Έλεγχος Gaggia Classic (brew & steam) με REX-C100
Re: Έλεγχος Gaggia Classic (brew & steam) με REX-C100
Καλησπέρα στην παρέα . Πρίν απο καιρό έκανα και εγώ την αναβάθμιση της Gaggia Classic με το Rex C100 και ένα μανόμετρο για να παρακολουθώ την πίεση με την βοήθεια του φίλου "weba" ο οποίος μου έστειλε κάποια πράγματα που χρειαζόμουνα. Είχα ενδοιασμό σε τί κουτί να βάλω και πως θα γίνει να μην πειράξω την μηχανή και έτσι σχεδίασα και εκτύπωσα στο 3d printer το κουτί με το καπάκι . Όποιος θέλει μπορεί να το κατεβάσει απο εδώ https://www.thingiverse.com/thing:5805308
- dkstopo
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V1
- 2η Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
- Μύλος:: Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: illy - Estrella del Caribe
Για ποιο λόγο ανέβασες σωληνάκι εκεί πάνω? Την πίεση μπορείς να την πάρεις μετά την αντλία με ένα ταφ ξετυλίγοντας την σπείρα του μανομέτρου. Επισεις μιας και το σχεδίασες εσυ θα μπορούσες υποτυπωδώς να ξεχωρίσεις το υδραυλικό με το ηλεκτρικό κομμάτι.niaggeli έγραψε: ↑Σάβ Ιουν 29, 2024 10:18 pmΚαλησπέρα στην παρέα . Πρίν απο καιρό έκανα και εγώ την αναβάθμιση της Gaggia Classic με το Rex C100 και ένα μανόμετρο για να παρακολουθώ την πίεση με την βοήθεια του φίλου "weba" ο οποίος μου έστειλε κάποια πράγματα που χρειαζόμουνα. Είχα ενδοιασμό σε τί κουτί να βάλω και πως θα γίνει να μην πειράξω την μηχανή και έτσι σχεδίασα και εκτύπωσα στο 3d printer το κουτί με το καπάκι . Όποιος θέλει μπορεί να το κατεβάσει απο εδώ https://www.thingiverse.com/thing:5805308
"Δεν υπάρχει στροφή που δεν μπορείς να προσπεράσεις" Ayrton Senna
ο σωλήνας ανέβηκε για την τοποθέτηση του μανόμετρο και εχει γίνει με Τ εσωτερικά της μηχανής, όσο για τον διαχωρισμό όντως θα μπορούσα να είχα κανει ακόμα ένα κανάλι λίγο πιο αριστερά για να στείλω το υδραυλικό κομμάτι ακριβώς πίσω από το μανόμετρο .
- dkstopo
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V1
- 2η Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
- Μύλος:: Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: illy - Estrella del Caribe
Το μήκος μεγαλο μηκος χαλκοσωλήνα πίσω από το μανομετρο κανει 2 δουλειές, η μια είναι να ξετυλίγουμε όσο χρειάζεται για να βιδώσουμε εκεί που θελουμε.
το ασπρο το κουτι διπλα στο REX τι είναι? timer?
το ασπρο το κουτι διπλα στο REX τι είναι? timer?
"Δεν υπάρχει στροφή που δεν μπορείς να προσπεράσεις" Ayrton Senna
Mετασχηματιστής για τα led . Κανει τα 220v σε 12v . Τώρα ψάχνω να βρω και ενα dimmer να βάλω επάνω για έλεγχο της ανλίας.
-
usermetall
- Όνομα: Αργύρης
- Μηχανή:: Gaggia Classic E24
- 2η Μηχανή:: Gaggia Babe dose PID
- Μύλος:: DF 64
- 2ος Μύλος:: Kinu Classic 47
- Οι καφέδες μου:: Omsom
χαίρετε, κάποιος φίλος που έχει βάλει το συγκεκριμένο pid rex100 που αναγράφετε στην πρώτη σελίδα στον οδηγό σε Gaggia classic pro 2019 όταν αφαιρέσω τον θερμοστάτη του ατμού και να κάνω της συνδέσης στο ρελε του pid δεν ζεσταίνετε η μηχανή φυσικά μόλις βάλω τον θερμοστάτη του ατμου δουλέυει κανονικά. Απ ότι κατάλαβα κάτι λείπει για το κύκλωμα κάποιος που γνωρίζει θα μου ήταν ευγνώμων