Αυτόματη μηχανή τύπου BRERA.

Τα κάνουν όλα (αλέθουν, δοσομετρούν, εκχυλίζουν) με το πάτημα ενός κουμπιού μόνο.
lio14
Όνομα: Λεονάρδος
Μηχανή:: Expobar Brewtus LEVA
2η Μηχανή:: Illy Francis X3
Μύλος:: Quamar M80E
2ος Μύλος:: Ascaso i2
Οι καφέδες μου:: Αιθιοπιάρες

Re: Αυτόματη μηχανή τύπου BRERA.

Δημοσίευση από lio14 » Σάβ Ιαν 05, 2013 10:27 pm

Επειδή διάβασα οτι ο Divino είναι και ελληνικός. εσύ τον παραγγέλνεις ή υπάρχει κάποιος αντιπρόσωπος Αθήνα?
Sorry αν σε έπρηξα... :OOPS:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Ιαν 05, 2013 10:45 pm

Delis έγραψε:...
αυτο λες να κανει δουλεια?
http://www.ebay.com/itm/New-Brita-Marel ... 3f20c1dda3
Δεν ξέρω Παντελή. Εγώ θα έψαχνα σε εξειδικευμένα μαγαζιά, για κάτι τέτοιο όπως στην φωτογραφία (δεν δείχνω/υποδεικνύω την συγκεκριμένη μάρκα αλλά το δοχείο)
Εικόνα
αλλά με την κατάλληλη ρητίνη μέσα για την αποσκλήρυνση του νερού. Άμα θα έχω κάτι πιο συγκεκριμένο θα γράψω σε σχετικό νήμα.
lio14 έγραψε:Επειδή διάβασα οτι ο Divino είναι και ελληνικός. εσύ τον παραγγέλνεις ή υπάρχει κάποιος αντιπρόσωπος Αθήνα?
Δες στο παρακάτω σχετικό νήμα:
viewtopic.php?f=7&t=1893#p30719
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Delis
Όνομα: Παντελης
Μηχανή:: MOD. BRERA
2η Μηχανή:: CLASSIC PID
Μύλος:: ASCASO I2
2ος Μύλος:: K3 TOUCH
Οι καφέδες μου:: ETHIOPIA.COLOMBIA.KENYA AA

Δημοσίευση από Delis » Σάβ Ιαν 05, 2013 11:18 pm

lio14 έγραψε:Επειδή διάβασα οτι ο Divino είναι και ελληνικός. εσύ τον παραγγέλνεις ή υπάρχει κάποιος αντιπρόσωπος Αθήνα?
προς το παρων τον παραγγελνω εγω απο κοζανη αλλα συντομα θα εχει αντιπροσωπο και στην αθηνα. αμα θελεις πεσμου..
GAGGIA BRERA MOD, GAGGIA CLASSIC PID, ASCASO I2, K3 TOUCH...

djepoxy
Μηχανή:: Ascaso Steel UNO pod
2η Μηχανή:: SGL podstar

Δημοσίευση από djepoxy » Δευ Απρ 15, 2013 10:07 pm

Χαιρετώ την πολύ όμορφη παρέα του φόρουμ. Μετά από 2 χρόνια απροβλημάτιστης χρήσης μιας SGL Podstar μόνο με ese pods, σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά μηχανής που να χρησιμοποιεί καφέ σε κόκκο, κυρίως λόγω της ακριβής τιμής των pods. Η μηχανή εννοείται είναι για το σπίτι. Η μηχανή φτιάχνει σταθερά 5-7 εσπρεσσάκια (κυρίως) καθημερινά. Αρκετά συχνά φτιάχνει και καπουτσίνο και τυχαίνει να φτιάξει και 25+ απανωτούς σε γιορτές όπως πχ. το Πάσχα που πλησιάζει!
Αντιστέκομαι στη λύση μηχανής+μύλου λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου, τουλάχιστον τώρα.
Έχω διαβάσει στο φόρουμ τα σχόλια των κατόχων Brera και θα ήθελα την άποψή τους (όχι μόνο αυτών εννοείται) για τις παρακάτω τρεις υπεραυτόματες που έχω "απομονώσει":
http://www.delonghi.com/gr_el/products/ecam-23210b/
http://download.p4c.philips.com/files/h ... ss_ell.pdf
http://www.eurogat.eu/userfiles/file/Gaggia%20Brera.pdf
Όλες αυτές είναι στην τιμή μέχρι περίπου 600 ευρώ και θα προτιμούσα να μην ανέβουμε. Επίσης δεν με ενδιαφέρει να κάνει αφρόγαλο με ένα κουμπί, γιατί έχω ήδη aeroccino, οπότε καλύτερα να μην το πληρώσω extra. Ευπρόσδεκτη φυσικά κάθε αντιπρόταση στις παραπάνω...
Στόχος είναι όσο το δυνατόν καλύτερο espressaki με φρεσκοξημένους κόκκους από taf, tailor made κτλ.
Συνοπτικά:
Η delonghi στα χαρτιά τουλάχιστον δείχνει να έχει τις περισσότερες δυνατότητες, δλδ. 13 ρυθμίσεις κοπής(ατσάλινα κωνικά μαχαίρια), 6-14 gr. καφέ, όχι pre-infusion, ρύθμιση θερμοκρασίας νερού.
H philips saeco έχει κεραμικό μύλο(5 ρυθμίσεις),ρύθμιση για μέγεθος κόκκων(6.5-10.5 gr.), pre-infusion, ρύθμιση για θερμοκρασία.
Η Brera έχει 5 ρυθμίσεις κοπής(κεραμικός), 7-10,5 gr.καφέ, pre-infusion, δεν γράφει για ρύθμιση θερμοκρασίας, μάλλον όχι.
Λοιπόν τι λέτε?

