Αγορά grinder
- nicoskk
- Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
Αγορά grinder
Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια!
Αγορασα μια μεταχειρισμενη, σχεδον καινουρια, Expobar Office Leva II (Dual Boiler) σε παρα πολυ χαμηλη τιμη. Ποιος ειναι ο καταλληλος μυλος για να συνδιασω με αυτη τη μηχανη;
Επισης, τι αλλο χρειαζομαι, πχ. Bottomless portafilter κλπ;
Ευχαριστω!
Αγορασα μια μεταχειρισμενη, σχεδον καινουρια, Expobar Office Leva II (Dual Boiler) σε παρα πολυ χαμηλη τιμη. Ποιος ειναι ο καταλληλος μυλος για να συνδιασω με αυτη τη μηχανη;
Ευχαριστω!
-
beto
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: lelit pl41em
- Μύλος:: Niche zero
- 2ος Μύλος:: Compak k3,Eureka cro
- Οι καφέδες μου:: ότι έχει οξύτητα. Q micro,Kudu, ,mokka..
Re: Αγορά grinder
Καλησπέρα. Είναι λίγο έως πολύ αόριστο το ερώτημα σου..
Είναι καθαρά θέμα προτίμησης. Διάβασε λίγο τις διαφορές ανάμεσα σε κονικα και επίπεδα μαχαίρια. Επίσης πολύ σημαντικό για την επιλογή σου είναι το χρηματικό ποσό που θα διαθέσεις..
Είναι καθαρά θέμα προτίμησης. Διάβασε λίγο τις διαφορές ανάμεσα σε κονικα και επίπεδα μαχαίρια. Επίσης πολύ σημαντικό για την επιλογή σου είναι το χρηματικό ποσό που θα διαθέσεις..
- nicoskk
Ναι συγγνωμη, ηταν πολυ αοριστο. Οι επιλογες μου ειναι ενα μεταχειρισμενο Eurogat K3 metal black E, που ειναι και το ποιο φτηνο, και μετα παμε σε καινουριες που ειναι Eureka Mignon Specialita και Baratza Sette 270. Ποια ειναι η καλυτερη μηχανη για εμενα που κανω 6-7 καφεδες την ημερα;
Ευχαριστω!
Ευχαριστω!
-
spiderdim
- Μηχανή:: La marzocco linea
- Μύλος:: mahlkonig ek43s,
- 2ος Μύλος:: Commandante
- Οι καφέδες μου:: Samba
Καλησπέρα φίλε,
Καλά κάνεις και προσπαθείς να επενδύσεις σε εναν αξιόλογο μύλο αλεσης.
Ειτε στην θέση σου θα κοιτουσα να βρω κάποιον μεταχειρισμένο on demand είτε θα μάζευα λίγα ακόμα να αγοράσω τον niche που τον θεωρώ τέλειο μύλο για καποιον στο σπίτι! Βάζεις 17 γρ και βγάζει 17.
Καλά κάνεις και προσπαθείς να επενδύσεις σε εναν αξιόλογο μύλο αλεσης.
Ειτε στην θέση σου θα κοιτουσα να βρω κάποιον μεταχειρισμένο on demand είτε θα μάζευα λίγα ακόμα να αγοράσω τον niche που τον θεωρώ τέλειο μύλο για καποιον στο σπίτι! Βάζεις 17 γρ και βγάζει 17.
Ο καφές είναι ευχαρίστηση, μην το ξεχνάς.
- dasimo
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: Bezzera BZ10
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby,Aerpress
- Μύλος:: Eurika Mignon
- 2ος Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Mokka, TAF, Sapid, Cup10, Kudu
Πήρες ΜΗΧΑΝΑΡΑ....φρόντισε να πάρεις και ΜΥΛΑΡΑ τώρα. Πρόταση μου Mahlkoenig X54nicoskk έγραψε: ↑Δευ Ιαν 24, 2022 12:21 pmΚαλησπερα σε ολους και καλη χρονια!
Ευχαριστω!
- nicoskk
Χαιρομαι!
Το καλυτερο ειναι η τιμη, την αγορασα για 250 ευρω!! Μηχανη και το Expobar Barista Kit!
Βρηκα ενα Quamar M80 για 100 ευρω. Ποια η γνωμη σου;
dkstopo μου εστειλες μνμ για την τιμη, αλλα δεν μπορω να σου απαντησω!
