Αφαλατωση Lelit PL91Τ (Victoria)
-
- Δημοσιεύσεις: 22
- Εγγραφή: Τρί Ιούλ 14, 2015 11:15 am
- Όνομα: Στεργιος
- Μηχανή:: Lelit Victoria PL91T
- Μύλος:: Eureka Mignon Sp.
- Οι καφέδες μου:: Las Ramblas
- Τοποθεσία: Λαρισα
Αφαλατωση Lelit PL91Τ (Victoria)
Καλησπέρα σε ολους...
Ειπα να ξεκινησω αυτο το θεμα μιας και δεν υπαρχει μια καθαρη επεξηγηση στο manual της συγκεκριμενης μηχανης. Υποθετω πως τα παρακατω ισχυουν και για ολα τα μοντελα της VIP line.
Το manual γραφει με κεφαλαια γραμματα:
ADD ONLY NATURAL DESCALING PRODUCTS INTO THE WATER TANK ενω δεν παραθετει καμια αλλη πληροφορια για την διαδικασια αφαλατωσης.
Στο φορουμ υπαρχει μια αναφορα στο θεμα ηδη στο νημα viewtopic.php?f=5&t=5569&start=10 και πιο συγκεκριμενα στην προτελευταια αναρτηση της σελιδας 2, ο Γιαννης παραθετει την δικη του εμπειρια.
Για να επιβεβαιωσω την ορθοτητα της διαδικασιας και για να μην ρισκαρω να χαλασω καποιο εξαρτημα επικοινωνησα με το Customer Care τους και σας παραθετω παρακατω την συνομιλια μας προκειμενου να ξερουν και οι υπολοιποι κατοχοι την προτεινομενη διαδικασια:
Firstly, I recommend you don't use vinegar, it releases an intense smell that is difficult to remove. Regarding the descaling, I recommend you to use a descaling product which must not contain solfamic and chloride acid, because they are too aggressive and they can ruin the internal components. Much better is a product which includes natural substances from plant origin such as the citric acid.
A good descaling product that I can recommend you is the Puly caff Descaler, it includes 90% of citric acid and 10% of natural tartaric acid.
See below the descailing procedure:
1- Put a quantity of the descaling product into the plastic tank full of fresh water. (The amount of the product to be put into the tank it’s reported on the paper pack of the product)
2- Turn on the machine, and wait until the set temperature will be reached (you can start the descaling process as soon as the display shows OK), then you have to dispense water from the coffee group and from the hot water wand alternately (making some pauses to avoid the overheating of the pump), until the water tank will be completely empty.
3- When the tank is empty, rinse and clean it in a sink.
4- Re-fill the tank completely by using only fresh water and repeat the operation of the point n.(2), at least twice, to rinse very well the boiler to be sure that the descaling solution will be completely removed
Και η μεταφραση απο το Google Translate για οσους δεν κατεχουν την Αγγλικη:
Πρώτον, σας συνιστώ να μην χρησιμοποιήσετε ξίδι, απελευθερώνει μια έντονη μυρωδιά που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Όσον αφορά την αφαλάτωση, σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν αφαλάτωσης το οποίο δεν πρέπει να περιέχει σολφαμικό και χλωριούχο οξύ, επειδή είναι πολύ επιθετικό και μπορεί να καταστρέψει τα εσωτερικά συστατικά. Πολύ καλύτερα είναι ένα προϊόν που περιλαμβάνει φυσικές ουσίες φυτικής προέλευσης όπως το κιτρικό οξύ.
Ένα καλό προϊόν αφαλάτωσης το οποίο μπορώ να σας προτείνω είναι ο αποστειρωτής Puly caff, περιλαμβάνει 90% κιτρικό οξύ και 10% φυσικό τρυγικό οξύ.
