Mod gaggia baby dose.Ιδιοκτητης After
- Sandman
- Όνομα: Ερμης
- Μηχανή:: ECM Barista
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
- 2ος Μύλος:: Rancilio MD 50
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, Estate Blend
Re: Mod gaggia baby dose.Ιδιοκτητης After
Μηπωε παρθηκε μετρηση και θερμοκρασια στο υψηλοτερο σημειο του κυκλου σε brew διαδικασια?
- After
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
H μετρηση οπως μου ειπε και ο Δημητρης(woodsman) που παιρνει το pid τωρα, ειναι το ιδιο σημειο που επαιρνε και ο εργοστασιακος θερμοστατης
Δημητρη αν λεω κατι λαθος plz γραψε
Οποτε μαλλον σηκωνει πολυ θερμοκρασια το boiler λογω μικρο μεγεθους
Δημητρη αν λεω κατι λαθος plz γραψε
Οποτε μαλλον σηκωνει πολυ θερμοκρασια το boiler λογω μικρο μεγεθους
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
- After
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
Σε λιγο θα εχετε βιντεακι με την πρωτη εκχυλιση, η οποια οπως αποδειχθηκε ειναι κατα πολυ under extracted
edit:ΕΤΟΙΜΟ
Επειτα απο πολλες δοκιμες, αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι θελει κατα πολυ πιο λεπτο κοψιμο, παρα την μικροτερη πιεση της αντλιας
Συγκεκριμενα γυρισα τον επιλογεα του i-2 κατα 5 στροφες προς το πιο λεπτο
Οταν ομως καταφερα να παρω σωστο shot......
Πρωτα απο ολα το μανομετρο βοηθαει παρα πολυ ετσι ωστε να εχεις σωστο πατημα-κοψιμο
Η θερμοκρασια που ελεγχεται πια απο το PID, ειναι ισως το πιο σημαντικο απο ολα, πικραδα και οξυτητα εχουν ελαtτωθει κατα πολυ(estate blend), αλλα εκει που ειδα μεγαλη διαφορα ειναι στο σωμα
Δηλαδη περισσοτερο σωμα, αλλα χωρις να ανεβαινει η οξυτητα
H πρωτη γουλια μου εδωσε να καταλαβω οτι ο καφες που επινα τοσο καιρο ηταν ''βραστος'', δηλαδη η θερμοκρασια ηταν πολυ υψηλη και επιτελους εχω την δυνατοτητα να νιωσω τις γευσεις που δινει ο καφες
Στην λειτουργια του ατμου παρατηρησα οτι κλεινει το στοιχειο στους 164 βαθμους, αρα αμα αρχισω να φτιαχνω το αφρογαλα στους 155, θα εχω ενα στοιχειο μονιμα αναμενο για μεγαλυτερη βοηθεια
Οπως εχω αναφερει και αλλες φορες, για μενα μια μηχανη του εσπρεσσο ειναι 2 πραγματα
Σωστη θερμοκρασια νερου και σωστη πιεση
Αυτην την στιγμη το ''μωρο'' μου εχει αναβαθμιστει και στα 2, εχω παρει μια ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗ, που συμφωνα με αυτα που εχω γευτει, δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο μηχανες που στοιχιζουν πολυ περισσοτερα
Ξεχνας temperature surf, ξεχνας flush, ξεχνας ψαξιματα στα τυφλα, απλα αναβεις την μηχανη, περιμενεις να ζεσταθει, και εισαι ετοιμος
Πραγματικα τωρα καταλαβαινω τον Δημητρη οταν μου ελεγε ''Θα παρεις μια καινουργια μηχανη''
Ευχαριστω παρα πολυ τον Δημητρη(woodsman43) γιατι καταφερε και μου εκανε ''refresh'' τον ερωτα με το ''μωρο''
Η περιγραφη μου πιστευω να βοηθησε καποιους, και προσπαθησα να ειναι οσο τον δυνατον αντικειμενικη

edit:ΕΤΟΙΜΟ
Επειτα απο πολλες δοκιμες, αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι θελει κατα πολυ πιο λεπτο κοψιμο, παρα την μικροτερη πιεση της αντλιας
Συγκεκριμενα γυρισα τον επιλογεα του i-2 κατα 5 στροφες προς το πιο λεπτο
Οταν ομως καταφερα να παρω σωστο shot......
Πρωτα απο ολα το μανομετρο βοηθαει παρα πολυ ετσι ωστε να εχεις σωστο πατημα-κοψιμο
Η θερμοκρασια που ελεγχεται πια απο το PID, ειναι ισως το πιο σημαντικο απο ολα, πικραδα και οξυτητα εχουν ελαtτωθει κατα πολυ(estate blend), αλλα εκει που ειδα μεγαλη διαφορα ειναι στο σωμα
Δηλαδη περισσοτερο σωμα, αλλα χωρις να ανεβαινει η οξυτητα
H πρωτη γουλια μου εδωσε να καταλαβω οτι ο καφες που επινα τοσο καιρο ηταν ''βραστος'', δηλαδη η θερμοκρασια ηταν πολυ υψηλη και επιτελους εχω την δυνατοτητα να νιωσω τις γευσεις που δινει ο καφες
Στην λειτουργια του ατμου παρατηρησα οτι κλεινει το στοιχειο στους 164 βαθμους, αρα αμα αρχισω να φτιαχνω το αφρογαλα στους 155, θα εχω ενα στοιχειο μονιμα αναμενο για μεγαλυτερη βοηθεια
Οπως εχω αναφερει και αλλες φορες, για μενα μια μηχανη του εσπρεσσο ειναι 2 πραγματα
Σωστη θερμοκρασια νερου και σωστη πιεση
Αυτην την στιγμη το ''μωρο'' μου εχει αναβαθμιστει και στα 2, εχω παρει μια ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗ, που συμφωνα με αυτα που εχω γευτει, δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο μηχανες που στοιχιζουν πολυ περισσοτερα
Ξεχνας temperature surf, ξεχνας flush, ξεχνας ψαξιματα στα τυφλα, απλα αναβεις την μηχανη, περιμενεις να ζεσταθει, και εισαι ετοιμος
Πραγματικα τωρα καταλαβαινω τον Δημητρη οταν μου ελεγε ''Θα παρεις μια καινουργια μηχανη''
Ευχαριστω παρα πολυ τον Δημητρη(woodsman43) γιατι καταφερε και μου εκανε ''refresh'' τον ερωτα με το ''μωρο''
Η περιγραφη μου πιστευω να βοηθησε καποιους, και προσπαθησα να ειναι οσο τον δυνατον αντικειμενικη
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
-
νικολας
καλοριζικη και καλοπιοτα καφεδακια ευχομαι after 
-
nikp81
Πολυ καλη η βελτιωση και σε λιγο θα γραφω και εγω απο πρωτο χερι τις εντυπωσεις μου...