Άβαταρ μέλους
Delis

Δημοσίευση από Delis » Τετ Απρ 17, 2013 8:27 pm

σαν κατοχος brera θα σου ελεγα οτι ολες αυτες οι μηχανες ειναι παρα πολυ ευκολες και γρηγορες στη χρηση. η delonghi φαινεται να ειναι η ''καλυτερη'' με βαση τα χαρακτηριστηκα της... για τα 600 ευρω που θες να διαθεσεις δεν ξερω τι να σου προτεινω γιατι εγω ετυχε να παρω brera επειδη την βρηκα προσφορα 320 ευρω... τελος να σου πω οτι με καμια απο αυτες τις μηχανες δεν θα παρεις το 100% απο αυτους τους single origin κεφεδες που θες να δοκιμαζεις.... θα προτεινα καποιους αλλους που να εχουν και λιγη ρομπουστα μεσα, πχ hausbrandt hh-gourmet... εγω τα καλυτερα αποτελεσματα τα εχω παρει απο την brera με hausbrandt kai αν θες κατι πιο φρεσκο με divino selecto..

προσωπικη μου γνωμη....

djepoxy

Δημοσίευση από djepoxy » Πέμ Απρ 18, 2013 1:21 am

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Σίγουρα γνωρίζω ότι τον ´απόλυτό´ espresso δεν θα τον πάρω από μια υπεραυτόματη! Εσύ αν αγόραζες τώρα θα προτιμούσες πάλι την brera ή θα κοίταζες κάποια άλλη? Ή αλλιώς, σου λείπει κάτι από την brera που το έχουν οι άλλες? Δεν έχω κάτι με τη gaggia βέβαια, αφού σαν φίρμα είναι πιο σχετική με τον espresso από τις άλλες, απλά είναι που στα ίδια χρήματα οι άλλες έχουν περισσότερα features, κ μπαίνουν στη σύγκριση.
Κ εγώ την Brera αν είναι από amazon.de μάλλον θα την πάρω στα 430€.

Άβαταρ μέλους
Delis

Δημοσίευση από Delis » Σάβ Απρ 20, 2013 11:27 am

οπως σου ειπα και παραπανω επελεξα την brera επειδη την βρηκα φτηνα τοτε, δεν το εψαξα ιδιαιτερα γιατι η τιμη της ηταν στα μισα απο ολες τις αλλες υπεραυτοματες οποτε δεν μπηκα καν στον κοπο να συγκρινω.... σιγουρα θα υπαρχουν και καλυτερες αλλα εγω παλι την ιδια θα επειρνα τωρα που την εξησα και ειδα οτι ειναι απροοβληματιστη... οσο καιρο την εχω παταω το κουμπακι και τρεχει το καφεδακι τοσο απλα....

αλλα σου ξανα λεω αν θελεις να πινεις single origin θα πρεπει να πας σε μηχανη με μυλο.. αλλιως σε κατι αλλο που να εχει και λιγο ρομπουστα...

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Σάβ Απρ 20, 2013 11:34 am

Παντελή γιατί προτείνεις Robusta σε υπεραυτόματη;Τι θα αλλάξει;

djepoxy

Δημοσίευση από djepoxy » Σάβ Απρ 20, 2013 9:47 pm

Στα 600 ευρώ βρίσκω και μια Jura ENA 7, που νομίζω είναι καλύτερη από τις παραπάνω. Βέβαια σε αυτήν η brewing unit δεν αφαιρείται για καθαρισμό, παίρνει κάτι ταμπλέτες και καθαρίζει. Τώρα είναι καλύτερο αυτό?

Άβαταρ μέλους
Delis

Δημοσίευση από Delis » Κυρ Απρ 21, 2013 9:38 pm

Βαγγελης ο καφετζης έγραψε:Παντελή γιατί προτείνεις Robusta σε υπεραυτόματη;Τι θα αλλάξει;
λιγο robusta ειπα, ενα 10-15% γιατι ειδα οτι βγαζουν πιο καλο αποτελεσμα απο 100%, αποψη μου...

Απάντηση