Diy Dual Boiler machine project 2 παρουσιαση

PID, μετρητές πίεσης, και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε το "φιατάκι" σας να γίνει Mitsubishi Evo.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Diy Dual Boiler machine project 2 παρουσιαση

Δημοσίευση από Christos » Δευ Φεβ 21, 2011 7:50 pm

Οι πατέντες έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο γραφής. Προσπαθείς να καλύψεις και όλες τις παρεμφερείς με την ιδέα σου λύσεις. Για παράδειγμα άμα καταχυρώσεις το σπείρωμα γύρω από το boiler δεν περιγράφεις επακριβώς μονο αυτό αλλά και όλες τις πιθανές εκδοχές του. Δεν θα πεις μόνο από χαλκοσωλήνα, αλλά θα συμπεριλάβεις και τα άλλα υλικά, πχ SS, πλαστικό, κτλ.
Θέλει μαεστρία η συγγραφή της.

Σημ: Το παραπάνω παράδειγμα είναι τυχαίο.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Δευ Φεβ 21, 2011 10:42 pm

+100.Προφανως εχεις καποια γνωση επι του θεματος. ;)

xristoforosnemp.

Δημοσίευση από xristoforosnemp. » Πέμ Φεβ 24, 2011 1:29 pm

woodsman έχω μια απορία σχετικά με την μηχανή σου. το e61 group το έφτιαξες ή το αγόρασες;; απο που-πόσο η πως;; :geek:

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Πέμ Σεπ 29, 2011 10:29 pm

Πριν προχωρησω στο τριτο σχεδιο για τη μηχανη μου που ειχα στο μυαλο μου ειπα να κανω μερικες μικροβελτιωσεις στο παρον σχεδιο ετσι ωστε να βελτιωσω τις ατελειες που βρεθηκαν στην πορεια και να την κανω καπως πιο ταιριαστη στα γουστα της κυρας καθως και τα δικα μου.
Ετσι λοιπον εκοψα το τεραστιο σασι και το μικρυνα καπως καθως και εκανα μικροεπεμβασεις αισθητικου περιεχομενου και οχι μονο.Θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας αυτες τις αλλαγουλες και μετα ελαφρα την καρδια να ξεκινησω την τριτη μηχανη ελπιζωντας αυτη τη φορα σε κατι τελειως διαφορετικο απο αυτα που εχω κανει μεχρι τωρα.
Αρχικα εφτιαξα δυο καινουργια μποιλερακια αυτη τη φορα απο χαλκο ιδια σε φιλοσοφια με του συνφορουμιτη smoothbore.To brew boiler ειναι χωρητικοτητας 650 ml και το steam boiler 1600 ml.
Οπως θα δειτε και παρακατω εβαλα ολα τα ηλεκτρονικα και τα ηλεκτρολογικα σε ενα ξεχωριστο κουτι ετσι ωστε να απομονωθουν απο ολα τα υπολοιπα και να μπορω να εχω προσβαση σε αυτα ευκολα και γρηγορα βγαζωντας ολο το κουτι εξω.
Μετα απο αρκετη χωροταξικη μελετη γεμισα στην κυριολεξια ολους τους χωρους προκειμενου να μπουν ολα αυτα απο τα οποια αποτελειται η μηχανη και να εχω το μικροτερο δυνατο μεγεθος.
PIDs ,E61,steam and hot water wand καθως και ολοι οι διακοπτες χειρισμου μπηκαν σε ξεχωριστο θαλαμο στο μπροστινο μερος της μηχανης το οποιο φτιαχτηκε ετσι προκειμενου να φιλοξενησει το μονωμενο πια ρυγχος του επαγγελματικου Ε61(με ηλεκροβαλβιδα).
Παρεμεινα στην δονητικη αντλια μιας και την περιστροφικη που εχω ηδη αγορασει τη φυλαω για το επομενο σχεδιο.
Οι μικροδιαφορες με την προηγουμενη εντοπιζονται κυριως στο μεγεθος ,το βαρος ,τα μποιλερ,τις ηλεκτροβαλβιδες ατμου και νερου ,τα pids,τη συνδεση με την αποχετευση,τις ηλεκτρονικες ευκολιες,την ταχυτητα προθερμανσης,την εμφανιση την αποδοση και την σταθεροτητα
Τα νεα στοιχεια (καθως και τα τελικα) που προκυπτουν ειναι τα παρακατω:

TECHNICAL SPECIFICATION

*Auto or manual brew.
* Height - Width - Depth: 40x 30 x40
* Weight: 28 kg
* plumbed or tanked
* Voltage and power 220v-50hz 2800 max watt, 1500 w steam 1300w brew boiler
* Temperature Control PID for brew boiler to solid state relay. Adjustable pressurestat for steam boiler.
*PID Screen for group head temperature indication
* Boilers Twin Boilers 1600 ml Steam 650 ml brew boiler
* Pump ulka Ep5 for brew boiler
* Pump ulka EK2 56W FOR AUTOFILL.
* Group Head: 1 E 61 type with solenoid valve
* Filter Handle Internal Diameter 58 mm
* Removable drip tray and cup warmer.
Eδω και μερικες φωτο απο το εσωτερικο της.
01.jpg
04.jpg
untitled.jpg
02.jpg
03.jpg
05.jpg
07.jpg
11.jpg
12.jpg
untitled1.jpg
Και εδω ενα βιντεακι που ειναι αποδεκτης ποιοτητος λογω του οτι το τραβηξε ο φιλος μας ο loizos :lol: και το οποιο δειχνει τη λειτουργια της.Εγχυλιση λιαν συντομως στα αναλογα τοπικ.Αλλα μην ψαρωνετε.Καφε δεν κανει.Για τη μουρη την εχω :lol: .

leftgalan

Δημοσίευση από leftgalan » Πέμ Σεπ 29, 2011 10:48 pm

ΘΕΟΟΟΟΣΣΣΣ !!! :worthy: :worthy: :worthy:

η τζαζε παρουσιαση εσκισε !!!

