Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
-
- Δημοσιεύσεις: 511
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2014 9:34 pm
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: DIY Mod G Classic
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Newbie roaster
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
Αν και η τρέχουσα τάση είναι προς χαμηλότερες πιέσεις, εγώ θα σου προτείνω τη μία και μοναδική λύση. Δοκιμάζεις και κρατάς αυτό που αρέσει περισσότερο στον ουρανίσκο σου.
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
ακριβως και εγω αυτο πιστευω που ειπε και ο Χαρης ειναι αναλογα πως τον θελεις και τι σου αρεσει εμενα πχ κανω 5-8 δευτερα pre infusion και μετα το παω 9 μπαρ αλλα ειμαι και και στα 40 δευτερα περιπου..ειναι αναλογα πως σου αρεσει
-
- Δημοσιεύσεις: 177
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 21, 2013 10:46 pm
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: R. Silvia V4 Duo Pid
- Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Lavazza ORO
- Τοποθεσία: Αλεξάνδρεια Ν. Ημαθίας
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
Βγάζω 57ml σε 30'' με 18gr καφέ Lavazza ORO και με πίεση που ξεκινά στα 9,2 bar και τελειώνει στα 8,7 bar.
Στατική 10.
Κόψιμο και πάτημα τέτοιο ώστε να μην λασπώνει το puck και να βγαίνει σαν μπισκότο με ίχνη υπολείμματος (ίχνη).
Αν θέλω Ristreto βάζω 18,5gr ή ακόμη και 19gr.
Για να το φέρω σε αυτό το σημείο κέρασα το νεροχύτη αρκετά πικρά καφεδάκια.
Στατική 10.
Κόψιμο και πάτημα τέτοιο ώστε να μην λασπώνει το puck και να βγαίνει σαν μπισκότο με ίχνη υπολείμματος (ίχνη).
Αν θέλω Ristreto βάζω 18,5gr ή ακόμη και 19gr.
Για να το φέρω σε αυτό το σημείο κέρασα το νεροχύτη αρκετά πικρά καφεδάκια.
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
Πολλα γραμμαρια για Lavazza...στα 15 πρεπει να πεσεις, δεν ειναι specialty, εκτος αν εχει κατι το ιδιαιτερο ο συγκεκριμενος.
Για να μην λασπωνει το puck πρεπει να βρεις και συ μικροτερο καλαθακι, οχι να βαζεις παραπανω γραμμαρια απο οτι πρεπει (λαθος δοσολογια).
H εργοστασιακη πιεση ποσο ηταν? 11?
Καλυτερη γευση με ιδιες παραμετρους που παιρνεις? εργοστασιακα ή στα 9?
Μπερδεμα η πιεση ειδικα αν αλλαζεις συχνα καφεδες για να βρεις την καταλληλη...εγω πρεπει να ξεβιδωνω το καπακι της μηχανης καθε φορα...ξερω δεν ειναι τιποτα αλλα αν το κανεις συχνα κατανταει κουραστικο.
Εχω παρει με πιεση 8 με τυφλο, δηλαδη κανονικη 7 πιο γλυκο αποτελεσμα σε light roast specialty.
Σε αλλον specialty με ιδια πιεση ο καφες βγηκε ξυδι...ανεβεκα στα 10 με τυφλο, 9 κανονικη για να βγει καλος...αλλος παλι θελει παραπανω πιεση 11 με τυφλο, 10 κανονικη...
Μου φαινεται εργοστασιακα που ηταν στα 10,5 - 11, γενικα ηταν μια χαρα, τωρα εβαλα αλλον εναν μπελα - παραμετρο στο κεφαλι μου...
Τελικα μηπως κατι παραπανω ξερουν απο το εργοστασιο και σε ολες τις μηχανες με παλμικες αντλιες βαζουν την πιεση παραπανω απο 9?
Για να μην λασπωνει το puck πρεπει να βρεις και συ μικροτερο καλαθακι, οχι να βαζεις παραπανω γραμμαρια απο οτι πρεπει (λαθος δοσολογια).
H εργοστασιακη πιεση ποσο ηταν? 11?
Καλυτερη γευση με ιδιες παραμετρους που παιρνεις? εργοστασιακα ή στα 9?
