είμαι στο market για μια μηχανή espresso υπεραυτόματη όπως μπορείτε να καταλάβετε και από τον τίτλο.
Μετα από κάμποσο διάβασμα εδώ στο φόρουμ και σε άλλα φόρουμ είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 2 μηχανές του τίτλου + την Melitta Caffeo Solo E 950 Silver αλλά αυτή σαν τελευταία επιλογή.
Στο σκρουτζ υπάρχουν αυτές:
Delonghi Magnifica S ECAM 22.110.SB
Delonghi Magnifica ESAM 4000
Delonghi Magnifica ESAM 3200
Gaggia Brera Black
Απο ότι καταλαβαίνω τουλάχιστον στην Gaggia υπάρχει ένα μοντέλο και οκ μέχρι εκεί. Με την Delonghi όμως τι παίζει με τόσα μοντέλα; κάπου διάβασα ότι το καλύτερο από αυτά είναι το De'Longhi Magnifica ESAM 4200.S άλλα έχει σταματήσει; Με τις αντιπροσωπείες τι γίνεται;
Το budget μου είναι μέχρι 400 ευρώ και δεν έχω τις τρελές απαιτήσεις του να πιω τον καλύτερο εσπρεσσο εβερ made όποτε και δεν πάω στην λύση να αγοράσω τα entry level Lelit PL41em, μύλους κτλ που προτείνεται γενικά.
Θέλω τουλάχιστον να είναι κοντά σε αυτό που παραγγέλνεις από έξω έστω και 1-2 λέβελ πιο κάτω ξέρω γω η ακόμα και καλύτερο απο τις κάψουλες δεν θα με χάλαγε. Επίσης είμαι της άποψις πατάς ένα κουμπί ανοίγει πατάς δεύτερο κουμπί βγαίνει ο καφές το βάζεις σε ποτήρι πετάς ένα παγάκι έτοιμος ο freddo espresso (οκ τον χτυπάς και λίγο - τόσες φορές έχουμε δει τον μπαρίστα στο take away πώς το κάνει
Ααα ξέχασα να αναφέρω ότι κυρίως θα φτιάχνει 2-3 Freddo Espresso την ημέρα και ίσως μια στο τόσο cappuccino όταν πιάσουν τα κρύα.
Διάβασα εδώ στο φόρουμ ότι μερικοί που είχατε τα παραπάνω μηχανήματα είχατε και κάποια θέματα με την άλεση του καφέ γιατί δεν τον έκοβε καλά και με τους beans από διάφορες εταιρίες.
Το λοιπόν οτι συμβουλή έχετε και προτάσεις αντί-προτάσεις καλοδεχούμενες και ειλικρινά ευχαριστώ εξαρχής με όποιον ασχοληθεί να με βοηθήσει γιατί η αλήθεια είναι ότι τα έχω λίγο χαμένα με όλα αυτά που διαβάζω!