matteo έγραψε: ↑Κυρ Φεβ 28, 2021 11:47 am
εγώ χρησιμοποιω νερό από την βρύση μου όπου έχω εγκαταστήσει το φίλτρο της creta aqua το οποιο συντηρω κανονικα και το περναω και απο την κανατα britta και εχω και αποσκληρωτη νερου στο δοχειο του νερου.Το ερωτημα μου ειναι εαν χρειαζεται να κανω αφαλατωση ,και καθε ποτε δεδομενου
ότι κάνω 2-3 καφέδες την ημέρα .Από το barista οπου εχω αγορασει την μηχανη μου και μυλο μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται να κανω αφου το περναω απο την κανατα .Αληθευει?
Μεγάλο κεφάλαιο η αφαλάτωση και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες το αν και κάθε ποτε.
Είναι χρήσιμο να ξέρεις τη σκληρότητα του νερού αφού έχει φιλτραριστεί από το φίλτρο ρητίνης.Νομιζω από ένα βαθμό σκληρότητας και κάτω πρακτικά δε χρειάζεται αφαλάτωση,αλλα από την άλλη η ειρωνία είναι ότι χρειάζονται και τα άλατα για να έχει καλύτερη γεύση ο καφές.
Από όσο ξέρω η britta και το φίλτρο της βρύσης δεν μειώνουν την σκληρότητα απλά ''καθαρίζουν'' το νερό από διάφορες προσμίξεις.
Το φίλτρο ρητίνης είναι αυτό που το μαλακώνει.
Δε θα βρεις εύκολα απάντηση στο ερώτημα σου,γιατι οι περισσότεροι στο φόρουμ ζούμε σε διαφορετικές περιοχές και χρησιμοποιουμε νερό διαφορετικής σκληρότητας,εχουμε διαφορετικές μηχανές και κάνουμε διαφορετική χρήση.