Αυτόματη μηχανή τύπου BRERA.

Τα κάνουν όλα (αλέθουν, δοσομετρούν, εκχυλίζουν) με το πάτημα ενός κουμπιού μόνο.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Αυτόματη μηχανή τύπου BRERA.

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Ιαν 05, 2013 4:39 pm

Παντελή, εγώ στην θέση σου θα κοιτούσα για κανένα καλό σύστημα εξωτερικού φιλτραρίσματος (κυρίως αποσκλήρυνσης) του νερού ώστε να χρησιμοποιούσα ιδιαίτερα μαλακό νερό ακόμα και με κάποιο πέναλτι στην γεύση, ώστε να κάνω πολύ πιο αραιά τις αφαλατώσεις.

Μην γνωρίζοντας τι ακριβώς περιέχει το Gaggia Descaler liquid, για αρχή και σίγουρα για την περίοδο που η μηχανή είναι σε εγγύηση θα χρησιμοποιούσα αυτό. Παράλληλα θα έψαχνα να βρω περισσότερες πληροφορίες γι αυτό στο internet όπως και τι χρησιμοποιούν οι άλλοι κάτοχοι παρόμοιων μηχανών.

Το κακό είναι ότι είναι απαράδεκτα ακριβό. Από αυτό το μαγαζί η τιμή είναι κάπως καλή
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=379&nav=mn
αλλά πρέπει να πάρεις αρκετά κομμάτια για να αξίζει το κόστος των ταχυδρομικών.

Επίσης δοκίμασε να επικοινωνήσεις με κάποιον από την Philips. Θα στοιχημάτιζα ότι και το δικό τους υγρό είναι πανομοιότυπο με αυτό της Gaggia. Ίσως να το βρεις στην Ελλάδα και να είναι φτηνότερο.
http://www.amazon.co.uk/SAECO-Descaler- ... pd_cp_kh_2

Τέλος, να μην σ΄αγχώσω, το πότε σου δίνει σήμα η μηχανή ότι χρειάζεται αφαλάτωση το υπολογίζει από την ποσότητα νερού που χρησιμοποιήθηκε και υποθέτοντας μια τιμή σκληρότητας νερού. Εάν το νερό της περιοχής σου είναι σκληρότερο από αυτήν την τιμή οι αφαλατώσεις πρέπει να πραγματοποιούνται ακόμα πριν να δώσει σήμα η μηχανή. Υπάρχει και σχετική αναφορά στο manual.

YΓ Δυστυχώς για εσένα, εσύ είσαι ο Brera (και γενικά υπεραυτόματες) "εξερευνητής" του forum οπότε εσύ θα ψάχνεις και οι άλλοι θα μαθαίνουν από εσένα. :lol:
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Delis
Όνομα: Παντελης
Μηχανή:: MOD. BRERA
2η Μηχανή:: CLASSIC PID
Μύλος:: ASCASO I2
2ος Μύλος:: K3 TOUCH
Οι καφέδες μου:: ETHIOPIA.COLOMBIA.KENYA AA

Δημοσίευση από Delis » Σάβ Ιαν 05, 2013 7:21 pm

χριστο σευχαριστω για τις συμβουλες, θα ψαξω να βρω το αφαλατικο που δινει η philips ετσι κι αλλιως σχεδον ιδιες μηχανες ειναι (οι υπεραυτοματες) και μετα θα κανω αφαλατωση καθε μηνα ασχετα απο το ποτε αναβει ειδοποιηση.

οσο για το εξερευνητης ειμαι σιγουρα μιας και δεν υπαρχει καποιος αλλος να λεμε τις πατεντες μας στις μηχανες και καποιοι παλαιοτερα που ειχαν brera εχουν εξαφανηστει...

σιγουρα θα κατσω να την ξανα λυσω την μηχανη και ιδιαιτερα το μυλο της και θα βαλω και φωτο να δειτε,οχι οτι ενδιαφερει κανεναν αλλα ετσι για χαβαλε.!!
GAGGIA BRERA MOD, GAGGIA CLASSIC PID, ASCASO I2, K3 TOUCH...

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Σάβ Ιαν 05, 2013 7:31 pm

Μια χαρά μας ενδιαφέρει!
Δεν είναι κακό να μάθουμε πως δουλεύουν αυτές οι μηχανές μιας και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες.
Το ότι δεν ποστάρουμε είναι γιατί δεν τις κατέχουμε καθόλου. :-)

Άβαταρ μέλους
Delis

Δημοσίευση από Delis » Σάβ Ιαν 05, 2013 7:44 pm

σιγουρα με μια υπεραυτοματη μηχανη δεν θα πιεις τον τελειο εσπρεσο (και αυτο το εχω πει πολλες φορες και εδω στο φορουμ) αλλα η ευκολια τους να φτιαχνουν εσπρεσο με μια κινηση και χωρις να λερωνουν δεν πληρωνεται με τιποτα.
ξυπνας το πρωι,πατας το κουμπι να ανοιξει και ωσπου να βαλεις το παντελονι σου ειναι ετοιμη να φτιαξει καφε ακομα και αφρογαλα..
πατας το κουμπι να σου φτιαξει ενα εσπρεσακι ή ακομα και διπλο ξανα πας στην κρεβατοκαμαρα βαζεις και την μπλουζα γυριζεις στην κουζινα και τους εχει φτιαξει!!
ανοιγεις το ντουλαπι βαζεις λιγο ζαχαρη και καλημερα, φευγεις για δουλεια...
αξια ανεκτιμητη!!

