αυτοματη ή nespresso??
-
smike
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: flair pro 2
- Μύλος:: kinu m47 classic
αυτοματη ή nespresso??
Καλησπερα
Επειδη εχω βαρεθει να πινω πικροζουμι και οχι εσπρεσσο (τους τσακισα στην ιταλια και ενθουσιαστηκα)
Θελω να αγορασω μια μηχανη εσπρεσσο σχειτα αξιοπρεπη.
Εως τωρα εχω ξεχωρισει δυο επιλογες
1. Νεσπρεσσο . Ειδα τις μηχανουλες δοκιμασα μου φανηκε αξιοπρεπης.
Στα θετικα: γρηγορη παρασκευη,ευκολη και δεν πιανει πολυ χωρο στην κουζινα.
Εχει βγει και μια προσφορα που σου κανουν δωρο και το aerotsino οποτε με 150-160 θα εχω εναν αξιοπρεπη
εσπρεσσο το πρωι
Αρνητικα: καψουλες σχετικα ακριβες και η nestle σε κραταει δεσμιο στις καψουλες της.
2. Αυτοματη μηχανη.Saeco Odea gyro
Ειδα κατι τετοιο http://www.italiankitchenaids.com/prodd ... -odea-giro
Θετικα πατας το κουμπι αλεθεται ο καφες και ρυθιζεις ποσοτητα υγρου και ποσοτητα καφε
μπορεις να χρησιμοποιησεις μεγαλυτερη ποικιλια καφεδων και ειναι φρεσκοκομμενος.
Αρνητικα: τιμη ,πολυπλοκοτητα κατασκευης , αρκετα ογκωδης.
Αν εξαιρεσουμε την τιμη (εστω λεμε) εσεις τι θα προτεινατε για καποιον που του αρεσει το ωραιο αλλα προς το παρον δεν θελει να πολυμπλεχτει η δεν εχει τον χρονο να το κανει . Η ποιοτητα του γευσης ειναι συγκρισιμη ή απεχουν ετη φωτος??
Ευχαριστω!!!!
Επειδη εχω βαρεθει να πινω πικροζουμι και οχι εσπρεσσο (τους τσακισα στην ιταλια και ενθουσιαστηκα)
Θελω να αγορασω μια μηχανη εσπρεσσο σχειτα αξιοπρεπη.
Εως τωρα εχω ξεχωρισει δυο επιλογες
1. Νεσπρεσσο . Ειδα τις μηχανουλες δοκιμασα μου φανηκε αξιοπρεπης.
Στα θετικα: γρηγορη παρασκευη,ευκολη και δεν πιανει πολυ χωρο στην κουζινα.
Εχει βγει και μια προσφορα που σου κανουν δωρο και το aerotsino οποτε με 150-160 θα εχω εναν αξιοπρεπη
εσπρεσσο το πρωι
Αρνητικα: καψουλες σχετικα ακριβες και η nestle σε κραταει δεσμιο στις καψουλες της.
2. Αυτοματη μηχανη.Saeco Odea gyro
Ειδα κατι τετοιο http://www.italiankitchenaids.com/prodd ... -odea-giro
Θετικα πατας το κουμπι αλεθεται ο καφες και ρυθιζεις ποσοτητα υγρου και ποσοτητα καφε
μπορεις να χρησιμοποιησεις μεγαλυτερη ποικιλια καφεδων και ειναι φρεσκοκομμενος.
Αρνητικα: τιμη ,πολυπλοκοτητα κατασκευης , αρκετα ογκωδης.
Αν εξαιρεσουμε την τιμη (εστω λεμε) εσεις τι θα προτεινατε για καποιον που του αρεσει το ωραιο αλλα προς το παρον δεν θελει να πολυμπλεχτει η δεν εχει τον χρονο να το κανει . Η ποιοτητα του γευσης ειναι συγκρισιμη ή απεχουν ετη φωτος??