Το καλυτερο ειναι η τιμη, την αγορασα για 250 ευρω!! Μηχανη και το Expobar Barista Kit!
Βρηκα ενα Quamar M80 για 100 ευρω. Ποια η γνωμη σου;
dkstopo μου εστειλες μνμ για την τιμη, αλλα δεν μπορω να σου απαντησω!
- mantraxalos
- Όνομα: ΧΡΗΣΤΟΣ
- Μηχανή:: ECM SYNCHRONIKA
- 2η Μηχανή:: LELIT ANITA
- Μύλος:: Mahlkönig E65S GbW
- 2ος Μύλος:: EUREKA SPECIALITA
- Οι καφέδες μου:: ROUND CUP, KUDU,
- Επικοινωνία:
Υπαρχουν πολλοι εξαιρετικοι μυλοι που κοβουν καλα και σωστα τον καφε.Οι διαφορες τους ειναι κυριως στο utility (χρονο,τροπο λειτουργειας,ευκολιες) και στα μαχαιρια (τροπο κοπης).Υπαρχουν μυλοι single dose,Κλασσικοι με μικρο η μεγαλο hopper, μυλοι με ζυγαριες κλπ.Εγω δεν χρησιμοποιω single dose γιατι δεν ειμαι υπερ της "ιεροτελεστιας" η της "οικονομιας σε σημειο υστεριας" (οσοι καταλαβαν ,καταλαβαν,για τους υπολοιπους ξεκαθαριζω οτι δεν θα μπω σε διαδικασια αντιπαραθεσης).
Χρησιμοποιω εναν Eureka specialita για παρασκευη commercial συγκεκριμενου brand οποτε δεν αλλαζω ποτε ρυθμιση (σπανιως εχει μικροδιαφορες στο roasting η στην φρεσκαδα του οποτε κανω μικρορυθμισεις) και εναν mahlkönig e65 GBW-fire and forget, οπως τον χαρακτηριζω προσωπικα στον οποιο κοβω specialty και αλλαζω ρυθμισεις οποτε αλλαζω brand.Στον συγκεκριμενο γεμιζω με 250gr το μινι hopper του (τελειωνει σε 3-4 μερες) και δεν κανω τιποτα αλλο .(δεν ζυγιζω δηλαδη).
Και απο τους δυο ειμαι απολυτα ικανοποιημενος , για αλλα brand μυλων μπορουν να σε καθοδηγησουν οι επομενοι με τις δικες τους εμπειριες αντιστοιχα καθως εγω δεν γνωριζω.
Χρησιμοποιω εναν Eureka specialita για παρασκευη commercial συγκεκριμενου brand οποτε δεν αλλαζω ποτε ρυθμιση (σπανιως εχει μικροδιαφορες στο roasting η στην φρεσκαδα του οποτε κανω μικρορυθμισεις) και εναν mahlkönig e65 GBW-fire and forget, οπως τον χαρακτηριζω προσωπικα στον οποιο κοβω specialty και αλλαζω ρυθμισεις οποτε αλλαζω brand.Στον συγκεκριμενο γεμιζω με 250gr το μινι hopper του (τελειωνει σε 3-4 μερες) και δεν κανω τιποτα αλλο .(δεν ζυγιζω δηλαδη).
Και απο τους δυο ειμαι απολυτα ικανοποιημενος , για αλλα brand μυλων μπορουν να σε καθοδηγησουν οι επομενοι με τις δικες τους εμπειριες αντιστοιχα καθως εγω δεν γνωριζω.
Κάτθανε, Διαγόρα, ου και ες Όλυμπον αναβήσῃ
- dasimo
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: Bezzera BZ10
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby,Aerpress
- Μύλος:: Eurika Mignon
- 2ος Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Mokka, TAF, Sapid, Cup10, Kudu
Αυτό που λές δεν υπάρχει! Κάνε της και ενα ρεκτιφιέ γενικό, εναν καλό καθαρισμό και ίσως μια αλλαγή αντλίας και έχεις μηχανή κόσμημα!
Για τον μύλο μια χαρά ειναι ο qUAMAR , 50αρια μαχαίρια να αλλάξεις να ρυθμίσεις και απόλαυσε καφεδάρες. Οταν είσαι έτοιμος πέτα και ενα διπλό PID και είσαι άρχοντας.
- nicoskk
Την έστειλα για επαγγελματικό καθαρισμό. Δεν χρειάζεται αλλαγή αντλίας καθώς είναι μόνο 6 μηνών