PID Σε Gaggia Classic και οχι μονο DIY
-
tolis29
- Όνομα: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
- Μηχανή:: ASCASO UNO PROF
- 2η Μηχανή:: SPIDEM DIVINA DIGIT
- Μύλος:: COMPAK K6
- 2ος Μύλος:: ASCASO iMINI - i1
- Οι καφέδες μου:: RIOBA PLATINUM
Re: PID Σε Gaggia Classic και οχι μονο DIY
Αυτο ακριβως ηθελα να καταλαβω !!!! Με την ενδεικτικη αυνδεσμολογια που εδινε η SESTOS κοντεψα να τρελαθω.
Σας ευχαριστω πολυ που ανεχτηκατε τις αποριες μου και πραγματικα τις λυσατε ολες.
108 βαθμοι ειναι η ιδανικη θερμοκρασια για καφε????ή μπορει να παιξει αναλογα με την μηχανη ή τον καφε??
Σας ευχαριστω πολυ που ανεχτηκατε τις αποριες μου και πραγματικα τις λυσατε ολες.
108 βαθμοι ειναι η ιδανικη θερμοκρασια για καφε????ή μπορει να παιξει αναλογα με την μηχανη ή τον καφε??
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Παίζει ανάλογα την μηχανή, τον καφέ, τον αισθητήρα, την θέση του αισθητήρα, το PID κτλ.
Κάνε την εγκατάσταση και την τιμή της θερμοκρασίας όπως και τις τιμές για τα P, I, D θα τις βρεις στην πορεία μέσω εμπειρίας.
Κάνε την εγκατάσταση και την τιμή της θερμοκρασίας όπως και τις τιμές για τα P, I, D θα τις βρεις στην πορεία μέσω εμπειρίας.
-
tolis29
παιδια πως μπορουμε να μετρησουμε τον θερμοσενσορα για να δουμε αν δουλευει??? Πηρα εναν σενσορα τυπου Κ και εβγαλα την βιδα αλλα και το προστατευτικο που εχει για να χωρεσει στο μποιλερ και φανηκε μονο ο σενσορας , τον εβαλα στο πολυμετρο και εδειξε αντισταση (νομιζω 17 ohm) . οποτε να υποθεσω οτι δεν εχει προβλημα......
- afonic
- Επικοινωνία:
Τα 2 υλικά πρέπει να είναι κολλημένα στην άκρη που θα μπει στο boiler για να μετρήσει σωστά. Αν το έκοψες δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει σωστά. Πάρε καλύτερα έναν σαν αυτό που προτείνεται στα προηγούμενα post, είναι φθηνός, έτοιμος κολλημένος και λεπτός για να μπει πιο εύκολα.
Δεν έχω εικόνα από την Ascaso για να σε βοηθήσω παραπάνω, αν θες βάλε καμιά φωτογραφία.
Δεν έχω εικόνα από την Ascaso για να σε βοηθήσω παραπάνω, αν θες βάλε καμιά φωτογραφία.
-
Gtsog
Και τα PID της Auber δείχνουν δεκαδικά, είναι θέμα επιλογής.afonic έγραψε:το SESTOS έχει ακρίβεια ενός δεκαδικού, ενώ το Auber δείχνει την θερμοκρασία σε ακέραιο μόνο
-
tolis29
paidia δεν εκοψα τιποτα . Απλα εβγαλα το καλυμα απο τον σενσορα ετσι ωστε να χωρεσει στην θεση του εργοστασιακου θερμοστατη.
-
tolis29
λοιπον παιδια σημερα το πρωι εκανα δοκιμαστικη εγκατασταση του SESTOS . τα συνδεσα προχειρα δηλαδη για να δω αν ολα λειτουργουν οπως πρεπει και ν αμην χρειαστει να ξηλωνω μετα. Μεγαλη ευχαριστηση μιας και ολα λειτουργησαν με την πρωτη χωρις κανενα προβλημα . εθεσα την θερμοκρασια στους 110 και η διακυμανση ηταν 109-110,5 . οταν εβγαλα νερο απο το shower (χωρις δηλαδη το γκρουπ πανω η θερμοκρασια επεσε στους 96-98 μεχρι να αρχισει να ανεβαινει ξανα. φανταστειτε πριν ποσο πολυ επεφτε η θερμοκρασια. πιστευω οτι στην παρασκευη καφε η πτωση θα ειναι μικροτερη λογω μειωμενης ροης αλλα και της πιεσης που θα υπαρχει. τις αμεσως προσεχεις μερες που θα εντοιχιστει στην μηχανη θα εχουμε φωτο βημα -βημα .
Κατι που παρατηρησα ειναι οτι το PID ΔΕΝ κλεινει ποτε. Δηλαδη δεν σβηνει οταν κλεισουμε την μηχανη απο το ON-OFF αλλα παραμενει ανοιχτο . Τωρα που το σκεφτομαι πρεπει να εχω κανει πατατα .. το συνδεσα στην ''εισοδο'' του ON -OFF διακοπτη και οχι στην '' εξοδο'' εκει δηλαδη που κλεινει το κυκλωμα
οποτε στην δευτερη δοκιμαστικη που θα ακολουθησει το απογευμα με την μονιμη και σωστη τοποθετηση του θερμοσενσορα θα δουλεψει σωστα.
Αυτα για αρχη αν καποιος εχει να πει καποια εξτρα ρυθμιση που θα ηταν χρησιμη θα ηταν καλο...
Κατι που παρατηρησα ειναι οτι το PID ΔΕΝ κλεινει ποτε. Δηλαδη δεν σβηνει οταν κλεισουμε την μηχανη απο το ON-OFF αλλα παραμενει ανοιχτο . Τωρα που το σκεφτομαι πρεπει να εχω κανει πατατα .. το συνδεσα στην ''εισοδο'' του ON -OFF διακοπτη και οχι στην '' εξοδο'' εκει δηλαδη που κλεινει το κυκλωμα
Αυτα για αρχη αν καποιος εχει να πει καποια εξτρα ρυθμιση που θα ηταν χρησιμη θα ηταν καλο...
- afonic
- Επικοινωνία:
Μια χαρά τον βλέπω και τον σένσορα. Κάνε 1-2 autotune με κρύα μηχανή και κατέγραψε τις ρυθμίσεις για να βρεις τις κατάλληλες για μικρότερη διακύμανση.
-
tolis29
δηλαδη φιλε Afonic να του βαλω να ξεκινησει το autuning πριν προλαβει να ζεσταθει η μηχανη ή με σβηστη την μηχανη εντελως???Εχω διαβασει οτι περνει πολυ ωρα (ωρες).
- afonic
- Επικοινωνία:
Με κρύα μηχανή, ανάβεις και πατας το κατάλληλο κουμπι. Δεν κάνει ώρες, κανένα μισάωρο υπο νορμάλ συνθήκες.