Το εσωτερικό της Morris S1635EMG
- psycho
- Δημοσιεύσεις: 766
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 17, 2010 2:39 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Το εσωτερικό της Morris S1635EMG
καλά είσαι αλλα δεν μας είπες πόσα γρ καφέ βάζεις
Re: Το εσωτερικό της Morris S1635EMG
Ειπαμε αυριο θα τα πούμε όλα ... με αποδείξεις και ονόματα .psycho έγραψε:καλά είσαι αλλα δεν μας είπες πόσα γρ καφέ βάζεις
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mx1001 την Σάβ Απρ 10, 2010 6:07 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Re: Το εσωτερικό της Morris S1635EMG
Τελικά ο psycho είχε δίκιο ... ήταν too much αυτή η άχνη . Οτι ελεγα για sec και χρόνους πριν ηταν λάθος , προφανως υπήρχαν υπολείμματα από προηγούμενες αλέσεις και χαλούσαν το αποτέλεσμα . Πήγα πολλές βόλτες ξανά πίσω το κουμπί για να βγάλω κάτι 'φυσιολογικό' . Το καλό πάντως είναι οτί ο μύλος μπορεί να φτάσει σε extreme καταστάσεις .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mx1001 την Σάβ Απρ 10, 2010 2:07 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Re: Το εσωτερικό της Morris S1635EMG
Λοιπόν τα τελικά ...
1) ο δίσκος γύρισε όχι 180 αλλά 110 μοίρες από την αρχική του θέση , κάπου στις 50 βόλτες .
2) Η βίδα στον κόκκινο κύκλο αφαιρέθηκε εντελώς . Αρα έχουμε 30 βολτες x 360 μοίρες από εδώ που είμαστε μέχρι το τέρμα ... αυτό θα πεί ανάλυση !!!.
Crash Test:
Φεύγει η pressurized βαλβίδα Bar Italia
11gr (δεν πάει άλλο . Άμα θυμάστε πήγαινε μέχρι 10gr το πολύ όταν ήταν χοντροκομμένος) Πατημα δεν κάνω , το αφήνω στο λεβιέ .
Χρόνος μέχρι εδώ 22sec (ο καφες ειναι καπου στα 55ml) Chriiiiistoooooo τελικά και ο λεβιές έχει ψυχή ...
Συμπεράσματα & συγκρίσεις:
Ο καφές σίγουρα έχει πιο έντονη γεύση μιας και με τις μετρήσεις είχε πριν πρόβλημα υποεκχύλησης . Η προηγούμενη γεύση ήταν ασθενέστερη αλλά κόντρα σε όσους πιστεύουν το αντίθετο είχε και αυτή ωραία απόδοση και μάλιστα κρατούσε το 'αιθέριο' της υπόθεσης . Τώρα έχει πιο πολύ ένταση και τα δείγματα περισσότερης καφεΐνης είναι εμφανή: 2 συνεχόμενα ποτηράκια χτυπάει στα μηνίγγια ενώ πρίν ούτε που τα άγκιζε .
Μετά από όλα αυτά:
- Ευχαριστώ το forum και περισσότερο τον Christo για όλη την εποικοδομητική γνώση που μετέδωσε .
- Ευχαριστώ την μαμά μου και τον μπαμπά μου για όλο το θάρρος που μου έδωσε σε μια τέτοια ριψοκίνδυνη πράξη.
- Επιβεβαιώνεται το 'είναι πολλά τα bar Αρη' , ο καφές είναι πάρα πολύ λεπτοκομένος για να καταφέρει να φράξει τα bar της ULKA χωρίς την βοήθεια της pressurized βαλβίδας ...
1) ο δίσκος γύρισε όχι 180 αλλά 110 μοίρες από την αρχική του θέση , κάπου στις 50 βόλτες .
2) Η βίδα στον κόκκινο κύκλο αφαιρέθηκε εντελώς . Αρα έχουμε 30 βολτες x 360 μοίρες από εδώ που είμαστε μέχρι το τέρμα ... αυτό θα πεί ανάλυση !!!.
