προσφορα electroworld-kotsovolos

Τα κάνουν όλα (αλέθουν, δοσομετρούν, εκχυλίζουν) με το πάτημα ενός κουμπιού μόνο.
Απάντηση
essdtsia

προσφορα electroworld-kotsovolos

Δημοσίευση από essdtsia » Τρί Σεπ 07, 2010 5:23 pm

Τι γνωμη εχετε για gaggia platinum event στα 408 ευρω? Η για Saeco Odea Go Vanille στα 363 ευρω?
Επισης πιστευετε οτι ειναι μια καλη λυση αυτες οι αυτοματες μηχανες για 2 καλους espresso καθε μερα (εφαμιλους μεσης καφετεριας)? Θα αντεξουν τουλαχιστον μια τριετια?

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Re: προσφορα electroworld-kotsovolos

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Τρί Σεπ 07, 2010 11:12 pm

Καλησπέρα essdtsia!

Δυστυχώς κανένας μας δεν έχει μεγάλη εμπειρία (σχεδόν καθόλου και κανένας φαντάζομαι) με τις αυτόματες μηχανές..
Υπάρχουν βέβαια δύο thread που ίσως σε βοηθήσουν.
viewtopic.php?f=5&t=256&start=0&hilit=gaggia+platinum
viewtopic.php?f=2&t=507&p=4609&hilit=ga ... inum#p4609
Και γώ πάντως 2-3 καφέδες κάνω την ημέρα με την δική μου.Δεν μπορώ να πω οτι με κουράζει τόσο πολύ.
Και η συντήρησή της είναι αρκετά εύκολη.
Φαντάζομαι,χωρίς να έχω γνώση,πως οι αυτόματες θα ζητάνε κάτι παραπάνω στη συντήρηση.
Ψάξε και στα ξένα φόρουμ (homebarista & espressogeeks) μήπως βρείς κανένα review.

Καλές αγορές!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Σεπ 08, 2010 2:22 am

Η δική μου θεωρητική ανάλυση. :geek:

Ουσιαστικά είναι η ίδια μηχανή. Η Saeco μου φαίνεται έχει αγοράσει την Gaggia.
Από τα manual (εκεί φαίνεται ότι μοιράζονται τα ίδια εσωτερικά μέρη) οι μόνες διαφορές που μπόρεσα να διακρίνω είναι:
Μεγαλύτερο δοχείο νερού Gaggia 1.7 L έναντι 1,5 L
Μεγαλύτερη χωρητικότητα κόκκων καφέ 250 g έναντι 180 g
αλλά στα + της Saeco είναι ότι έχει 5 ρυθμίσεις κοψίματος του μύλου έναντι 3.
Οπότε άμα είχαν τον ίδιο χρόνο εγγύησης εγώ θα πήγαινα για την Saeco.

ΥΓ Δεν μπορώ να εκτιμήσω την εμφάνιση των μηχανών. Αυτή είναι δική σου επιλογή ανάλογα με τον χώρο που θα τοποθετηθεί η μηχανή.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

essdtsia

Δημοσίευση από essdtsia » Τετ Σεπ 08, 2010 10:21 am

Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις. Τελικα διαβαζοντας τα manual των δυο μηχανων διαπιστωσα οτι ειναι εντελως ιδιες οσο αναφορα τις λειτουργιες τους. Μαλιστα οπως λεει ο Christos η saeco ειναι και ελαφρως καλυτερη στα βηματα κοπης του μυλου. Αρα αν εχουν και την ιδια ποιοτητα κατασκευης μαλλον συμφερει να κινηθω προς saeco μερια. Αυτο που με κραταει ειναι αυτο που γενικα λεγεται στα forum οτι με αυτοματη μηχανη δεν μπορεις να εχεις πολυ καλο αποτελεσμα οπως επισης οτι ειναι επιρρεπης στις βλαβες. Το σκεφτομαι...

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Σεπ 08, 2010 11:06 am

Μια διόρθωση. Αυτές οι μηχανές είναι υπεραυτόματες και όχι αυτόματες. Σίγουρα δεν μπορεί να πιάσει την ποιότητα παρασκευής ενός συνδιασμού μύλου-καλής ημιαυτόματης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα είναι μη αποδεκτό. Η ευκολία όμως και η ταχύτητα παρασκευής του καφέ που παρέχουν αυτές οι μηχανές για πολλούς ίσως να είναι ιδαίτερα σημαντικός παράγοντας και ενδεχομένως να αντισταθμίζει την χαμηλότερη ποιότητα του τελικού αποτελέσματος.
Από θεωρητικής άποψης, πιστεύω ότι αυτές οι μηχανές θα έχουν τάσεις υποεκχύλισης του καφέ, λόγω του αρκετά χοντρότερου κοψίματος που ίσως κάνουν για να αποφεύγονται πιθανά μπλοκαρίσματα. Με ψάξιμο στους καφέδες πιστεύω ότι θα υπάρχουν συνδιασμοί που θα αποδίδουν καλύτερα από άλλους. Θα μπορούσαμε να κάνουμε και ερώτημα στον Γιάννη από την Taf.
Για τις βλάβες τώρα είναι λογικό ότι θα εμφανίζονται πολύ συχνότερα απ' ότι στις κλασικές ημιαυτόματες λόγω της πολυπλοκότερης κατασκευής τους. Πιστεύω πάντως ότι άμα κάποιος κάνει προσεχτικά τα πάντα από άποψη συντήρησης, επιλέγει κατάλληλους καφέδες και αποφεύγει τα πολύ ψιλά κοψίματα, η μηχανή θα αντέχει για δύο χρόνια τουλάχιστον. Εάν κάνεις τις διαιρέσεις βγαίνει 0,50 € την ημέρα, όσο δηλαδή κοστίζει περίπου ο καφές σε μερίδες (ESE, nespresso κτλ).
Το μόνο που με ανησυχεί περισσότερο είναι κατά πόσο μπορούν να τις επιδιορθώσουν τα τμήματα service.
Ένα είναι το σίγουρο, πρέπει να καθορίσεις τις πραγματικές ανάγκες σου ώστε να ζυγίσεις την ευκολία-ταχύτητα με την ποιότητα στο τελικό φλιτζάνι.

ΥΓ Εμένα σαν διαχειριστή του forum φυσικά με συμφέρει να επιλέξεις την υπεραυτόματη Saeco ώστε να υπάρχουν και από πρώτο χέρι απόψεις. :lol:
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Απάντηση