(Αν ο Doc με στριμωξει για το σαββατο...)
Θα περιμενω να δω ενα βιντεο με καλη εκχυλιση Γιωργο η να τη δω απο κοντα την μηχανη σου...
Παντως η βελτιωση κανει μπαμ απο μακρυα...Δεν ανεφερες την σημαντικη βελτιωση της βαλβιδας την Classic...που επαιξε τρομερο ρολο στη ρυθμιση της πιεσης
(Αν ο Doc με στριμωξει για το σαββατο...)
Θα περιμενω να δω ενα βιντεο με καλη εκχυλιση Γιωργο η να τη δω απο κοντα την μηχανη σου...
Παντως η βελτιωση κανει μπαμ απο μακρυα...Δεν ανεφερες την σημαντικη βελτιωση της βαλβιδας την Classic...που επαιξε τρομερο ρολο στη ρυθμιση της πιεσης
-
anepro
Δε φαίνεται καλά το μανόμετρο στο video. Ποιο βάλατε; Μέχρι πόσα bar ένδειξη έχει;
-
VAMPIRE
Καλορίζικη Γιωργάρα και καλές δημιουργίες .
Δεν είπες όμως το πιο απαραίτητο ότι η μηχανή δεν γλιστράει πάνω στον πάγκο.

Δεν είπες όμως το πιο απαραίτητο ότι η μηχανή δεν γλιστράει πάνω στον πάγκο.
-
nikp81
Τι εννοεις οτι δεν φαινεται καλα?τα νουμερα??
-
woodsman43
Eιμαι ταβλα στο κρεβατι απο μεση και μικροεπεμβαση σε ευαισθητο σημειο το οποιο πρηστηκε και δεν ειμαι σιγουρος γιατι
Μου ευχομαι περαστικα αν και δεν το βλεπω για γρηγορα.
Μανομετρο εβαλα KINDMEN 25 BAR ΜΕ 10 ΕΥΡΩ γιατι ηταν νικελ χωρις πτυχωσεις και επειδη θα ηταν εμφανες προτιμησα αυτο εναντι του WIKA που ειναι θαμπο inox.25 bar γιατι ειχαν τελειωσει των 16.Και αυτο καθως και τα ρακορ αγοραστηκαν απο τον ΙΝΤΕΡ ΚΟΜΒΟ στη Ν.Ιωνια.
Pid βαλαμε auber το βασικο μοντελο με αισθητηρα rtd pt 100 platinum for gaggia M4 και ssr 25Α ετοιμο σεταρισμενο 75Ε κομπλε απο
auberins.Η τιμη κρατηθηκε καπως χαμηλα γιατι πηρα αρκετα κομματια και μοιραστηκαν τα μεταφορικα.
Παρολο που ηρθε σεταρισμενο αναγκαστικα να επεμβω στις ρυθμισεις του γιατι παρατηρησα μεγαλο overshoot και ασταθη αναρωση.Οποτε τσαμπα τα επιπλεον χρηματα ,για το σεταρισμα ,που εδωσα
Μανομετρο εβαλα KINDMEN 25 BAR ΜΕ 10 ΕΥΡΩ γιατι ηταν νικελ χωρις πτυχωσεις και επειδη θα ηταν εμφανες προτιμησα αυτο εναντι του WIKA που ειναι θαμπο inox.25 bar γιατι ειχαν τελειωσει των 16.Και αυτο καθως και τα ρακορ αγοραστηκαν απο τον ΙΝΤΕΡ ΚΟΜΒΟ στη Ν.Ιωνια.
Pid βαλαμε auber το βασικο μοντελο με αισθητηρα rtd pt 100 platinum for gaggia M4 και ssr 25Α ετοιμο σεταρισμενο 75Ε κομπλε απο
auberins.Η τιμη κρατηθηκε καπως χαμηλα γιατι πηρα αρκετα κομματια και μοιραστηκαν τα μεταφορικα.
Παρολο που ηρθε σεταρισμενο αναγκαστικα να επεμβω στις ρυθμισεις του γιατι παρατηρησα μεγαλο overshoot και ασταθη αναρωση.Οποτε τσαμπα τα επιπλεον χρηματα ,για το σεταρισμα ,που εδωσα
-
yiannis2002s
Πολυ καλη βελτιωση!!
Καλα & απολαυστικα shots!!!
YΓ. Περαστικα στον μαστορα!! Ευχομαι συντομα υγιής και δυνατός!!
Καλα & απολαυστικα shots!!!
YΓ. Περαστικα στον μαστορα!! Ευχομαι συντομα υγιής και δυνατός!!