Steam wand από Silvia σε Gaggia Classic
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Steam wand από Silvia σε Gaggia Classic
Ιωσήφ έχω μείνει afon(os)ic.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Πρώτη προσπάθεια να κάνω αφρόγαλα με αυτό το wand εννοώ, όχι γενικά αφρόγαλα μην με περάσετε και για τρελό!Βαγγελης ο καφετζης έγραψε:Υ.Γ.Αν με την πρώτη προσπάθεια έκανες αυτό το καπουτσίνο τότε σε λίγο είσαι για διαγωνισμό latte..
Αφού ξέρεις τα φωτορεπορτάζ δίνουν και παίρνουν!Christos έγραψε:Ιωσήφ έχω μείνει afon(os)ic.
Πάντως είμαι ικανοποιημένος 100%. (έκανα άλλα 4 καπουτσίνο ήρθαν κάτι φίλοι). Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω ακριβώς, πρέπει κάποιος να έχει δουλέψει και τα 2 wand για να καταλάβει αλλά τόσο η συνέχεια της ροής, όσο και ο "όγκος" του ατμού που βγαίνει ανα sec είναι 100% βελτιωμένα.
Αναθεωρώ λοιπόν το σχόλιο μου εδώ: viewtopic.php?f=23&t=1053&start=50#p24125 και λέω στους φίλους που κάνουν συχνά αφρόγαλα να πάρουν κατευθείαν της Silvia, εκτός αν τους φαίνεται υπερβολική η διπλάσια τιμή.
-
konn4312
Μπραβο Ιωσηφ,μου αρεσει η classic σα μηχανη,τωρα η δικια σου μου αρεσει περισσοτερο!!
- afonic
- Επικοινωνία:
Με μάτιασες έσπασε ένα στο πλυντήριο πιάτων! Είναι και πανάκριβα, πορσελάνη Βοημίας είναι αυτή! (Jumbo είναιDimitris_P έγραψε:ωραίοςβλέπω έχουμε ίδιες κούπες
Για να τελειώσω τις εντυπώσεις, πολύ δυνατό upgrade. Η δύναμη θυμίζει επαγγελματικό μηχάνημα (κάλα έστω στην μισή διαδρομή της βάνας του ατμού σε αυτά!) και μόνο η περιορισμένη ποσότητα του ατμού σου θυμίζει το ταπεινό σου boiler. Πλέον το αφρόγαλα παίρνει αδιαμαρτύρητα την μορφή που θέλω (latte art ή πιο συμπαγές). Καμία σχέση με το Pannarello το αρχικό, ούτε καν το βελτιωμένο.
Επειδή αρκετοί θα ρωτήσουν, και ήδη ένα παιδί με ρώτησε μέσω PM, κάποιος που έχει δουλέψει τις Baby/Twin (woodsman;), μπαίνει αυτό το wand σε αυτές ή έχουν άλλη υποδοχή;
- Christos
- Συντονιστής

Off topic:
Τα παιδιά που ρωτάν με πμ να σταματήσουν αυτήν την κακή συνήθεια και να ρωτάνε δημόσια. Επίσης άμα κάτι δεν είναι προσωπικό θα παρακαλούσα τα παλιά μέλη να μην απαντάνε σε τετοια πμ.
Άμα το πράγμα παραγίνει θα κοπεί η δυνατότητα των πμ όπως στο coffeegeek.
Τα παιδιά που ρωτάν με πμ να σταματήσουν αυτήν την κακή συνήθεια και να ρωτάνε δημόσια. Επίσης άμα κάτι δεν είναι προσωπικό θα παρακαλούσα τα παλιά μέλη να μην απαντάνε σε τετοια πμ.
Άμα το πράγμα παραγίνει θα κοπεί η δυνατότητα των πμ όπως στο coffeegeek.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
woodsman43
Δεν εχω δει απο μεσα ποτε ΒΑΒΥ TWIN οποτε δεν γνωριζω να απαντησω στο αν μπαινει το ακροφυσιο αλλα δεν νομιζω να διαφερουν σε αυτο το σημειο καθολου μεταξυ τους οι ΒΑΒΥ γενικοτερα.
- afonic
- Επικοινωνία:
Στις υπόλοιπες Baby μπαίνει δηλαδή;
- Christos
- Συντονιστής

Στο Gaggia Yahoo Group έχει pdf με λεπτομερείς οδηγίες για το πως μπαίνει στην Baby. Προσαρμόζεται με διαφορετικό τρόπο και σύμφωνα με τις οδηγίες κάποιος έπρεπε να "φάει" γύρω στα 0,2mm από την διάμετρο στο πάνω μέρος του ακροφυσίου της Silvia για να ταιριάζει.
Τέλος από τα σχεδιαγράμματα δεν βλέπω καμιά διαφορά στην προσαρμογή του steam wand ανάμεσα στην Baby και στην Baby Twin.
Τέλος από τα σχεδιαγράμματα δεν βλέπω καμιά διαφορά στην προσαρμογή του steam wand ανάμεσα στην Baby και στην Baby Twin.
- afonic
- Επικοινωνία:
Ναι το βρήκα το αρχείο που λες.
Μπαίνει λοιπόν και στις Baby αλλά όχι τόσο εύκολα, θέλει ξύσιμο το wand της Silvia γύρω γύρω για να χάσει 0.2mm (με Dremel ή γυαλόχαρτο) και μετά μπαίνει.
Off topic:
Τελικά οι μηχανές δεν είναι και τόσο ίδιες από μέσα. Πολύ ανώτερη η υλοποίηση του ατμού στην Classic με το brass connector πάνω στο boiler σε σχέση με το σωληνάκι και το πλαστικό πιαστράκι που είδα στην Baby...
Μπαίνει λοιπόν και στις Baby αλλά όχι τόσο εύκολα, θέλει ξύσιμο το wand της Silvia γύρω γύρω για να χάσει 0.2mm (με Dremel ή γυαλόχαρτο) και μετά μπαίνει.
Off topic:
Τελικά οι μηχανές δεν είναι και τόσο ίδιες από μέσα. Πολύ ανώτερη η υλοποίηση του ατμού στην Classic με το brass connector πάνω στο boiler σε σχέση με το σωληνάκι και το πλαστικό πιαστράκι που είδα στην Baby...