PID, μετρητές πίεσης, και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε το "φιατάκι" σας να γίνει Mitsubishi Evo.
-
Dimitris_P
Δημοσίευση
από Dimitris_P » Παρ Νοέμ 12, 2010 9:03 pm
woodsman43 έγραψε:To ανθρακονημα πουλιεται σε ολα τα μαγαζια με αξεσουαρ μοτοσυκλετων και κανει 3Ε.Ορειχαλκινες βιδες εχουν ολα τα εξειδικευμενα βιδαδικα βλεπε ΡΕΠΠΑΣ στο μοναστηρακι.Οι ανοξειδωτες τρυπιονται πολυ δυσκολα.Το mod οπως ειπα και παραπανω κανει και για baby.To thumbnails τι ειναι?
Συνονόματε το post σου είναι άψογο και θα προχωρήσω στην άμεση αγορά και κατασκευή του mod.
Αυτό με τα thumbnails δεν πήγαινε σε σένα

είμαι οπτικός τύπος τι να κάνουμε !

-
woodsman43
Δημοσίευση
από woodsman43 » Σάβ Νοέμ 13, 2010 9:49 am
Christos έγραψε: Πάντως δύσκολο μου φαίνεται για κάποιον που δεν έχει τα κατάλληλα εργαλεία αλλά κυρίως την τεχνική την δική σου. *
*Το θετικό σχόλιο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί προέρχεται από κάποιον που θα είναι σε λίγα χρόνια με την μοναδική Silvia στον κόσμο χωρίς μετατροπή.

(
Alex place a Bookmark here as well 
)
Eπελεξα το συγκεκριμενο mod ακριβως για την ευκολια κατασκευης του μιας και το μονο που χρειαζεται ειναι ενα τρυπανι που σχεδον ολα τα σπιτια εχουν καπου ενα .Και σωληνοκοφτης αν δεν υπαρχει δεν πειραζει γιατι το σωληνακι κοβεται και με λαμα απο σιδεροπριονο.Πιστευω επισης χωρις να θελω να διαφωνησω μαζι σου πως δεν χρειαζεται ιδιαιτερη τεχνικη αλλα λιγο μεθοδικοτητα, καθολου βιασυνη και σιγουρα οχι πανικοβλητες κινησεις.Τα αλλα mod που υπαρχουν ειναι πιο περιπλοκα και χρειαζονται κολλησεις και αλλα τετοια ακροβατικα.Οσο για τη silvia μεγαλη μπουκια φαε μεγαλη κουβεντα μην πεις.....

-
Dimitris_P
Δημοσίευση
από Dimitris_P » Σάβ Νοέμ 13, 2010 2:53 pm
το άκαυστο χερούλι πού το βρίσκουμε ?
-
Loizos
Δημοσίευση
από Loizos » Σάβ Νοέμ 13, 2010 7:10 pm
Προχωράω και γω. Μόνο που δεν βρήκα σωλήνα χάλκινο και πήρα αλουμίνιο. Ο πιο μικρός χάλκινος που βρήκα ήταν φ15. Νεότερα σε λίγο.
-
woodsman43
Δημοσίευση
από woodsman43 » Σάβ Νοέμ 13, 2010 8:01 pm
Loizos έγραψε:Προχωράω και γω. Μόνο που δεν βρήκα σωλήνα χάλκινο και πήρα αλουμίνιο. Ο πιο μικρός χάλκινος που βρήκα ήταν φ15. Νεότερα σε λίγο.
Δεν θα σου το προτεινα να βαλεις αλουμινιο.Να φανταστεις πως ουτε η gaggia δεν βαζει αλουμινιο στο δρομο του ατμου.Το πιθανοτερο ειναι να διαβρωνονται τα τοιχωματα του αλουμινιου και να περνανε μορια στο γαλα.Το χαλκοσωληνακι που προτεινω ειναι εξαιρετικα ευκολο να το βρει κανεις.Απορω πως δεν το βρηκες εσυ.Πουλιεται με το μετρο και μπορεις να παρεις οσο θελεις και ειναι και παμθηνο.Εισαι αθηνα?
-
Loizos
Δημοσίευση
από Loizos » Κυρ Νοέμ 14, 2010 2:46 am
Τελικά ξήλωσα αυτό που έφτιαξα γιατί κάτι δεν πήγε καλά. Βασικά η τρύπα 1mm στο τυφλο παξιμάδι μου φάνηκε μικρή. Ο ατμός έβγαινε με πολύ μικρή πίεση σε σημείο που το γάλα απλά ζεσταινόταν μετά από λίγο χώρις ίχνος αφρού. Με παίδεψε και το άτιμο το αλουμίνιο γιατί εσωτερική διάμετρο έίχε 5mm και όταν προσπαθούσα να τη μεγαλώσω έσπαγε το σωληνάκι. Με τα πολλά το κατάφερα. Έσπασα και 3 τρυπάνια προσπαθώντας να τρυπήσω τη βίδα (την κρατούσα στο χέρι με μια πένσα γιατί δεν έχω μέγγενη και η παραμικρή κλίση έσπαγε το τρυπάνι) Τέσπα. Όταν ξαναχω χρόνο και βρω τη σωλήνα τη χάλκινη το ξαναπροσπαθώ. Η πλάκα είναι ότι δεν το χρειάζομαι τον ατμό. Ίσως μια φορά το μήνα γιατί δεν πίνω capuccino. (είναι κρίμα να χαραμίσεις έτσι το la margarita). Περισσότερο για τη χαρά της δημιουργίας
Υ.Γ. Ναι Αθήνα είμαι.
-
Alex_Under
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
Δημοσίευση
από Alex_Under » Κυρ Νοέμ 14, 2010 9:22 am
woodsman43 έγραψε:To ανθρακονημα πουλιεται σε ολα τα μαγαζια με αξεσουαρ μοτοσυκλετων και κανει 3Ε.
Off topic:Μ' έβαλες σε σκέψεις. Έλεγα να έβαζα τέτοιο αυτοκόλλητο στην πάνω πλάκα της Silvia και ίσως ακόμα και στο στηθαίο της γιατί με χαλάνε οι χαρακιές που έχουν γίνει κατα καιρούς. Επίσης θα φαίνεται και μούρικο.
Οπότε 2 ερωτήσεις:
1) Αυτό το αυτοκόλλητο αντέχει σε θερμοκρασίες;
2) Σε τι μορφή πουλιέται; Υπάρχει δλδ σε μεγέθη πχ 30 Χ 30 cm?
3) Πιστεύεις θαναι αναστρέψιμη διαδικασία; Αν δηλαδή πω να το βγάλω....βγαίνει; Ή θα μου ξεκολλήσει και τίποτα μαζί;
Ευχαριστώ
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!
-
woodsman43
Δημοσίευση
από woodsman43 » Κυρ Νοέμ 14, 2010 9:40 am
Alex_Under έγραψε:woodsman43 έγραψε:To ανθρακονημα πουλιεται σε ολα τα μαγαζια με αξεσουαρ μοτοσυκλετων και κανει 3Ε.
Off topic:Μ' έβαλες σε σκέψεις. Έλεγα να έβαζα τέτοιο αυτοκόλλητο στην πάνω πλάκα της Silvia και ίσως ακόμα και στο στηθαίο της γιατί με χαλάνε οι χαρακιές που έχουν γίνει κατα καιρούς. Επίσης θα φαίνεται και μούρικο.
Οπότε 2 ερωτήσεις:
1) Αυτό το αυτοκόλλητο αντέχει σε θερμοκρασίες;
2) Σε τι μορφή πουλιέται; Υπάρχει δλδ σε μεγέθη πχ 30 Χ 30 cm?
3) Πιστεύεις θαναι αναστρέψιμη διαδικασία; Αν δηλαδή πω να το βγάλω....βγαίνει; Ή θα μου ξεκολλήσει και τίποτα μαζί;
Ευχαριστώ
Υπαρχει σε 30χ30 με 3ε και σε 50 χ 30 με 8 ε.Το συγκεκριμενο ειναι γυαλυστερο και φτηνη απομιμηση.Με αυτο εχω ντυσει ολοκληρη την μηχανη μου εκτος των πλαινων.Υπαρχει ομως της 3Μ απλα τελειο

