Αυτόματη μηχανή τύπου BRERA.

Τα κάνουν όλα (αλέθουν, δοσομετρούν, εκχυλίζουν) με το πάτημα ενός κουμπιού μόνο.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Δημοσιεύσεις: 1559
Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά

Re: Αυτόματη μηχανή τύπου BRERA.

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Κυρ Απρ 21, 2013 10:31 pm

Ναι δεν είπα οτι προτείνεις 100% robusta,αλλά γιατί το προτείνεις αυτό το ποσοστό και τι διαφορά βλέπεις.
Δεν ήταν επικριτική η ερώτησή μου.

Άβαταρ μέλους
Delis
Δημοσιεύσεις: 272
Εγγραφή: Παρ Φεβ 03, 2012 12:29 am
Όνομα: Παντελης
Μηχανή:: MOD. BRERA
2η Μηχανή:: CLASSIC PID
Μύλος:: ASCASO I2
2ος Μύλος:: K3 TOUCH
Οι καφέδες μου:: ETHIOPIA.COLOMBIA.KENYA AA

Re: Αυτόματη μηχανή τύπου BRERA.

Δημοσίευση από Delis » Δευ Απρ 22, 2013 8:31 pm

να το εξηγησω γιατι δεν το διατυπωσα σωστα και γιαυτο αναρωτιεσαι...

τωρα που εχω και την κλασικ μαζι με μυλο, διαπιστωσα οτι οι 100% καφεδες βγαινουν πιο καλοι
στην κλασικ σε σχεση με τη μπρερα.. ενω οι καφεδες με λιγο ρομπουστα δεν εχουν σχεδον καμια διαφορα μεταξυ των μηχανων.. οποτε αντιλαμβανομαι οτι η μπρερα δουλευει πιο καλα με λιγο ρομπουστα μεσα....

παλι λιγο μπερδεμενα τα ειπα ε?
GAGGIA BRERA MOD, GAGGIA CLASSIC PID, ASCASO I2, K3 TOUCH...

Άβαταρ μέλους
Angeldust
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 07, 2013 2:58 am
Όνομα: Kostas
Μηχανή:: Gaggia Classic gold
2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
Μύλος:: Saeco M2002
2ος Μύλος:: Hand mill
Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
Τοποθεσία: Tirana
Επικοινωνία:

Re: Αυτόματη μηχανή τύπου BRERA.

Δημοσίευση από Angeldust » Δευ Απρ 22, 2013 8:55 pm

Με λίγη robusta θα έχεις πιο παχύ κρέμα, και η robusta θέλει χαμηλότερη θερμοκρασία από την αραβικά.Άρα με κάποια αναλογια θα μπορείς να βρείς το καλύτερο χαρμάνι για την μηχανή(μιλάμε για μηχανές που δεν μπορείς να αλλάξεις θερμοκρασία).

Απάντηση