Δείτε παρακάτω τη διαδικασία αποφλοιώσεως:
1- Τοποθετήστε μια ποσότητα του προϊόντος αφαλάτωσης στο πλαστικό δοχείο γεμάτο γλυκό νερό. (Η ποσότητα του προϊόντος που πρόκειται να τοποθετηθεί στη δεξαμενή αναγράφεται στη συσκευασία χαρτιού του προϊόντος)
2- Ενεργοποιήστε το μηχάνημα και περιμένετε έως ότου επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία (μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αφαλάτωσης μόλις εμφανιστεί η οθόνη δείχνει εντάξει), τότε πρέπει να αφαιρέσετε νερό από την ομάδα καφέ και από το ζεστό νερό, εναλλακτικά (κάνοντας κάποιες παύσεις για να αποφύγετε την υπερθέρμανση της αντλίας), μέχρι η δεξαμενή νερού να είναι εντελώς άδεια.
3- Όταν η δεξαμενή είναι άδειο, ξεπλύνετε και καθαρίστε το σε νεροχύτη.
4- Επαναπληρώστε πλήρως τη δεξαμενή χρησιμοποιώντας μόνο γλυκό νερό και επαναλάβετε τη λειτουργία του σημείου n (2), τουλάχιστον δύο φορές, για να ξεπλύνετε πολύ καλά τον λέβητα για να βεβαιωθείτε ότι το διάλυμα αφαλάτωσης θα απομακρυνθεί πλήρως.
Ελπιζω να βοηθησει αυτους που ηταν στο περιπου ως προς το τι πρεπει να κανουν...
Ειπα να ξεκινησω αυτο το θεμα μιας και δεν υπαρχει μια καθαρη επεξηγηση στο manual της συγκεκριμενης μηχανης. Υποθετω πως τα παρακατω ισχυουν και για ολα τα μοντελα της VIP line.
Το manual γραφει με κεφαλαια γραμματα:
ADD ONLY NATURAL DESCALING PRODUCTS INTO THE WATER TANK ενω δεν παραθετει καμια αλλη πληροφορια για την διαδικασια αφαλατωσης.
Στο φορουμ υπαρχει μια αναφορα στο θεμα ηδη στο νημα viewtopic.php?f=5&t=5569&start=10 και πιο συγκεκριμενα στην προτελευταια αναρτηση της σελιδας 2, ο Γιαννης παραθετει την δικη του εμπειρια.
Για να επιβεβαιωσω την ορθοτητα της διαδικασιας και για να μην ρισκαρω να χαλασω καποιο εξαρτημα επικοινωνησα με το Customer Care τους και σας παραθετω παρακατω την συνομιλια μας προκειμενου να ξερουν και οι υπολοιποι κατοχοι την προτεινομενη διαδικασια:
Firstly, I recommend you don't use vinegar, it releases an intense smell that is difficult to remove. Regarding the descaling, I recommend you to use a descaling product which must not contain solfamic and chloride acid, because they are too aggressive and they can ruin the internal components. Much better is a product which includes natural substances from plant origin such as the citric acid.
A good descaling product that I can recommend you is the Puly caff Descaler, it includes 90% of citric acid and 10% of natural tartaric acid.
See below the descailing procedure:
1- Put a quantity of the descaling product into the plastic tank full of fresh water. (The amount of the product to be put into the tank it’s reported on the paper pack of the product)
2- Turn on the machine, and wait until the set temperature will be reached (you can start the descaling process as soon as the display shows OK), then you have to dispense water from the coffee group and from the hot water wand alternately (making some pauses to avoid the overheating of the pump), until the water tank will be completely empty.
3- When the tank is empty, rinse and clean it in a sink.
4- Re-fill the tank completely by using only fresh water and repeat the operation of the point n.(2), at least twice, to rinse very well the boiler to be sure that the descaling solution will be completely removed
Και η μεταφραση απο το Google Translate για οσους δεν κατεχουν την Αγγλικη:
Πρώτον, σας συνιστώ να μην χρησιμοποιήσετε ξίδι, απελευθερώνει μια έντονη μυρωδιά που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Όσον αφορά την αφαλάτωση, σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν αφαλάτωσης το οποίο δεν πρέπει να περιέχει σολφαμικό και χλωριούχο οξύ, επειδή είναι πολύ επιθετικό και μπορεί να καταστρέψει τα εσωτερικά συστατικά. Πολύ καλύτερα είναι ένα προϊόν που περιλαμβάνει φυσικές ουσίες φυτικής προέλευσης όπως το κιτρικό οξύ.
