Ναι δεν είπα οτι προτείνεις 100% robusta,αλλά γιατί το προτείνεις αυτό το ποσοστό και τι διαφορά βλέπεις.
Δεν ήταν επικριτική η ερώτησή μου.
Αυτόματη μηχανή τύπου BRERA.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
- Delis
- Δημοσιεύσεις: 272
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 03, 2012 12:29 am
- Όνομα: Παντελης
- Μηχανή:: MOD. BRERA
- 2η Μηχανή:: CLASSIC PID
- Μύλος:: ASCASO I2
- 2ος Μύλος:: K3 TOUCH
- Οι καφέδες μου:: ETHIOPIA.COLOMBIA.KENYA AA
Re: Αυτόματη μηχανή τύπου BRERA.
να το εξηγησω γιατι δεν το διατυπωσα σωστα και γιαυτο αναρωτιεσαι...
τωρα που εχω και την κλασικ μαζι με μυλο, διαπιστωσα οτι οι 100% καφεδες βγαινουν πιο καλοι
στην κλασικ σε σχεση με τη μπρερα.. ενω οι καφεδες με λιγο ρομπουστα δεν εχουν σχεδον καμια διαφορα μεταξυ των μηχανων.. οποτε αντιλαμβανομαι οτι η μπρερα δουλευει πιο καλα με λιγο ρομπουστα μεσα....
παλι λιγο μπερδεμενα τα ειπα ε?
τωρα που εχω και την κλασικ μαζι με μυλο, διαπιστωσα οτι οι 100% καφεδες βγαινουν πιο καλοι
στην κλασικ σε σχεση με τη μπρερα.. ενω οι καφεδες με λιγο ρομπουστα δεν εχουν σχεδον καμια διαφορα μεταξυ των μηχανων.. οποτε αντιλαμβανομαι οτι η μπρερα δουλευει πιο καλα με λιγο ρομπουστα μεσα....
παλι λιγο μπερδεμενα τα ειπα ε?
GAGGIA BRERA MOD, GAGGIA CLASSIC PID, ASCASO I2, K3 TOUCH...
- Angeldust
- Δημοσιεύσεις: 404
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 07, 2013 2:58 am
- Όνομα: Kostas
- Μηχανή:: Gaggia Classic gold
- 2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
- Μύλος:: Saeco M2002
- 2ος Μύλος:: Hand mill
- Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
- Τοποθεσία: Tirana
- Επικοινωνία:
Re: Αυτόματη μηχανή τύπου BRERA.
Με λίγη robusta θα έχεις πιο παχύ κρέμα, και η robusta θέλει χαμηλότερη θερμοκρασία από την αραβικά.Άρα με κάποια αναλογια θα μπορείς να βρείς το καλύτερο χαρμάνι για την μηχανή(μιλάμε για μηχανές που δεν μπορείς να αλλάξεις θερμοκρασία).