Σημερα αγοραστηκε και εκροεας Dallacorte ο οποιος ειναι πολυ καλυτερος απο τον "μαμα"...Συντομα θα ανεβασω και αλλα βιντεακια ...!
Να πω κατι για το πριν και το μετα Mod εποχης :
1)Η θερμοκρασια με τον μαμα θερμοστατη στις Gaggia ειναι υψηλη υπερ του δεοντος(στους 107 σταματαει ο θερμοστατης οποτε φανταστειτε που φτανει) , και οπως ειναι αναμενομενο μικροτερης θερμοκρασιακης σταθεροτητας!
Επισης για καποιο λογο που δεν ξερω να εξηγησω τεχνικα (αφηνω την εξηγηση να την κανει ο Δημητρης) , εχει ανεβει παρα πολυ η πιεση στο ακροφυσιο , σε σημειο που η 500αρα γαλατιερα να μου ειναι μικρη τωρα πλεον!!Ισως επειδη δεν περιμενω να παει η θερμοκρασια σε σημειο ωστε να κλεισει η αντισταση , αλλα τωρα παρακολουθω το PID και καμια 10αρια βαθμους πριν αρχιζω να φτιαχνω το γαλα , οποτε και εχω συνεχομενη ροη χωρις κοψιματα!
2)Με το μανομετρο μπορεις να ελεγχεις ανα πασα στιγμη τα κοψιματα στον μυλο σου για να ξερεις στα ποσα bar παιζεις , ωστε να εχεις μια σταθερα!
3)Αλλα το κυριοτερο που μας προτεινε ο Dr και δεν ειχε παει καν το μυαλο μου ειναι η OPV...Ενα τοσο μικρο εξαρτημα που κανει ομως τοσο μεγαλη δουλεια...Η "μαμα" OPV της Gaggia (που ουσιατικα δεν ειναι opv αλλα κατι που μοιαζει με πλαστικη σφυριχτρα) δεν ειναι ρυθμιζομενη !Παρατηρηθηκε ομως οτι η πιεση στις μαμα Gaggia ειναι 11 - 12,5 bar , για να εκχυλιζει καλυτερα τα PODS ...
Ελα ομως που εμεις θελουμε να την ρυθμισουμε στα 9,5 ....και εδω μεσα απο βροντες και αστραπες ακουω την γαληνια φωνη του Dr να μου λεει :
Πηγαινε και παρε την OPV της Gaggia Classic...E πινω καφεδακια στην υγεια του τωρα!!!Ρυθμιστηκε στα 9,5 Bar!
Η ολη μετατροπη εχω να πω οτι αξιζει με το παραπανω...
Επισης η μηχανη θελει 6 λεπτα να ζεσταθει και ουτε Surfing ουτε τιποτα!Σημαντικο για καποιον που το βιαζεται το πρωι!
Στο πρακτικο κομματι τωρα , η γευση του καφε εχει βελτιωθει αισθητα ...Νομιζω οτι μπορω να διακρινω καλυτερα τα αρωματα και τις γευσεις !
Το καιμακι πιο πλουσιο και κρεμωδη...Και εκει που το tiger motting ερχοτανε στο φλυτζανι μου μαζι με τον κομητη του Χαλει , τωρα ερχεται πιο συχνα και απο τις αυξησεις του ΦΠΑ(Να ευυθμησουμε και λιγο

)....
Υγ- Αν σε κατι-καποιους τεχνικους ορους εχω κανει λαθος συγχωρεστε με , απλα ηθελα να γραψω την εμπειρια μου για την μετατροπη με τα λιγα τεχνικα "καφεδιστικα" που γνωριζω!
Ενα μεγαλο ευχαριστω στον Δημητρη , οχι μονο γιατι εκανε πολυ καλη δουλεια και με περισσιο μερακι , αλλα γιατι ηταν παντα με το χαμογελο και ειχε την διαθεση να μου εξηγησει και να μου λυσει τις οποιες αποριες μου ...Πραγμα που δειχνει οτι περα απο καλος επαγγελματιας ειναι και πολύ καλος Ανθρωπος!