Αυτοσχέδιες κατασκευές
- nmix
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: ISOMAC Zaffiro PID
- 2η Μηχανή:: RANCILIO Silvia PID
- Μύλος:: QUAMAR Q13 Coni E
- 2ος Μύλος:: COMPAK E8 OD
- Οι καφέδες μου:: Home roasted
Re: Αυτοσχέδιες κατασκευές
[quote="stefg"
Τέλος, εδώ είναι ο αυτοσχέδιος coffee roaster μου. [/quote]
Στέφανε συγχαρητήρια και από μένα,
Σου έχω δυο ερωτήσεις :
-Που βρήκες τις βαλβίδες για τα βάζα ??
-Αυτό που δεν μας ανέφερες είναι η ποιότητα του καφέ μετα το δικό σου roasting σε σχέση με αυτούς που αγοράζουμε από ΤΑF,Αρμενιάκο κλπ ???
Τέλος, εδώ είναι ο αυτοσχέδιος coffee roaster μου. [/quote]
Στέφανε συγχαρητήρια και από μένα,
Σου έχω δυο ερωτήσεις :
-Αυτό που δεν μας ανέφερες είναι η ποιότητα του καφέ μετα το δικό σου roasting σε σχέση με αυτούς που αγοράζουμε από ΤΑF,Αρμενιάκο κλπ ???
-
cafeinomania
Τα ψηστικά μου.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Μου αρέσει η προσθήκη της γυάλινης λάμπας. Το original πλαστικό μάλλον "λειώνει" πολύ εύκολα.
Με τους φλοιούς του καφέ πως τα πας με αυτήν την διάταξη;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
cafeinomania
Ένα μεγάλο μέρος τους το κρατάει το σουρωτήρι(το βάζω ανάποδα πάνω από την λάμπα)και πέφτουν μέσα στο νεροχύτη.Εκεί γίνετε η βρομοδουλειά.
Spoiler: show
- nmix
H ποιότητα του καφέ μετα το δικό σου roasting σε σχέση με αυτούς που αγοράζουμε από ΤΑF,Αρμενιάκο κλπ ???
- nmix
Εαν το αποτέλεσμα δεν είναι ισάξιο θα πρέπει να υπάρχει κάποιο κίνητρο για να μπείς στην διαδικασία (πχ πολύ χαμηλό κόστος).Δεν το έχω ψαξει γενικά περί home rosting για αυτο και ρωτώ αλλά έχω ρομποτάκι και μπορώ να το κάνω χωρίς ιδιαίτερο κόστος.Το θέμα είναι να αξίζει σαν ποιοτητα διότι ο καφές είναι ο νουμερο 1 παράγοντας για ένα καλό φλυτζάνι.
-
cafeinomania
Πιστεύω ότι αξίζει μιας δοκιμης.Το κόστος για να ξεκινήσεις είναι μικρό και για μένα είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσουμε αφού ασχολούμαστε με τους καφέδες.
- stefg
- Όνομα: Στέφανος
- Μηχανή:: Saeco HD8323 mod
- Μύλος:: Ariete mod
Μπράβο Στάθη! Το popcorn popper ψήνει πολύ καλά τον καφέ και η προσθήκη της λάμπας, σου επιτρέπει να ψήνεις καλή ποσότητα. 
-Τις βαλβίδες μονής ροής τις βρήκα από σακουλάκια καφέ. Οι συγκεκριμένες είναι από σακουλάκια κόκκων carrefour.
-Μπορεί να έχεις την καλύτερη μηχανή, τον καλύτερο μύλο και να νομίζεις ότι έχεις φτάσει στο τοπ των δυνατοτήτων σου. Ε λοιπόν, πάει ακόμα πιο ψηλά και αυτό γίνεται όταν ψήνεις ο ίδιος τον καφέ σου. Άλλη αίσθηση να πίνεις σταθερά καφέ 2-3 ημερών με ψήσιμο της προτίμησής σου, ακόμα και αν δεν φτάνεις το επίπεδο ψησίματος των επαγγελματιών. Τουλάχιστον μια δοκιμή το θέμα την αξίζει. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η προμήθεια άψητου καφέ, αλλά με λίγη προσπάθεια όλα μπορούν να γίνουν.
Ευχαριστώ Νίκο.nmix έγραψε:Στέφανε συγχαρητήρια και από μένα,
Σου έχω δυο ερωτήσεις :
-Τις βαλβίδες μονής ροής τις βρήκα από σακουλάκια καφέ. Οι συγκεκριμένες είναι από σακουλάκια κόκκων carrefour.
-Μπορεί να έχεις την καλύτερη μηχανή, τον καλύτερο μύλο και να νομίζεις ότι έχεις φτάσει στο τοπ των δυνατοτήτων σου. Ε λοιπόν, πάει ακόμα πιο ψηλά και αυτό γίνεται όταν ψήνεις ο ίδιος τον καφέ σου. Άλλη αίσθηση να πίνεις σταθερά καφέ 2-3 ημερών με ψήσιμο της προτίμησής σου, ακόμα και αν δεν φτάνεις το επίπεδο ψησίματος των επαγγελματιών. Τουλάχιστον μια δοκιμή το θέμα την αξίζει. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η προμήθεια άψητου καφέ, αλλά με λίγη προσπάθεια όλα μπορούν να γίνουν.
- nmix
Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο θέμα "Home Rosting" (δεν βρήκα κάτι σχετικό στους καφέδες) για να αρχικοποιήσουμε την αναζήτηση/τεχνικές βελτίωσης.