Προβλημα με silvia

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
Άβαταρ μέλους
stathistom
Όνομα: Σταθης
Μηχανή:: miss silvia v3
Μύλος:: anfim best
Οι καφέδες μου:: La cabana,taf estate blend

Προβλημα με silvia

Δημοσίευση από stathistom » Σάβ Νοέμ 12, 2011 1:37 pm

Γεια σας και απο ενα νεο μελος,ξερει καποιος γιατι η silvia ενω δουλευε μια χαρα εδω και 1 εβδομαδα μου βγαζει στα πρωτα 10-15 sec αποτομα το νερο και σε διπλασια ποσοτητα.Αυτο ισχυει και σε γυμνο p/f και στο μαμισιο με το βαθυ καλαθακι...Ολα τα βηματα που ακολουθω σε κοψιμο,καφεδες ειναι τα ιδια τους τελευταιους μηνες...Ευχαριστω προκαταβολικα για τυχον απαντησεις και για τα φωτα που δινεται σε νεους μεσα απο το φορουμ...

Άβαταρ μέλους
xrhstaras
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto MK3
Μύλος:: Mazzer mini E
Οι καφέδες μου:: Cuba Serano Superior

Re: Προβλημα με silvia

Δημοσίευση από xrhstaras » Σάβ Νοέμ 12, 2011 3:10 pm

αν μπορείς ανέβασε ένα βίντεο. Εμένα για channeling μου κάνει αυτό που λες αλλά έτσι δεν μπορείς να ξέρεις. Τι μοντέλο έχεις v3 ?

Το κόψιμο του καφέ πάντως δεν πρέπει να είναι το ίδιο. Αλλάζει με τον καφέ.

δοκίμασε να κόψεις τόσο ψιλά ώστε να μην βγάζει νερό , και μετά περίπου 3 βήματα πιο χοντρό (αν έχεις rocky) να δεις σου κάνει το ίδιο ή βελτιώθηκε .

Άβαταρ μέλους
stathistom

Δημοσίευση από stathistom » Σάβ Νοέμ 12, 2011 4:03 pm

Χρηστο ευχαριστω για την απαντηση σου,ναι v3 ειναι η silvia και το περιεργο ειναι οτι οι καφεδες κοβονται με τον anfim και μετα απο πολλες δοκιμες και πεταγματα ,στον καθενα καφε αναλογει και το αντιστοιχο κοψιμο...Βεβαια εχεις δικιο θα βαλω ενα βιντεακι μολις γυρισω απο την εργασια για καλυτερα συμπερασματα...Ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Νοέμ 12, 2011 4:17 pm

Καλωσόρισες Στάθη.

Μαζί με το video γράψε μας και περισσότερες πληροφορίες, (καφές, RD, γραμμάρια, όγκος/χρόνος ακόμα και το νούμερο κοψίματος στον Anfim).
Επίσης όταν παρατήρησες την αλλαγή χρησιμοποιούσες τον ίδιο καφέ με αυτόν την προηγούμενης μέρας;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
stathistom

Δημοσίευση από stathistom » Σάβ Νοέμ 12, 2011 10:15 pm

Με τοσους κοκκους που χαλασα μαλλον θα αρχισω να τους τρωω στο τελος!!!Μου φαινεται πως η κατασταση χειροτερευει,εφτιαξα κατι βιντεακια και ελπιζω να ειναι διακριτο το προβλημα.Οι καφεδες ειναι taf estate blend me r/d 27/10 και taf espresso blend με r/d 25/10,κοπη στον anfim 3,5,αλλα και σκετα τα pf πλεον πανε πολυ γρηγορα!
παρακατω καποια βιντεακια με καφε

και

ελπιζω να βγουν συμπερασματα ετσι δουλευα αυτους τους καφεδες για μηνες και το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο για αρχαριο...Ελπιζω να μην σας κουρασα και να εφτιαξα τα βιντεακια σωστα και ευδιακριτα

Άβαταρ μέλους
xrhstaras
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto MK3
Μύλος:: Mazzer mini E
Οι καφέδες μου:: Cuba Serano Superior

Δημοσίευση από xrhstaras » Σάβ Νοέμ 12, 2011 10:36 pm

στο 1ο με καφέ έχεις πατήσει πιο πολύ στο πάνω μέρος και στο κάτω που τρέχει λιγότερο. αυτό στο έκανε γιατί πάτησες λοξά οπότε το νερό βρίσκει πιο εύκολη δίοδο στο κάτω μέρος .

