτερο/ακριβότερο. Αξίζει να πάω σε μια μηχανή 1000 ευρώ (ή και παραπάνω) εχόντας αυτόν τον μύλο;
Αλλες μηχανές με Ε61 στην κατηγορία που εχω δει είναι μάλλον εκτός, λόγω διαστάσεων: πχ η bezzera unica pid έχει βάθος 42.5 που σημαίνει ότι θα χωράει οριακά στον πάγκο μου κάτι το οποίο θεωρώ ότι δε θα είναι πολύ πρακτικό
Ευχαριστώ,
Γιώργος
Είμαι σε αναζήτηση μηχανής για να αντικατατσήσει μια Ascaso Dream (χωρίς PID) 15ετίας.
Τα κριτήρια μου είναι:
- Consistency δλδ να μπορώ εύκολα να αναπαράγω το ίδιο αποτέλεσμα και γενικά αξιοπιστία
- PID (βλ. consistency)
- 58mm (για αξεσουάρ κτλ)
- Ευκολία (χρήσης, καθαρισμού, συντήρησης), πρακτικότητα γενικά
- Υποστήριξη (εγγύηση/service)
- Μικρό σχετικά μέγεθος (ο πάγκος μου έχει βάθος 44 εκ περίπου)
- Εμφάνιση (πιο δευτερεύον - το λαμβάνω υπόψη μόνο αν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι παρόμοια)
Η χρήση θα είναι αποκλειστικά για εσπρέσσο και 1 με 2 καφέδες την ημέρα.
Με βάση τα παραπάνω έχω επικεντρωθεί στις Profitec Go και ECM Puristika (είμαι ανοιχτός σε άλλες εναλλακτικές προφανώς)
Στα υπερ της Go βλέπω, το μικρότερο κόστος, τα πολλά καλά reviews και το μικρό χρόνο προθέρμανσης και αν καταλαβαίνω καλά είναι γενικά κάπως πιο πρακτική (ίσως πιο εύκολη στο να φτιάξω ένα καλό εσπρέσσο;). Από την άλλη η Puristika φαίνεται να είναι ένα κλικ παραπάνω σε ποιότητα, ίσως πιο future proof (πχ. αν έχω καταλάβει σωστά μπορείς να βάλεις μελλοντικά και flow control). Το E61 φαίνεται και καλό (temp consistency) και κακό (χρόνος προθέρμανσης). Γενικά μάλλον κλίνω προς την Go κυρίως γιατί τα 45 λεπτά προθέρμανσης μου κάθονται άσχημα. Κάνει τόσο μεγάλη διαφορά το E61 στην ποιότητα του αποτελέσματος που να αξίζει την αναμονή και το επιπλέον κόστος;
Τέλος ο μύλος που έχω είναι Ascaso mini i2 και προς το παρόν δεν με παίρνει να πάω σε κάτι καλύτερο/ακριβότερο. Αξίζει να πάω σε μια μηχανή 1000 ευρώ (ή και παραπάνω) εχόντας αυτόν τον μύλο;
Αλλες μηχανές με Ε61 στην κατηγορία που εχω δει είναι μάλλον εκτός, λόγω διαστάσεων: πχ η bezzera unica pid έχει βάθος 42.5 που σημαίνει ότι θα χωράει οριακά στον πάγκο μου κάτι το οποίο θεωρώ ότι δε θα είναι πολύ πρακτικό
Ευχαριστώ,
Γιώργος
- Euripides
- Όνομα: Ευριπίδης
- Μηχανή:: Cafelat Robot
- Μύλος:: Eureka Silenzio
- Οι καφέδες μου:: Neapolitan espresso
Re: Profitec Go vs ECM Puristika
Εγω θα επαιρνα την Profitec. Αλλα το θεμα ειναι τι σου αρεσει εσενα. Παρε αυτην που σου αρεσει εξωτερικα πιο πολυ, θα την βλεπεις καθε μερα.
Θα επαιρνες την Profitec λόγω εμφάνισης, ή για κάποιο άλλο λόγο;
- dimach
- Όνομα: Αχιλλέας
- Μηχανή:: ECM Classika
- Μύλος:: Timemore Sculptor78s
- 2ος Μύλος:: Ascaso I2 mini
- Οι καφέδες μου:: round cup ,taf
Η Ecm classika έχει χρόνο προθέρμανσης 20-max 30 min
- Euripides
Δεν μου αρεσει το Ε61 ειναι αληθεια. Επισης η Profitec ειναι πιο φθηνη. Οπως ειπα παρε αυτη που σου αρεσει πιο πολυ.