Ένα καλό προϊόν αφαλάτωσης το οποίο μπορώ να σας προτείνω είναι ο αποστειρωτής Puly caff, περιλαμβάνει 90% κιτρικό οξύ και 10% φυσικό τρυγικό οξύ.
Δείτε παρακάτω τη διαδικασία αποφλοιώσεως:
1- Τοποθετήστε μια ποσότητα του προϊόντος αφαλάτωσης στο πλαστικό δοχείο γεμάτο γλυκό νερό. (Η ποσότητα του προϊόντος που πρόκειται να τοποθετηθεί στη δεξαμενή αναγράφεται στη συσκευασία χαρτιού του προϊόντος)
2- Ενεργοποιήστε το μηχάνημα και περιμένετε έως ότου επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία (μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αφαλάτωσης μόλις εμφανιστεί η οθόνη δείχνει εντάξει), τότε πρέπει να αφαιρέσετε νερό από την ομάδα καφέ και από το ζεστό νερό, εναλλακτικά (κάνοντας κάποιες παύσεις για να αποφύγετε την υπερθέρμανση της αντλίας), μέχρι η δεξαμενή νερού να είναι εντελώς άδεια.
3- Όταν η δεξαμενή είναι άδειο, ξεπλύνετε και καθαρίστε το σε νεροχύτη.
4- Επαναπληρώστε πλήρως τη δεξαμενή χρησιμοποιώντας μόνο γλυκό νερό και επαναλάβετε τη λειτουργία του σημείου n (2), τουλάχιστον δύο φορές, για να ξεπλύνετε πολύ καλά τον λέβητα για να βεβαιωθείτε ότι το διάλυμα αφαλάτωσης θα απομακρυνθεί πλήρως.
Ελπιζω να βοηθησει αυτους που ηταν στο περιπου ως προς το τι πρεπει να κανουν...
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Αφαλατωση Lelit PL91Τ (Victoria)
"coffee group"= "ομάδα καφέ"
Ωραία στα λέει ο κυρ κάστομερ, η βασική ιδέα είναι να περάσεις το μείγμα μέσα στο boiler χωρίς να είναι ζεστή η μηχανή και να μείνει για λίγο μέχρι το αφαλατικό να αποκολλήσει τα άλατα. Οπότε όταν πάρει όλο το μείγμα σβήσ' τη και άφησέ την για κανένα μισάωρο με ώρα. Ανοιγόκλεισε και μερικές φορές το ακροφύσιο του ατμού γιατί και εκεί μέσα κολλάνε άλατα. Μετά ξανά-ανάβεις και ξεπλένεις με φρέσκο νερό αρκετές φορές. Δοκιμάζεις το νεράκι που βγαίνει απ' το group και αν δεν έχει γεύση λεμονάδας είσαι κομπλέ.
Ωραία στα λέει ο κυρ κάστομερ, η βασική ιδέα είναι να περάσεις το μείγμα μέσα στο boiler χωρίς να είναι ζεστή η μηχανή και να μείνει για λίγο μέχρι το αφαλατικό να αποκολλήσει τα άλατα. Οπότε όταν πάρει όλο το μείγμα σβήσ' τη και άφησέ την για κανένα μισάωρο με ώρα. Ανοιγόκλεισε και μερικές φορές το ακροφύσιο του ατμού γιατί και εκεί μέσα κολλάνε άλατα. Μετά ξανά-ανάβεις και ξεπλένεις με φρέσκο νερό αρκετές φορές. Δοκιμάζεις το νεράκι που βγαίνει απ' το group και αν δεν έχει γεύση λεμονάδας είσαι κομπλέ.