Στο άλλο φαίνεται να το έχεις πατήσει κάθετα.

Τώρα και στα 2 είσαι underextracted. Αν πατάς με σωστή δύναμη τότε κόψε λίγο πιο λεπτά το καφέ σου .

Υπολόγισε πως ο χρόνος κατά μέσο όρο είναι 27sec για 30 μλ στο μονό ή 45 ristreto 2πλο ή 60 νορμαλε 2πλο.

Ακόμα πάτα πάνω σε μια ζυγαριά το καφέ σου το 1ο καιρό για να μάθεις τη σωστή δύναμη .

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Σάβ Νοέμ 12, 2011 10:40 pm

Από το σημείο που βλέπω τη ροή είναι σαν να έχεις βγάλει το διασκορπηστή. Ξεβιδώνοντας τη ντουζιέρα έχει μέσα δύο εξαρτήματα που πέφτουν μαζί της. Ένα μεγάλο ορειχάλκνινο και ένα μικρό ανοξείδωτο. Μου φαίνεται η ροή σαν να λείπει το μικρό. Μπορείς να βγάλεις και ενα βίντεο χωρίς portafilter πάνω στο grouphead?

Χρηστάρα έχεις δίκιο γιυτά που λες αλλά μου φαίνεται και η ελεύθερη ροή περίεργη.

Άβαταρ μέλους
stathistom

Δημοσίευση από stathistom » Κυρ Νοέμ 13, 2011 1:04 am

Χρηστο πανω στην βιασυνη μου τα εχω κανει θαλασσα,αλλα θαλασσα και μαλιστα τρικυμια βγαζει και η silvia!Λοιζο please δωσε μου τα φωτα σου ελπιζω να μην εχω κανει βλακεια!Εκανα καθαρισμο και εβγαλα την ντουζιερα και ηταν και η πρωτη φορα που την εβγαλα!Πες μου μονο την διαταξη,παει βιδα,ντουζιερα,ορειχαλκινο και απο πανω το ανοξειδωτο ή βιδα, ντουζιερα,ανοξειδωτο και μετα ορειχαλκινο?

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Κυρ Νοέμ 13, 2011 1:35 am

Μην αγχώνεσαι.

Συναρμολόγησε το πρώτα στο χέρι σου και μετά βάλε το όλο μαζί και βίδωσε το στη μηχανή.
PICT0002.JPG
Όπως το βλέπεις στη φωτό. Πρώτα θα πάρεις στο χέρι το ορειχάλκινο μέρος (το μεγάλο) όπως στη φωτό. Μετά θα βάλεις το μικρό ανοξείδοτο (διασκορπηστή) με τη μικρή του πλευρά μέσα στο ορειχάλκινο (να γίνει ένα πράγμα επίπεδο, πάλι όπως φαίνεται στη φωτό δηλαδή) και μετα θα βάλεις τη ντουζιέρα να το καπακώσεις. Γύρνα το μετά τούμπα και βάλε το στο grouphead και βίδωσέ το.

Άβαταρ μέλους
stathistom

Δημοσίευση από stathistom » Κυρ Νοέμ 13, 2011 1:54 am

Δυστυχως ετσι το ειχα βιδωσει Λοιζο το εβγαλα και 3 φορες και το ξανατοποθετησα μπας και...ομως συνεχιζει να τρεχει περιεργα το νερο απο μεσα,τραβηξα και βιντεο,τι να μην αγχωνομαι Heeeeelp...:a080:

Απάντηση