οταν υποστηριζω την brera δεν το κανω επειδη πιστευω οτι πινω καλυτερο καφε απο ολους εσας με τις αυτοματες αλλα θελω να πω στον κοσμο και κυριως στους νεους του φορουμ οτι υπαρχει και αυτη η λυση...μην ξεχνατε οτι και εγω ειχα μια bialletti mokona για πολλα χρονια και την εχω ακομα στο εξοχικο.

εδω που τα λεμε γλυκοκοιταζω και μια classic που μου εχει κλεισει το ματι μιας και εχω και τον μυλο ετοιμο..!!

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Σάβ Ιαν 05, 2013 7:52 pm

Με το καλό!

Άβαταρ μέλους
Delis

Δημοσίευση από Delis » Σάβ Ιαν 05, 2013 8:44 pm

Christos έγραψε:Παντελή, εγώ στην θέση σου θα κοιτούσα για κανένα καλό σύστημα εξωτερικού φιλτραρίσματος (κυρίως αποσκλήρυνσης) του νερού ώστε να χρησιμοποιούσα ιδιαίτερα μαλακό νερό ακόμα και με κάποιο πέναλτι στην γεύση, ώστε να κάνω πολύ πιο αραιά τις αφαλατώσεις.
αυτο λες να κανει δουλεια?
http://www.ebay.com/itm/New-Brita-Marel ... 3f20c1dda3

lio14
Όνομα: Λεονάρδος
Μηχανή:: Expobar Brewtus LEVA
2η Μηχανή:: Illy Francis X3
Μύλος:: Quamar M80E
2ος Μύλος:: Ascaso i2
Οι καφέδες μου:: Αιθιοπιάρες

Δημοσίευση από lio14 » Σάβ Ιαν 05, 2013 9:16 pm

Φιλε Παντελή κι εγώ την υπεραυτόματη που πήρα, οχι βέβαια brera αλλά μιά ταπεινή saeco, απο το λίγο που τη χρησιμοποίησα(γιατί την πουλάω τώρα μιας και μου κλείνει το ματι κι εμένα μια evolution και ενας ascaso) ειδα πως το θεμα με το μύλο του, παίζει όντως ουσιαστικότατο ρόλο. Έβαλα εναν Illy απο το super market και με την εργοστασιακή ρύθμιση που είχε ο μύλος, έπινα ενα ωραιότατο μπουγαδόνερο...
Αφού έπαθα 2 εγκεφαλικά και 4 εμφράγματα, πείραξα λίγο του μύλο του και το αποτέλεσμα που πήρα μετα ηταν super για τα δεδομένα μιας υπεραυτόματης...
Όσον αφορά την ευκολία της, η αξία είναι οντως ανεκτίμητη , ειδικά για αυτούς που φεύγουν για τη δουλειά μονίμως καθυστερημένοι... :OOPS: :a013:

Άβαταρ μέλους
Delis

Δημοσίευση από Delis » Σάβ Ιαν 05, 2013 9:43 pm

αν ψαχνοσουν λιγο με αλλους καφεδες το αποτελεσμα θα ηταν πολυ καλυτερο..
αν δεν ησουν ευχαριστημενος ουτε με αυτο θα σου προτεινα να εγχειρησεις τον μυλο-οπως εκανα εγω- και θα πιεις ΠΟΛΥ καλυτερο καφε...
σιγουρα δεν θα πιεις τον καφε μιας classic αλλα θα τον πιεις με το πατημα ενος κουμπιου...

lio14
Όνομα: Λεονάρδος
Μηχανή:: Expobar Brewtus LEVA
2η Μηχανή:: Illy Francis X3
Μύλος:: Quamar M80E
2ος Μύλος:: Ascaso i2
Οι καφέδες μου:: Αιθιοπιάρες

Δημοσίευση από lio14 » Σάβ Ιαν 05, 2013 10:10 pm

Δεν είμαι τοσο καλός στις εγχειρήσεις και μάλλον ο ασθενής δε θα βγει ζωντανός απο το χειρουργικό μου κρεβάτι... :down:
Λεω να βάλω και μια καλή ποικιλία καφε να δω μήπως και τελικά κρατήσω και αυτή και πάρω και το σετάκι μιας και τα χρήματα για αυτό φρόντισε και μου τα εχει ηδη δώσει δωράκι η γυναίκα μου...
Να δω μετά τί θα τις κάνω ολες αυτες τις καφετιερες...
Απο ποικιλία μου αρεσει παρα πολύ ο Hausbrant που πίνω εξω και λεω να δοκιμάσω με αυτόν, αλλά σίγουρα δεν παίζει μονο ο καφες ρόλο για ενα καλό αποτέλεσμα...
'Ιδωμεν...
Εσυ με τον divino έχεις ωραίο αποτέλεσμα στην brera...???

Άβαταρ μέλους
Delis

Δημοσίευση από Delis » Σάβ Ιαν 05, 2013 10:21 pm

με τον divino ειχα το καλυτερο αποτελεσμα και χωρις να ''πειραξω'' τη μηχανη, βεβαια και ο hausbrandt ηταν καλος (ο divino μιαζει πολυ με hausbrandt) αλλα προτιμω τον divino που ξερω οτι ψηνεται καθε εβδαμαδα και οχι καθε 6 μηνες που μπορει να ψηνεται ο καθε εισαγομενος καφες..συν οτι ειναι πιο φθηνος 22ε ενω ο hausbrandt 26+

προς το παρων παρε εναν hausbrandt κατα προτιμηση τον gourmet και βλεπεις...

Απάντηση