-
- Δημοσιεύσεις: 156
- Εγγραφή: Κυρ Μαρ 18, 2018 12:05 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Expobar Brewtus iv-r
- Μύλος:: Mazzer Major
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Αφαλατωση Lelit PL91Τ (Victoria)
Δλδ εγω που εκανα αφαλατωση (με ξινο μονο), ζεσταθηκε κανονικα το μποιλερ του ατμου και μετα του τραβηξα πολλες φορες νερο δεν επρεπε?Τι συμβαινει οταν το ξινο πιασει τις θερμοκρασιες λειτουργιας της μηχανης?
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Αφαλατωση Lelit PL91Τ (Victoria)
Γιώργο καλημέρα,
Υπάρχει μεγάλη κουβέντα γύρω από το θέμα. Κυρίως η ανάγκη της αφαλάτωσης ξεκίνησε από τις μηχανές των μαγαζιών, στις οποίες η χρήση είναι έντονη και καθημερινή. Το ερώτημα είναι αν και εμείς ως οικιακοί χρήστες την χρειάζομαστε σαν διαδικασία και αν ναι πως μπορεί να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
Οποιοδήποτε μέσο αφαλάτωσης και αν χρησιμοποιηθεί (από κάποιο ήπιο όπως το "ξινό", έως κάποιο πιο δραστικό) το αποτέλεσμα είναι αφενός να διαλύσει τα άλατα και αφετέρου μοιραία να έρθει σε επαφή με τις μεταλλικές επιφάνειες ή τις επιστρώσεις και να αλληλεπιδράσει. Σε μια μηχανή υπάρχουν διάφορα κομμάτια (boiler, σύνδεσμοι, group, αντλία) κατασκευασμένα από διαφορετικά μέταλλα ή κράματα συνεπώς το οξύ θα επιδράσει διαφορετικά με κάθε ένα από αυτά.
Χημικός δεν είμαι, θα μεταφέρω την εμπειρία μου από συζητήσεις με μάστορες και απ' οτι έχω διαβάσει γύρω από το θέμα. Το είδος του οξέως, ο χρόνος έκθεσης της μεταλλικής επιφάνειας και η θερμοκρασία παίζουν καταλυτικό ρόλο. Μιλώντας για το κιτρικό οξύ, που όπως είπαμε θεωρείται ήπιο και προφανώς food safe, η δράση του επιταχύνεται με την άνοδο της θερμοκρασίας και γι'αυτό τον λόγο το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι σε σημείο βρασμού. Ο στόχος μας είναι να διαλύσουμε τα άλατα και να έχουμε τη μικρότερη δυνατή αλληλεπίδραση με τα μέταλλα γιατί δεν θέλουμε τα όποια παράγωγα των χημικών αντιδράσεων να περάσουν στο νερό και να καταλήξουν στον καφές μας. Επομένως αν η επιλογή σου είναι να κάνεις την αφαλάτωση, προσπαθείς ο χρόνος να είναι σύντομος και η θερμοκρασία χαμηλή.
Προσωπικά μετά τη rocket έχω αναθεωρησεί την άποψή μου για την αφάλατωση υιοθετώντας την άποψη της εταιρείας ότι στην οικακή χρήση ο καλύτερος τρόπος συντήρησης είναι η πρόληψη μέσω του ποιοτικού ελέγχου του νερού. Αν μετά από καιρό διαπιστώσω οτι υπάρχει πρόβλημα τότε μάλλον θα σταλεί για λύσιμο και καθάρισμα με μπάνιο σε οξύ και βούρτσα.
Όσοι έχουν Ε61 group είναι τυχεροί γιατί μπορούν να κάνουν ένα στοιχειώδη έλεγχο βγάζοντας και ελέγχοντας το μανιτάρι.
