Πώς να ρυθμίσετε το εργοστασιακό P.Ι.D. της καφετιέρας σας!

PID, μετρητές πίεσης, και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε το "φιατάκι" σας να γίνει Mitsubishi Evo.
Άβαταρ μέλους
cosini
Δημοσιεύσεις: 365
Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: QuickMill Silvano
2η Μηχανή:: La Pavoni lever
Μύλος:: Baratza Sette 270W
2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
Οι καφέδες μου:: all
Τοποθεσία: αθηνα
Επικοινωνία:

Re: Πώς να ρυθμίσετε το εργοστασιακό P.Ι.D. της καφετιέρας σ

Δημοσίευση από cosini » Παρ Ιούλ 28, 2017 5:15 pm

Luckees έγραψε:Με έχεις μπερδέψει γιατί δίνεις αντικρουόμενες πληροφορίες. Τι σημαίνει το "ειναι μια χαρα υπο τις συγκεκριμενες συνθηκες"; Οτι με έτοιμο καφέ κομμένο παίρνεις φλυτζάνια που σου αρέσουν μέσα στους χρόνους-μπούσουλα; .
συγνωμη δικη μου η παραλειψει να αναφερω οτι ο καφες (μετα απο δοκιμες που εγιναν ) ειναι αλεσμενος σε συγκεκριμενη τιμη με την οποια παιρνω απο σταθερα ζυγισμενη δοση 18 γραμμαριων και εκχυληση με σταθερη πιεση στα 9bar περιπου 30 γραμμαρια στα 25 sec. και οντως ο καφες με αυτες τις συνθηκες (απουσια μυλου , naked portafilter , σωστου tamper ) ειναι καλος ,ομως με δικο μου μυλο θα πειραματιστω παραπανω με αλλα κοψιματα και με αλλες ποικιλιες καφε,και ετσι θα εχω αλλα αποτελεσματα ειτε πιο καλα ειτε χειροτερα . Ομως θα ηθελα να γνωριζω εαν ειναι καλη η ρυθμιση του PID ως προς την σταθεροτητα της μηχανης καθως απο αυτα που εχω διαβασει μεχρι τωρα ειναι πολυ σημαντικο στοιχειο η σταθεροτητα και η επαναληψιμοτητα στην ολη διαδιακσια και αυτες τις σταθερες προσπαθω να πετυχω θεωρωντας πως μεσα στην ολη διαδικασια μεγαλο ρολο παιζει και η σωστη ρυθμιση του PID.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση

Απάντηση