Γνώμες αναβάθμισης
-
beto
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: lelit pl41em
- Μύλος:: Niche zero
- 2ος Μύλος:: Compak k3,Eureka cro
- Οι καφέδες μου:: ότι έχει οξύτητα. Q micro,Kudu, ,mokka..
Re: Γνώμες αναβάθμισης
Δημήτρη δεν θα διαφωνήσω με την ανάλυση του σκεπτικού σου και πιστεύω ότι βοήθησες αρκετά τον φίλο να κατευθυνθεί.. παρά μόνο ως προς την αφαλάτωση της dual boiler και τον χρόνο προθέρμανσης. Η αφαλάτωση σε σχέση με μια μηχανή single boiler απαιτεί απλά λίγο χρόνο παραπάνω να τραβήξεις διάλυμα από το δεύτερο boiler να περάσει το αφαλατικο από εκεί και λίγο χρόνο παραπάνω για να ξεπλένεις το δεύτερο boiler με καθαρό νεράκι. Κατά την γνώμη μου δεν είναι άξιο αναφοράς για να αποτρέψει κάποιον να επιλέξει dual boiler. Για το κομμάτι της προθέρμανσης αυτό λύνεται πολύ εύκολα με μια smart plug, όπου ρυθμίζεις μέσω εφαρμογής να ανοίγει προγραμματισμένα μισή ώρα πριν την χρήση όποτε θέλεις..
-
geotzo
- Μηχανή:: Lelit Mara X ver2
- Μύλος:: Mignon Specialita
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι ότι έχω σκεφτεί κ την bz10, αλλά η τιμή είναι πολύ ψηλά πλέον. Όλα δείχνουν πως το καλύτερο vfm είναι η mara X, που παίζει σε ξένα μαγαζιά λίγο πάνω από 1000. Κοιτάω ακόμη διάφορα, μέχρι να κάνω την κίνηση, ή να εμφανιστεί κάποια προσφορά... Λέμε τώρα.
-
beto
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: lelit pl41em
- Μύλος:: Niche zero
- 2ος Μύλος:: Compak k3,Eureka cro
- Οι καφέδες μου:: ότι έχει οξύτητα. Q micro,Kudu, ,mokka..
Πολύ καλή επιλογή η mara x, όπως και οι άλλες βέβαια που αναφέρονται.
Εγώ αυτό που έχω να σου πω φίλε μου είναι να Μην σε προβληματίζει το e61 group και η συντήρηση του. Και εγώ την ίδια επιφύλαξη είχα αλλά τελικά δεν είναι τίποτα.. λίγο να πιανουν τα χέρια σου και είσαι κομπλέ.
Εγώ αυτό που έχω να σου πω φίλε μου είναι να Μην σε προβληματίζει το e61 group και η συντήρηση του. Και εγώ την ίδια επιφύλαξη είχα αλλά τελικά δεν είναι τίποτα.. λίγο να πιανουν τα χέρια σου και είσαι κομπλέ.
- dasimo
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: Bezzera BZ10
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby,Aerpress
- Μύλος:: Eurika Mignon
- 2ος Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Mokka, TAF, Sapid, Cup10, Kudu
Και η Mara x και η Oscar II στα πλαίσια του πιο οικονομικου είναι απίστευτες μηχανές με ιστορία. Εγω θα προτιμούσα την Mara X λόγω Ε61, εμφάνισης και επιλογής θερμοκρασίας . Προσοχή μονο , γιατι είναι λίγο περίεργη με τις θερμοκρασίες διαβάζω και εχει ενα περίεργο stand by mode. Απο την αλλη κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την απίστευτη δύναμη ατμού της Oscar II, την ιδιαίτερη εμφάνιση και βεβαια το γεγονός οτι έγινε διάσημη ακόμη και αν δεν ηταν μια τυπικη Ε61 (και αυτό λέει πολλά). Οτι και να πάρεις θα ευχαριστηθείς καφέ! Καλή επιλογή και αγορά .
-
geotzo
- Μηχανή:: Lelit Mara X ver2
- Μύλος:: Mignon Specialita
Ναι ο ατμός της Oscar δείχνει φοβερός. Η τιμή όμως μαζί με ένα-δύο καλούδια (μπαρόμετρο κλπ) πλησιάζει τα 900 ευρώ, όταν η mara έχει γύρω στα 1100 σε κάποια μαγαζιά εξωτερικού. Εδώ βέβαια να σημειώσω ότι την τελευταία φορά που πήρα από το γερμανικό coffeefriend, το δέμα έφτασε σε κακή κατάσταση μαζί με το περιεχόμενο και ήταν ταλαιπωρία η διαδικασία επιστροφής κλπ, οπότε μέσα σε όλα έχω και αυτή την έννοια.dasimo έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 30, 2022 8:09 amΚαι η Mara x και η Oscar II στα πλαίσια του πιο οικονομικου είναι απίστευτες μηχανές με ιστορία. Εγω θα προτιμούσα την Mara X λόγω Ε61, εμφάνισης και επιλογής θερμοκρασίας . Προσοχή μονο , γιατι είναι λίγο περίεργη με τις θερμοκρασίες διαβάζω και εχει ενα περίεργο stand by mode. Απο την αλλη κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την απίστευτη δύναμη ατμού της Oscar II, την ιδιαίτερη εμφάνιση και βεβαια το γεγονός οτι έγινε διάσημη ακόμη και αν δεν ηταν μια τυπικη Ε61 (και αυτό λέει πολλά). Οτι και να πάρεις θα ευχαριστηθείς καφέ! Καλή επιλογή και αγορά .