Υπάρχει μεγάλη κουβέντα γύρω από το θέμα. Κυρίως η ανάγκη της αφαλάτωσης ξεκίνησε από τις μηχανές των μαγαζιών, στις οποίες η χρήση είναι έντονη και καθημερινή. Το ερώτημα είναι αν και εμείς ως οικιακοί χρήστες την χρειάζομαστε σαν διαδικασία και αν ναι πως μπορεί να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
Οποιοδήποτε μέσο αφαλάτωσης και αν χρησιμοποιηθεί (από κάποιο ήπιο όπως το "ξινό", έως κάποιο πιο δραστικό) το αποτέλεσμα είναι αφενός να διαλύσει τα άλατα και αφετέρου μοιραία να έρθει σε επαφή με τις μεταλλικές επιφάνειες ή τις επιστρώσεις και να αλληλεπιδράσει. Σε μια μηχανή υπάρχουν διάφορα κομμάτια (boiler, σύνδεσμοι, group, αντλία) κατασκευασμένα από διαφορετικά μέταλλα ή κράματα συνεπώς το οξύ θα επιδράσει διαφορετικά με κάθε ένα από αυτά.
Χημικός δεν είμαι, θα μεταφέρω την εμπειρία μου από συζητήσεις με μάστορες και απ' οτι έχω διαβάσει γύρω από το θέμα. Το είδος του οξέως, ο χρόνος έκθεσης της μεταλλικής επιφάνειας και η θερμοκρασία παίζουν καταλυτικό ρόλο. Μιλώντας για το κιτρικό οξύ, που όπως είπαμε θεωρείται ήπιο και προφανώς food safe, η δράση του επιταχύνεται με την άνοδο της θερμοκρασίας και γι'αυτό τον λόγο το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι σε σημείο βρασμού. Ο στόχος μας είναι να διαλύσουμε τα άλατα και να έχουμε τη μικρότερη δυνατή αλληλεπίδραση με τα μέταλλα γιατί δεν θέλουμε τα όποια παράγωγα των χημικών αντιδράσεων να περάσουν στο νερό και να καταλήξουν στον καφές μας. Επομένως αν η επιλογή σου είναι να κάνεις την αφαλάτωση, προσπαθείς ο χρόνος να είναι σύντομος και η θερμοκρασία χαμηλή.
Προσωπικά μετά τη rocket έχω αναθεωρησεί την άποψή μου για την αφάλατωση υιοθετώντας την άποψη της εταιρείας ότι στην οικακή χρήση ο καλύτερος τρόπος συντήρησης είναι η πρόληψη μέσω του ποιοτικού ελέγχου του νερού. Αν μετά από καιρό διαπιστώσω οτι υπάρχει πρόβλημα τότε μάλλον θα σταλεί για λύσιμο και καθάρισμα με μπάνιο σε οξύ και βούρτσα.
Όσοι έχουν Ε61 group είναι τυχεροί γιατί μπορούν να κάνουν ένα στοιχειώδη έλεγχο βγάζοντας και ελέγχοντας το μανιτάρι.
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Αφαλατωση Lelit PL91Τ (Victoria)
Όπως τα λέει κι ο Αποστόλης σχετικά με την θερμοκρασία κι έμενα η δική μου μηχανή για τον καθαρισμό κ την αφαλάτωση έχει από τον κατασκευαστή ξεχωριστό διακόπτη λειτουργιάς ώστε η αντίσταση να παραμένει κλειστή κ η όλη διαδικασία να γίνεται με κρύο νερό
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
-
- Δημοσιεύσεις: 22
- Εγγραφή: Τρί Ιούλ 14, 2015 11:15 am
- Όνομα: Στεργιος
- Μηχανή:: Lelit Victoria PL91T
- Μύλος:: Eureka Mignon Sp.
- Οι καφέδες μου:: Las Ramblas
- Τοποθεσία: Λαρισα
Re: Αφαλατωση Lelit PL91Τ (Victoria)
Κι εγω θα συμφωνησω με τον Αποστολη απολυτα.