Ευχαριστω!!!!
- Alex_Under
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
Re: αυτοματη ή nespresso??
Φίλε μου, εγώ ξέρεις γιατί το "γύρισα" στους espresso?smike έγραψε:Αν εξαιρεσουμε την τιμη (εστω λεμε) εσεις τι θα προτεινατε για καποιον που του αρεσει το ωραιο αλλα προς το παρον δεν θελει να πολυμπλεχτει η δεν εχει τον χρονο να το κανει . Η ποιοτητα του γευσης ειναι συγκρισιμη ή απεχουν ετη φωτος??
Έκατσα και φιλοσόφησα.
Στην ζωή μας έτσι όπως έχει εξελιχθεί μας έχει φάει το FAST...
FAST FOOD...μας στέλνει στο θάνατο
FAST DRIVING...το αυτό
FAST LIVING...μας γεμίζει με άγχος και μας ρίχνει τα μαλλιά μας
FAST SOFT....μα είναι βούτυρο τώρα αυτό;
Άν κάτσεις και το σκεφτείς,ειλικρινά , τίποτα FAST σε αυτό τον κόσμο δεν μπορεί να συγκριθεί ποιοτικά με το αντίστοιχο του που όμως είναι SLOW...
Γι' αυτό είπα, "Τι κι αν μου παίρνει 30΄ να ζεστάνω μηχανή και να παρασκευάσω έναν espresso. Αν αυτό που βγάζω είναι ότι καλύτερο θα μπορούσα να πιω στο σπίτι μου, τότε χαλάλι του".
Άσε που και σε άλλο τοπικ είχα εκφράσει την άποψη ότι τελικά "Είναι το ταξίδι αυτό που με σαγηνεύει περισσότερο". Αν αρχίσεις και εσύ με την "διαδικασία" παρασκευής espresso, θα δεις ότι θα γουστάρεις περισσότερο να φτιάχνεις παρά να πίνεις.
Οπότε μην περιμένεις καλή ποιότητα espresso ΟΥΤΕ από αυτόματη μηχανή ΟΥΤΕ από nespresso. Ουδεμία σχέση.
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!
-
smike
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: flair pro 2
- Μύλος:: kinu m47 classic
ομολογω οτι περιμενα μια απαντηση με παρομοιο περιεχομενο.
Φιλε μου σιγουρα συμφωνω με τα λεγομενα σου αλλα εδω υπαρχει ενα μεγαλο ΑΛΛΑ.
Εγω μπορει αυτο το 30' του πρωινου να θελω να παω για τρεξιμο , να ξεκινησω πιο νωρις για να παω στη δουλεια με το ποδηλατο, να χαλαρωσω με τη μουσικη που μου αρεσει κ.α
Επειδη δυστηχως το μοναδικο πεπερασμενο γεγονος στη ζωη ειναι ..... η ιδια η ζωη , ο καθενας μας επιλεγει που θα ξοδεψει το χρονο που εχει . Εσυ εχεις επιλεξει αυτο το ταξιδι , αλλοι εχουν επιλεξει αλλο, το θεμα ειναι να το απολαμβανουμε οσο περισσοτερο μπορουμε και να μην ειμαστε θεατες της ιδιας μας της ζωης.
Οποτε δεδομενου οτι καποιος δεν θελει να πολυασχοληθει με το θεμα της παρασκευης του εσπρεσσο (μη βαρατε) αλλα θελει να απολαμβανει ενα ομορφο καφεδακι η αυτοματη μηχανη ειναι μονοδρομος η υπαρχουν καλυτερες επιλογες με λιγοτερα χρηματα????
ξανα-ευχαριστω!!!
Φιλε μου σιγουρα συμφωνω με τα λεγομενα σου αλλα εδω υπαρχει ενα μεγαλο ΑΛΛΑ.