Crash Test:
Φεύγει η pressurized βαλβίδα Bar Italia
11gr (δεν πάει άλλο . Άμα θυμάστε πήγαινε μέχρι 10gr το πολύ όταν ήταν χοντροκομμένος) Πατημα δεν κάνω , το αφήνω στο λεβιέ .
Χρόνος μέχρι εδώ 22sec (ο καφες ειναι καπου στα 55ml) Chriiiiistoooooo τελικά και ο λεβιές έχει ψυχή ...
Συμπεράσματα & συγκρίσεις:
Ο καφές σίγουρα έχει πιο έντονη γεύση μιας και με τις μετρήσεις είχε πριν πρόβλημα υποεκχύλησης . Η προηγούμενη γεύση ήταν ασθενέστερη αλλά κόντρα σε όσους πιστεύουν το αντίθετο είχε και αυτή ωραία απόδοση και μάλιστα κρατούσε το 'αιθέριο' της υπόθεσης . Τώρα έχει πιο πολύ ένταση και τα δείγματα περισσότερης καφεΐνης είναι εμφανή: 2 συνεχόμενα ποτηράκια χτυπάει στα μηνίγγια ενώ πρίν ούτε που τα άγκιζε .
Μετά από όλα αυτά:
- Ευχαριστώ το forum και περισσότερο τον Christo για όλη την εποικοδομητική γνώση που μετέδωσε .
- Ευχαριστώ την μαμά μου και τον μπαμπά μου για όλο το θάρρος που μου έδωσε σε μια τέτοια ριψοκίνδυνη πράξη.
- Επιβεβαιώνεται το 'είναι πολλά τα bar Αρη' , ο καφές είναι πάρα πολύ λεπτοκομένος για να καταφέρει να φράξει τα bar της ULKA χωρίς την βοήθεια της pressurized βαλβίδας ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mx1001 την Σάβ Απρ 10, 2010 6:38 pm, έχει επεξεργασθεί 17 φορές συνολικά.
- psycho
- Δημοσιεύσεις: 766
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 17, 2010 2:39 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Το εσωτερικό της Morris S1635EMG
Είσαι με το μονό basket mx? Πολύ λευκή κρέμα. Δοκίμασε με το διπλό και πόσταρέ μας photo
Re: Το εσωτερικό της Morris S1635EMG
Ναι το ξέρω , den exw diplo kardia mou !!!! .
Ειναι εμφανές οτί δεν έφτασα στο επίπεδο άλλων φωτο-ρεπορταζ ... Ψαχνω να βρω μήπως έφταιξαν οι κόκκοι που ήταν αρκετο καιρό ζκαταψυξ , η ποσότητα ή ο άνεμος ή ο στραβός ο γυαλός ή το στραβό αρμένισμα ...
Ειναι εμφανές οτί δεν έφτασα στο επίπεδο άλλων φωτο-ρεπορταζ ... Ψαχνω να βρω μήπως έφταιξαν οι κόκκοι που ήταν αρκετο καιρό ζκαταψυξ , η ποσότητα ή ο άνεμος ή ο στραβός ο γυαλός ή το στραβό αρμένισμα ...
Re: Το εσωτερικό της Morris S1635EMG
Προφανώς αφού δεν μπορώ να παίξω με παραπάνω gr , πρέπει το σταματήσω πολύ πριν τα 60cc ενώ ο χρόνος πρέπει να παραμείνει στα 20-25 sec αρα ακομα λιγο πιο λεπτό κόψιμο ή καλύτερο πάτημα
Το ενθαρυντικό είναι οτί η 1η φωτο δείχνει σκουρόχρωμη , άρα σημαίνει οτί πρέπει να το σταματήσω νωρίτερα .
Η 1η φωτό είναι στα 15 ml
download/file.php?id=243&mode=view
η δεύτερη στα 40
Θα κάνω τις δοκιμές στα 30ml με 20 sec.
Το ενθαρυντικό είναι οτί η 1η φωτο δείχνει σκουρόχρωμη , άρα σημαίνει οτί πρέπει να το σταματήσω νωρίτερα .
Η 1η φωτό είναι στα 15 ml
download/file.php?id=243&mode=view
η δεύτερη στα 40
Θα κάνω τις δοκιμές στα 30ml με 20 sec.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mx1001 την Κυρ Απρ 11, 2010 9:33 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Re: Το εσωτερικό της Morris S1635EMG
Ναι είναι θέμα ποσότητας νερού / καφέ .