Στην περιπτωση μου το νερο που βαζω στην μηχανη περναει απο 6 φιλτρα! Η αληθεια ειναι πως χανω ενα τι στην γευση του καφε αλλα τουλαχιστον ξερω τι πινω (αν θυμαμαι καλα η σκληροτητα του ειναι κοντατ στο 50).
Επισης κανοντας την αφαλατωση παρτατηρησα πως το νερο που εβγαλα ηταν πολυ καθαρο οποτε πιθανολογω πως η μηχανη δεν ειχε καθολου εως ελαχιστα αλατα. Το ιδιο συμβαινει και με τον βραστηρα μου που τουλαχιστον μπρουσα να δω και επιβεβαιωσω δω την μη δημιουργια αλατων.
Στην περιπτωση μου το νερο που βαζω στην μηχανη περναει απο 6 φιλτρα! Η αληθεια ειναι πως χανω ενα τι στην γευση του καφε αλλα τουλαχιστον ξερω τι πινω (αν θυμαμαι καλα η σκληροτητα του ειναι κοντατ στο 50).
Επισης κανοντας την αφαλατωση παρτατηρησα πως το νερο που εβγαλα ηταν πολυ καθαρο οποτε πιθανολογω πως η μηχανη δεν ειχε καθολου εως ελαχιστα αλατα. Το ιδιο συμβαινει και με τον βραστηρα μου που τουλαχιστον μπρουσα να δω και επιβεβαιωσω δω την μη δημιουργια αλατων.
- anstelios
- Δημοσιεύσεις: 51
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 28, 2019 11:06 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust
- Μύλος:: Mignon Specialita
Re: Αφαλατωση Lelit PL91Τ (Victoria)
Καλημέρα,sterpas έγραψε: ↑Τρί Μαρ 26, 2019 12:35 pmΚι εγω θα συμφωνησω με τον Αποστολη απολυτα.
Στην περιπτωση μου το νερο που βαζω στην μηχανη περναει απο 6 φιλτρα! Η αληθεια ειναι πως χανω ενα τι στην γευση του καφε αλλα τουλαχιστον ξερω τι πινω (αν θυμαμαι καλα η σκληροτητα του ειναι κοντατ στο 50).
Επισης κανοντας την αφαλατωση παρτατηρησα πως το νερο που εβγαλα ηταν πολυ καθαρο οποτε πιθανολογω πως η μηχανη δεν ειχε καθολου εως ελαχιστα αλατα. Το ιδιο συμβαινει και με τον βραστηρα μου που τουλαχιστον μπρουσα να δω και επιβεβαιωσω δω την μη δημιουργια αλατων.
Επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω να την συγκεκριμένη μηχανή και μαζεύω όσες πληροφορίες μπορώ, θα ήθελα να σε ρωτήσω μετά από πόσο καιρό περίπου (ή πόσους καφέδες..) έκανες την ασφαλάτωση?
-
- Δημοσιεύσεις: 22
- Εγγραφή: Τρί Ιούλ 14, 2015 11:15 am
- Όνομα: Στεργιος
- Μηχανή:: Lelit Victoria PL91T
- Μύλος:: Eureka Mignon Sp.
- Οι καφέδες μου:: Las Ramblas
- Τοποθεσία: Λαρισα
Re: Αφαλατωση Lelit PL91Τ (Victoria)
Την πρωτη την εκανα καπου στο 8-10 μηνο και πλεον καθε 6 μηνες...
Re: Αφαλατωση Lelit PL91Τ (Victoria)
Καλησπέρα έχω πάρει και εγώ την συγκεκριμένη μηχανή και είμαι πολύ ευχαριστημένος με το όλο αποτέλεσμα της. Τώρα για τον τρόπο συντήρησης υπάρχουν βιντεακια σχετικά με την συγκεκριμένη μηχανή στο YouTube και αν υπάρχουν δώστε κάποιο link. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Για το τι εξοπλισμό έχω πάρει θα το αναφέρω σε άλλο θέμα που υπάρχει εδώ μέσα..