Εγω μπορει αυτο το 30' του πρωινου να θελω να παω για τρεξιμο , να ξεκινησω πιο νωρις για να παω στη δουλεια με το ποδηλατο, να χαλαρωσω με τη μουσικη που μου αρεσει κ.α
Επειδη δυστηχως το μοναδικο πεπερασμενο γεγονος στη ζωη ειναι ..... η ιδια η ζωη , ο καθενας μας επιλεγει που θα ξοδεψει το χρονο που εχει . Εσυ εχεις επιλεξει αυτο το ταξιδι , αλλοι εχουν επιλεξει αλλο, το θεμα ειναι να το απολαμβανουμε οσο περισσοτερο μπορουμε και να μην ειμαστε θεατες της ιδιας μας της ζωης.
Οποτε δεδομενου οτι καποιος δεν θελει να πολυασχοληθει με το θεμα της παρασκευης του εσπρεσσο (μη βαρατε) αλλα θελει να απολαμβανει ενα ομορφο καφεδακι η αυτοματη μηχανη ειναι μονοδρομος η υπαρχουν καλυτερες επιλογες με λιγοτερα χρηματα????
ξανα-ευχαριστω!!!
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Καταρχήν να πω και εγώ ότι είμαι στο ίδιο μήκος κύματος με τον Alex αλλά επειδή έθεσες ένα ξεκάθαρο ερώτημα, η απάντηση μου θα ήταν να πας για το σύστημα nespresso. Έχει σταθερό αποτέλεσμα, οπτικό και γευστικό και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ δοκίμασες τον καφέ και τον βρήκες αξιοπρεπή.
Δεν έχω πιει καφέ ποτέ από υπεραυτόματη μηχανή αλλά από την άλλη δεν έχω διαβάσει και πουθενά ότι κάνει καλύτερο καφέ από το nespresso.
Δεν έχω πιει καφέ ποτέ από υπεραυτόματη μηχανή αλλά από την άλλη δεν έχω διαβάσει και πουθενά ότι κάνει καλύτερο καφέ από το nespresso.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- dalas
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Ascaso i-mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)
Η δική μου απάντηση δεν αφορά στο "πικροζούμι και όχι εσπρέσο", αλλά περιορίζεται μόνο στο δίλημμα nespresso ή αυτόματη. Για μένα η απάντηση είναι εύκολη και είναι "αυτόματη" κυρίως γιατί έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις φρέσκο καφέ. Ακόμα περισσότερο και για την συγκεκριμένη που έχει και μύλο (και μόνο γι' αυτό, γνωστή μάρκα αλλά δεν την ξέρω περισσότερο).
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.
-
translator
Έχω στην κατοχή μου μια Krups Orchestro (χάλασε από το Πάσχα και παιδεύομαι με τα service αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) και επί του παρόντος μια Nespresso Essenza.
Τον πρώτο χρόνο η αυτόματη μου έφτιαχνε καλό καφέ (πλέον γνωρίζω και λέω όχι τέλειο αλλά καλό).
Μετά ως ψιλοάσχετος την αμέλησα τη μηχανή, την άφησα να γεμίσει άλατα, η γεύση άρχισε να γίνεται σκληρή ως αδιάφορη, μέχρι που η μηχανή χάλασε.
Μετά είπα να δοκιμάσω τη Nespresso. Σταθερή γεύση καφέ, πάρα πολλές διαφορετικές γεύσεις αλλά ακριβός και όχι κάτι το ιδιαίτερο. Για ανθρώπους που δεν πίνουν αραιό τον espresso είτε ως freddo ή ως cappuccino, δεν συνιστώ nespresso.
Καταλήγοντας, στο ερώτημά σου θα επέλεγα καλή αυτόματη
Τον πρώτο χρόνο η αυτόματη μου έφτιαχνε καλό καφέ (πλέον γνωρίζω και λέω όχι τέλειο αλλά καλό).