Το μονο που δεν μου αρεσε αισθητικα στο αριστουργημα σου ειναι οι διακοπτες .... τους περιμενα πιο μπανικους ..,. ισωσ ξυλινους .....και συμπαγεις ....

Νομιζω ομως οτι το ελληνικο φορουμ εχει πια ΞΕΦΥΓΕΙ :respekt:

konn4312

Δημοσίευση από konn4312 » Πέμ Σεπ 29, 2011 10:57 pm

Πραγματικα δεν κρατιεμαι να χαρακτηρισω αυτη τη μηχανη με την πρωτη λεξη που μου ηρθε στο μυαλο οταν την ειδα απο κοντα.<<ΚΟΣΜΗΜΑ>>.Και πιστεψτε με δεν υπερβαλλω καθολου,ο συνδιασμος των υλικων και η λεπτομερια στην κατασκευη σε κανουν να νομιζεις οτι βγηκε απο καποιο εργοστασιο με πανακριβες εργαλειομηχανες που αποφασισε να βγαλει στην παραγωγη καποιο συλλεκτικο μοντελλο.Για την αποδοση της τι να πω,αμφιβαλει κανεις;Ενα μεγαλο μπραβο Δημητρη για το μερακι σου και τα χερια σου αλλα ταυτοχρονα μας κανεις μεγαλη ζημια γιατι εμεις δεν εχουμε μια να στολιζει την κουζινα μας

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Σεπ 29, 2011 11:02 pm

leftgalan έγραψε:...

Νομιζω ομως οτι το ελληνικο φορουμ εχει πια ΞΕΦΥΓΕΙ :respekt:
Για το forum δεν ξέρω αλλά ο Δημήτρης σίγουρα έχει ξεφύγει. Για εμένα ίσως μια από τις πιο ωραίες μηχανές παγκοσμίως. Δημιουργεί κατασκευαστική σχολή εδώ ο Δημήτρης. :respekt: χ 1000
Μιά ερώτηση μόνο. To αριστερό display μπορεί να δείξει την θερμοκρασία του νερού πρίν χτυπήσει το puck ή λάθος κατάλαβα; Εάν ναι, που έχεις βάλει τον αισθητήρα;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Πέμ Σεπ 29, 2011 11:22 pm

Christos έγραψε: Μιά ερώτηση μόνο.To αριστερό display μπορεί να δείξει την θερμοκρασία του νερού πρίν χτυπήσει το puck ή λάθος κατάλαβα; Εάν ναι, που έχεις βάλει τον αισθητήρα;
.
Nαι χρηστο καλα καταλαβες.Επειτα απο μια μικροεπεμβαση στο ε61 το οργανο αυτο δειχνει την θερμοκρασια πανω απο την shower screen.Aυτο εγινε γιατι τα γκρουπ αυτα με solenoid αντιθετα απο τα manual κρυωνουν πολυ το νερο μεχρι αυτο να βγει εξω στο ταξιδι που κανει κατω και μεσα απο την ηλεκτροβαλβιδα και μετα προς τα πανω και εξω.Ετσι τωρα ξεκιναω την εγχυλιση μολις το οργανο μου δειξει την επιθυμητη θερμοκρασια.Αυτο με γλυτωσε απο πολλα προβληματα που ειχα στο παρελθον.Να σημειωσω πως το οργανο δεν εχει κανενα ελεγχο πουθενα,απλως ενδεικτικο ειναι.
leftgalan.

Το μονο που δεν μου αρεσε αισθητικα στο αριστουργημα σου ειναι οι διακοπτες
.
Λευτερη sorry αλλα επρεπε να μπει κατι μικρο σε μεγεθος και μεγαλο σε αμπεραζ οποτε δεν ειχα αλλη επιλογη.Δεν σου κρυβω πως και εγω θα ηθελα κατι πιο φανταχτερο αλλα φυλαω τις δυναμεις μου για το επομενο σχεδιο μου :lol:
Ναστε καλα ολοι σας.Ευχαριστω θερμα για τα καλα σας λογια.Με σκλαβωνετε.Οποιος πει τα μαγικα λογια που θα με συγκινησουν δωρο ενα pid :lol: :f010:
E ε ε ε πλακα κανω.Τα pid κοστιζουν πολυ στις μερες μας και απο οτι ακουσα θα φορολογηθουν κιολας. :a060:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Σεπ 29, 2011 11:26 pm

woodsman43 έγραψε:...Οποιος πει τα μαγικα λογια που θα με συγκινησουν δωρο ενα pid :lol: :f010:
Η επόμενη μηχανή του admin θα είναι woodsman XXX made in Greece. :lick:

Απάντηση