Εγκατασταση OPV σε GAGGIA New Baby
-
strider19
Re: Εγκατασταση OPV σε GAGGIA New Baby
Τοτε θα σου προτεινω να παρεις ενα υγρο τεφλον για τη στεγανωση του σπειρωματος. Δεν ειναι απελπιστικα ακριβο (10-15 ευρω νομιζω) και θα σου λυσει τα χερια. Αν εχεις την επιλογη, διαλεξε ενα μεσαιας συσφιξης και αργης πηξης. Θα το βρεις στου παπαδακη ή σε ενα καταστημα με υδραυλικο/μηχανολογικο εξοπλισμο.
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
H ρυθμιζομενη έχει το πλεονεκτημα ότι μπορεις να διατηρεις την πίεση εκει που θελεις ακόμα κι όταν αρχισει η αντλία να γίνεται πιό αδύναμη, διότι οι παλμικες με τον καιρό δεν έχουν την ιδια δύναμη.
- marinos7
- Όνομα: Μαρίνος
- Μηχανή:: Gaggia New Baby
- 2η Μηχανή:: Illy Francis Y1.1
- Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: TAF
Αρα Γιαννη εσυ προτεινεις να παω αμεσως σε ρυθμιζομενη OPV ? Ειναι χασιμο χρονου να παλευω να ρυθμισω την εργοστασιακη?
- Y.V
Nαι! Παρ ότι γινεται θεωρητικα ρυθμιση στην μη ρυθμιζόμενη, οπως σου εξηγει και ο Αλεξανδρος, είναι μπελαλιδικη και μη πρακτική η επαναρύθμισή της.
Εγω πάντως εξακολουθώ να προτεινω σαν το πρώτο βήμα, να ασχοληθείς με την εγκατάσταση PID.
Εκει θα δεις βελτιωση και σταθεροτητα στις εκχυλίσεις σου και αργότερα αν θελεις αντικαθιστάς την OPV με μία ρυθμιζόμενη!
Εκτος κι αν διαθέτεις τα χρηματα να κάνεις και τα δύο ταυτοχρόνως!
Εγω πάντως εξακολουθώ να προτεινω σαν το πρώτο βήμα, να ασχοληθείς με την εγκατάσταση PID.
Εκει θα δεις βελτιωση και σταθεροτητα στις εκχυλίσεις σου και αργότερα αν θελεις αντικαθιστάς την OPV με μία ρυθμιζόμενη!
Εκτος κι αν διαθέτεις τα χρηματα να κάνεις και τα δύο ταυτοχρόνως!
- marinos7
Για PID σκεφτομουν την φτηνη λυση του REX-C100 για αρχη... Οποτε οικονομικα, καθως το κοστος και των δυο (PID/OPV) ειναι μικρο, μπορω να κανω και τις δυο αναβαθμησεις. Αλλα μου φαινεται πιο απλη η εγκατασταση ρυθμιζομενης OPV απο την εγκατασταση ενος PID! Γι'αυτο ειπα να ξεκινησω απο τα ευκολα που να εξοικιωθω και λιγο με την μηχανη και την διαδικασια του Mod-αρισματος!
- Y.V
Εναι διαφορετικά πράγματα!
Στη μια γίνεσαι υδραυλικός, στην άλλη ηλεκτρολόγος!
Στη μια γίνεσαι υδραυλικός, στην άλλη ηλεκτρολόγος!
- marinos7
Σε λιγο καιρο θα ειμαι υδραυλικος, ηλεκτρολογος, barista, γευσιγνωστης καφε και πολλα αλλα!
Ειναι αυτο που λενε: "Μαθε τεχνη κι ας' τηνε........"
Παντως θα ακουσω την συμβουλη σου και θα παραγγειλω αμεσα το PID και απο βδομαδα παω και για την OPV.
Ειναι αυτο που λενε: "Μαθε τεχνη κι ας' τηνε........"
Παντως θα ακουσω την συμβουλη σου και θα παραγγειλω αμεσα το PID και απο βδομαδα παω και για την OPV.
- Y.V
(Oταν κάνεις την αλλαγή, πρόσεξε στην σωστή ρύθμιση της OPV)
- marinos7
Ευχαριστω!! Κι ελπιζω να μην τα κανω χειροτερα!!
-
jokaps
Μια ερώτηση για τους κατέχοντες το άθλημα.
Μπορώ να εγκαταστήσω την συγκεκριμένη OPV http://www.ebay.com/itm/400455498326?ss ... 1423.l2649 στη BABY και να λειτουργεί σωστά? είναι εύκολη η τοποθέτησή της? Φαντάζομαι πως κουμπώνει πάνω στην ήδη υπάρχουσα πλαστική. Η μήπως είναι καλύτερα να προμηθευτώ τη γνωστή της classic και να παιδευτώ λίγο περισσότερο?
Μπορώ να εγκαταστήσω την συγκεκριμένη OPV http://www.ebay.com/itm/400455498326?ss ... 1423.l2649 στη BABY και να λειτουργεί σωστά? είναι εύκολη η τοποθέτησή της? Φαντάζομαι πως κουμπώνει πάνω στην ήδη υπάρχουσα πλαστική. Η μήπως είναι καλύτερα να προμηθευτώ τη γνωστή της classic και να παιδευτώ λίγο περισσότερο?