,ελαφρως αναγλυφο ,οχι και τοσο γυαλυστερο ομως αλλα δεν το ξεχωριζεις απο το πραγματικο

.Μπαινει σε εξατμισεις μοτο να φανταστεις και με τις μεγαλες θερμοκρασιες γινεται ενα σωμα και δεν ξεκολαει με τιποτα

.Πανω στο ανοξειδωτο θα μπορεις να το βγαλεις αργοτερα σχετικα ευκολα αλλα δεν σου εγγυωμαι για τα γραμματα μηπως τα παρει μαζι του.Νομιζω πουλιεται και με το μετρο.Ειναι ομως ακριβο 5 φορες η τιμη του φτηνου και θελουν πολλη προσοχη στο κολλημα γιατι κρατανε φουσκαλες αερα και τοτε.......

-
woodsman43
Δημοσίευση
από woodsman43 » Κυρ Νοέμ 14, 2010 8:39 pm
Loizos έγραψε:Τελικά ξήλωσα αυτό που έφτιαξα γιατί κάτι δεν πήγε καλά. Βασικά η τρύπα 1mm στο τυφλο παξιμάδι μου φάνηκε μικρή. Ο ατμός έβγαινε με πολύ μικρή πίεση σε σημείο που το γάλα απλά ζεσταινόταν μετά από λίγο χώρις ίχνος αφρού. Με παίδεψε και το άτιμο το αλουμίνιο γιατί εσωτερική διάμετρο έίχε 5mm και όταν προσπαθούσα να τη μεγαλώσω έσπαγε το σωληνάκι. Με τα πολλά το κατάφερα. Έσπασα και 3 τρυπάνια προσπαθώντας να τρυπήσω τη βίδα (την κρατούσα στο χέρι με μια πένσα γιατί δεν έχω μέγγενη και η παραμικρή κλίση έσπαγε το τρυπάνι) Τέσπα. Όταν ξαναχω χρόνο και βρω τη σωλήνα τη χάλκινη το ξαναπροσπαθώ. Η πλάκα είναι ότι δεν το χρειάζομαι τον ατμό. Ίσως μια φορά το μήνα γιατί δεν πίνω capuccino. (είναι κρίμα να χαραμίσεις έτσι το la margarita). Περισσότερο για τη χαρά της δημιουργίας
Υ.Γ. Ναι Αθήνα είμαι.
Κανονικα επρεπε να εχεις αρκετη δυναμη στον ατμο και μεγαλη διαρκεια.Αυτο που μου λες για την τρυπα μου κανει σαν ψιλοβουλομενη τρυπα απο ρινισμα μιας και ειναι πολυ μικρη και πρεπει να τα φυσηξεις ολα πολυ καλα.αν κανεις 1.5 χιλ τρυπα τοτε θα χαθει η δυναμη του ατμου και θα μειωθει η διαρκεια.μπορεις να το δοκιμασεις βεβαια αλλωστε αυτη ειναι και η χαρα των mods οτι μπορει κανεις να κανει οτι θελει και να πειραματιζεται.