Μπερδεμα η πιεση ειδικα αν αλλαζεις συχνα καφεδες για να βρεις την καταλληλη...εγω πρεπει να ξεβιδωνω το καπακι της μηχανης καθε φορα...ξερω δεν ειναι τιποτα αλλα αν το κανεις συχνα κατανταει κουραστικο.
Εχω παρει με πιεση 8 με τυφλο, δηλαδη κανονικη 7 πιο γλυκο αποτελεσμα σε light roast specialty.
Σε αλλον specialty με ιδια πιεση ο καφες βγηκε ξυδι...ανεβεκα στα 10 με τυφλο, 9 κανονικη για να βγει καλος...αλλος παλι θελει παραπανω πιεση 11 με τυφλο, 10 κανονικη...
Μου φαινεται εργοστασιακα που ηταν στα 10,5 - 11, γενικα ηταν μια χαρα, τωρα εβαλα αλλον εναν μπελα - παραμετρο στο κεφαλι μου...
Τελικα μηπως κατι παραπανω ξερουν απο το εργοστασιο και σε ολες τις μηχανες με παλμικες αντλιες βαζουν την πιεση παραπανω απο 9?
-
- Δημοσιεύσεις: 177
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 21, 2013 10:46 pm
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: R. Silvia V4 Duo Pid
- Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Lavazza ORO
- Τοποθεσία: Αλεξάνδρεια Ν. Ημαθίας
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
Άλλαξα φλάντζα στο Group και είναι σφιχτή. Έτσι πρέπει να βαζω +2gr παραπάνω από αυτά που έβαζα για να φτάνω το shower
Θα δοκιμάσω το δικό της καλαθάκι με πιο λεπτό κόψιμο στα 15gr
Θα δοκιμάσω το δικό της καλαθάκι με πιο λεπτό κόψιμο στα 15gr
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
Ο Lavazza Oro πηγαίνει άνετα μέχρι και 16gr και 17 έχω βάλει χωρίς να χαλάσει η γνωστή γεύση του (κλασική)
Από εκεί και πέρα έχουμε τις "μοντέρνες" γεύσεις της Lavazza τύπου pienaroma & Tierra (πιθανώς αυτή)
Από εκεί και πέρα έχουμε τις "μοντέρνες" γεύσεις της Lavazza τύπου pienaroma & Tierra (πιθανώς αυτή)
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
ωπα. κρυφολαβατζόφιλος και ο αρτίστι μας βγήκε.
ετσι. να επανερχόμαστε στο σωστό δρόμο ένας ένας.
ετσι. να επανερχόμαστε στο σωστό δρόμο ένας ένας.
When life throws you curves, aim for the apex
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
Ο Lavazza Oro υπάρχει από τον καιρό του Κολοκοτρώνη πως να μην τον ξερω
Χρόνια και ζαμάνια κυκλοφορεί τότε που δεν υπήρχαν ακόμα στη αγορά οι speciality-coffees.
Στη Ιταλία μάλιστα είχα ξεπέσει και στον παλαιολιθικό Rosso γιατί τότε στο καιρό της λιρέτας μέχρι εκεί έφθανε το συνάλλαγμα.
Τον pienaroma τον έχουν τα καφέ ο μόνος άγνωστος για εμένα είναι ο Tierra.
Χρόνια και ζαμάνια κυκλοφορεί τότε που δεν υπήρχαν ακόμα στη αγορά οι speciality-coffees.
Στη Ιταλία μάλιστα είχα ξεπέσει και στον παλαιολιθικό Rosso γιατί τότε στο καιρό της λιρέτας μέχρι εκεί έφθανε το συνάλλαγμα.
Τον pienaroma τον έχουν τα καφέ ο μόνος άγνωστος για εμένα είναι ο Tierra.
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
Εσυ μαλλον αγόραζες σε αυτες τις συσκευασίες
Δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο, οι άγνωστοι/καινούργιοι/μοντέρνοι. ρίξε μια ματιά.
http://www.lavazza.com/en/away-from-hom ... /products/
Δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο, οι άγνωστοι/καινούργιοι/μοντέρνοι. ρίξε μια ματιά.
http://www.lavazza.com/en/away-from-hom ... /products/
When life throws you curves, aim for the apex