- Euripides
Δες και την ECM Classika που λεει και το παιδι.
Ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις
Όπως είπα έχω στενό πάγκο. Η classika απ'οτι βλέπω έχει μισό πόντο βάθος παραπάνω από τον πάγκο μου. Δε θεωρώ καλή πρακτική να χωράει οριακά (πόσο μάλλον να εξέχει) στον πάγκο μου.
Εκείνο που δεν έχω καταλάβει είναι (και από τους βασικούς λόγους που πόσταρα):
- Αξίζει τη διαφορά τιμής (αλλά και το χρόνο προθέρμανσης) μια μηχανή με ε61. Υπάρχει σημαντική διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα ή οι λόγοι είναι άλλοι;
- Χρήση Ε61 σε σχέση με απλό group είναι πιο εύκολη/δύσκολη/το ίδιο; Το ίδιο όσον αφορά την πρακτικότητα (κάτι διάβασα στο φορουμ ότι είναι μπελάς στην συντήρηση, αλλά δεν κατάλαβα για ποιό λόγο)
Όπως είπα έχω στενό πάγκο. Η classika απ'οτι βλέπω έχει μισό πόντο βάθος παραπάνω από τον πάγκο μου. Δε θεωρώ καλή πρακτική να χωράει οριακά (πόσο μάλλον να εξέχει) στον πάγκο μου.
Εκείνο που δεν έχω καταλάβει είναι (και από τους βασικούς λόγους που πόσταρα):
- Αξίζει τη διαφορά τιμής (αλλά και το χρόνο προθέρμανσης) μια μηχανή με ε61. Υπάρχει σημαντική διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα ή οι λόγοι είναι άλλοι;
- Χρήση Ε61 σε σχέση με απλό group είναι πιο εύκολη/δύσκολη/το ίδιο; Το ίδιο όσον αφορά την πρακτικότητα (κάτι διάβασα στο φορουμ ότι είναι μπελάς στην συντήρηση, αλλά δεν κατάλαβα για ποιό λόγο)
Και επειδή βλέπω ότι επιμένεις στο θέμα της εμφάνισης. Δεν έχω σκοπό να δώσω ένα τέτοιο ποσό με βάση την εμφάνιση.
Η εμφάνιση ήταν βασικό κριτήριο όταν πήρα την dream και δεν νομίζω πως ήταν πολύ καλή επιλογή
Η εμφάνιση ήταν βασικό κριτήριο όταν πήρα την dream και δεν νομίζω πως ήταν πολύ καλή επιλογή

- Euripides
Διαφορα στο φλυτζανι δεν θα δεις (γιαυτο σου λεω για την εμφανιση χαχα). Και η δυο εχουν PID και η Profitec εχει το θετικο οτι μπορεις να αλλαξεις ευκολα την πιεση. Επισης η μια κανει 1300 και η αλλη 950, ε οσο να πεις εχει μια διαφορα. Αξιζει η ECM 300 ευρω παραπανω; τι μου προσφερει; single boiler η μια single boiler και η αλλη.
Πληρωνεις το Ε61 και το 750ml stainless steel boiler της. Αν πιστευεις πως αξιζουν τα 300 ευρω παραπανω δωστα και παρτην. Για εμενα δεν αξιζει.
Ναι το Ε61 ειναι λιγο μπελαλιδικο ειναι η αληθεια.
Εγω θα επαιρνα την Profitec και τα 300 θα τα κρατουσα για μυλο.
Πληρωνεις το Ε61 και το 750ml stainless steel boiler της. Αν πιστευεις πως αξιζουν τα 300 ευρω παραπανω δωστα και παρτην. Για εμενα δεν αξιζει.
Ναι το Ε61 ειναι λιγο μπελαλιδικο ειναι η αληθεια.
Εγω θα επαιρνα την Profitec και τα 300 θα τα κρατουσα για μυλο.
- dimach
- Όνομα: Αχιλλέας
- Μηχανή:: ECM Classika
- Μύλος:: Timemore Sculptor78s
- 2ος Μύλος:: Ascaso I2 mini
- Οι καφέδες μου:: round cup ,taf
Την classika την ανέφερα για τον χρόνο προθέρμανσης μιας και είναι παρόμοια με την puristika.