Μετά ως ψιλοάσχετος την αμέλησα τη μηχανή, την άφησα να γεμίσει άλατα, η γεύση άρχισε να γίνεται σκληρή ως αδιάφορη, μέχρι που η μηχανή χάλασε.
Μετά είπα να δοκιμάσω τη Nespresso. Σταθερή γεύση καφέ, πάρα πολλές διαφορετικές γεύσεις αλλά ακριβός και όχι κάτι το ιδιαίτερο. Για ανθρώπους που δεν πίνουν αραιό τον espresso είτε ως freddo ή ως cappuccino, δεν συνιστώ nespresso.
Καταλήγοντας, στο ερώτημά σου θα επέλεγα καλή αυτόματη
- NaGR
- Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
- 2η Μηχανή:: Gaggia Pure
- Μύλος:: Graef CM 80
- 2ος Μύλος:: Eureka Mignon
στο ερώτημα σου,αυτόματη
σχετικά με τα 30' κλπ, είναι υπερβολή.
η αυτόματη χρειάζεται όσο χρόνο χρειάζομαι και εγώ με τη Pure.
βασικά με τον εσπρέσσο τα πράγματα είναι λίγο μονής κατεύθυνσης. αν δοκιμάσεις κάτι καλύτερο δεν γυρίζεις πίσω. και καλύτερο = περισσότερος έλεγχος στη παρασκευή.
οπότε πιθανό σύντομα να βρεθείς στη θέση να λες, ρε γμτ θα μπορούσα τα λεφτά της αυτόματης να τα έχω δώσει σε ένα σούπερ μύλο ή για μια καλύτερη ημιαυτόματη.
σχετικά με τα 30' κλπ, είναι υπερβολή.
η αυτόματη χρειάζεται όσο χρόνο χρειάζομαι και εγώ με τη Pure.
βασικά με τον εσπρέσσο τα πράγματα είναι λίγο μονής κατεύθυνσης. αν δοκιμάσεις κάτι καλύτερο δεν γυρίζεις πίσω. και καλύτερο = περισσότερος έλεγχος στη παρασκευή.
οπότε πιθανό σύντομα να βρεθείς στη θέση να λες, ρε γμτ θα μπορούσα τα λεφτά της αυτόματης να τα έχω δώσει σε ένα σούπερ μύλο ή για μια καλύτερη ημιαυτόματη.
- psycho
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
Εγώ παιδιά έχω να προτείνω της illy tις αμπούλες. Είναι πολύ πιo γευστικός ο καφές (προσωπική άποψη) απο τα υπόλοιπα (βλ. e.s.e και nespresso). Επίσης εχει όνομα στο χώρο και ο καφές αλλά και η μηχανή (francis francis).
Ποτέ δεν ήμουν υπερ του εμπορικού καφέ διότι είναι αγνώστου προελεύσεως, διαλογής και μπαγιάτικος αλλά εδώ για τον φίλο νομίζω ειναι ότι πρέπει.
Ποτέ δεν ήμουν υπερ του εμπορικού καφέ διότι είναι αγνώστου προελεύσεως, διαλογής και μπαγιάτικος αλλά εδώ για τον φίλο νομίζω ειναι ότι πρέπει.
-
stv
ας ληφθεί υπόψη από τους ενδεχόμενους νέους κατόχους nespresso ότι πλέον υπάρχουν στην αγορά capsula που τις γεμίζει κανείς με τον καφέ της αρέσκειάς του!
http://www.nexpod.com/
- psycho
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον! Αλλά παλι ξεφεύγουμε απο την ευκολία τις μία κίνησης... Επίσης είναι και η μηχανή και ο τρόπος λειτουργίας της ανορθόδοξοςstv έγραψε:ας ληφθεί υπόψη από τους ενδεχόμενους νέους κατόχους nespresso ότι πλέον υπάρχουν στην αγορά capsula που τις γεμίζει κανείς με τον καφέ της αρέσκειάς του!