Crash Test: 30ml στα 27 sec . (και ο καφές κομμένος από την προηγούμενη μέρα) .
Έγινε απόπειρα να προστεθεί λίγο παραπάνω ποσότητα καφέ , προκειμένου και να πατηθεί περισσότερο .
αχχχ ... βάλσαμοοοοοο
Άρα μετά το mod και στο restreto μια χαρά τα πάει , αρκεί να πετάξω τα πρώτα 10ml ζεστό νερό .
Βέβαια εάν εξετάσω το διάγραμμα ροής της Ulka E4...
download/file.php?id=240&mode=view
Οταν δεν υπάρχει η βοηθητική OPV βαλβίδα, η πίεση είναι ιδαίτερα ασταθής: 30ml στα 20 sec μας κάνει 90cc/min . Οταν η ροή στην E4 από τα 180cc/min πέφτει στα 90cc/min (μπλε γραμμή στο αριστερό γράφημα), τότε δίνει αντί για 11 , 16 bar. Άρα ο καφές τρώει σίγουρα παραπάνω bar . Και υπολόγισα 20 και όχι 27min , άρα λιγότερα cc/min άρα ακόμα περισσότερα bar . Εδώ θα ήταν χρήσιμη η OPV βαλβίδα εκτόνωσης που υπάρχει σε καλές μηχανές . Βέβαια δεν ξέρουμε πόσα πραγματικά bar καταλήγουν στον καφέ , εάν δεν μετρήσουμε την πίεση στην κεφαλή , οπότε το φλιτζάνι είναι ο τελικός ρυθμιστής και κριτής !.
Crash Test: 30ml στα 27 sec . (και ο καφές κομμένος από την προηγούμενη μέρα) .
Έγινε απόπειρα να προστεθεί λίγο παραπάνω ποσότητα καφέ , προκειμένου και να πατηθεί περισσότερο .
αχχχ ... βάλσαμοοοοοο
Άρα μετά το mod και στο restreto μια χαρά τα πάει , αρκεί να πετάξω τα πρώτα 10ml ζεστό νερό .
Βέβαια εάν εξετάσω το διάγραμμα ροής της Ulka E4...
download/file.php?id=240&mode=view
Οταν δεν υπάρχει η βοηθητική OPV βαλβίδα, η πίεση είναι ιδαίτερα ασταθής: 30ml στα 20 sec μας κάνει 90cc/min . Οταν η ροή στην E4 από τα 180cc/min πέφτει στα 90cc/min (μπλε γραμμή στο αριστερό γράφημα), τότε δίνει αντί για 11 , 16 bar. Άρα ο καφές τρώει σίγουρα παραπάνω bar . Και υπολόγισα 20 και όχι 27min , άρα λιγότερα cc/min άρα ακόμα περισσότερα bar . Εδώ θα ήταν χρήσιμη η OPV βαλβίδα εκτόνωσης που υπάρχει σε καλές μηχανές . Βέβαια δεν ξέρουμε πόσα πραγματικά bar καταλήγουν στον καφέ , εάν δεν μετρήσουμε την πίεση στην κεφαλή , οπότε το φλιτζάνι είναι ο τελικός ρυθμιστής και κριτής !.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mx1001 την Κυρ Απρ 11, 2010 6:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Το εσωτερικό της Morris S1635EMG
Μιχάλη καμιά σχέση οπτικά με τα προηγούμενα φλιτζάνια σου. Αυτός και απο την φωτογραφία "μυρίζει" ποιότητα. Μπράβο.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Το εσωτερικό της Morris S1635EMG
Ετσι ετσι ... και μολις το πια ήταν σα να μου βαλανε 'energizer'Christos έγραψε:Μιχάλη καμιά σχέση οπτικά με τα προηγούμενα φλιτζάνια σου. Αυτός και απο την φωτογραφία "μυρίζει" ποιότητα. Μπράβο.
Ναι καλά τα πήγα , κάτι κατάφερα . Και είναι μόλις η 2η μέρα μετά το mod ...