Οδηγίες Αφαλάτωσης (Κιτρικό, Τρυγικό, Dezcal)
-
woodsman43
Re: Οδηγίες Αφαλάτωσης (Κιτρικό, Τρυγικό, Dezcal)
Ποτε δεν εχω βγαλει τιποτα απο το γκρουπ ουτε της silvia ουτε της evo κατα την διαρκεια της αφαλατωσης και δεν εχει συμβει το παραμικρο.Το μονο που αλλαζει το χρωμα του γυμνου ορειχαλκου σε πρασινομπλε ειναι το cafiza αλλα δεν υπαρχει γυμνος ορειχαλκος στο γκρουπ και η αλλαγη αυτη του χρωματος συμβαινει μονο με καυτο νερο και μονο αν αυτο μεινει πολλη ωρα πανω στον ορειχαλκο.Και ενα παραδειγμα με cafiza μεσα στο μποιλερ που ειναι γυμνος ορειχαλκος.http://i924.photobucket.com/albums/ad84 ... 1.jpg.Τωρα γιατι συμβαινει αυτο δεν εχω ιδεα.Εδω χρειαζεται χημικος για να το εξηγησει.Γνωμη μου παντως ειναι πως δεν υπαρχει κανενας φοβος με το dezcal οσο αναφορα το γκρουπ

- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Μια μικρή παρέμβαση για να μην μπερδευτεί ο κόσμος. Το cafiza δεν το χρησιμοποιούμε για αφαλάτωση και δεν είναι για χρήση στο boiler. Προφανώς για να αλλάξει το χρώμα πάει να πει οτι αντιδράει με τον ορείχαλκο και για αυτό δίνει το χαρακτηριστικό χρώμα της πατίνας μπλε-πράσινο (στην προκειμένη περίπτωση μάλλον δίνει ανθρακικό χαλκό αλλά δεν έχει σημασία).
Το θέμα μας εδώ αλλά και του τίτλου ήταν εάν η χρήση του Dezcal (που είναι το προϊόν που χρησιμοποιούμε για την αφαλάτωση) μπορεί να προκαλέσει φθορά σε χρωμιωμένες ή τέλος πάντων επιμεταλλωμένες επιφάνειες, όπως πχ στην shower screen της Silvia (η Gaggia λέει σαφέστατα ότι η shower screen πρέπει να βγεί ). Εγω που το δοκίμασα σήμερα αλλά και ο Alex παλαιότερα δεν βρήκαμε να προκαλεί κάτι στην shower screen.
Τέλος κάτι μεταλλικά κομματάκια που είχε παρατηρήσει ο Alex παλαιότερα στα ξεπλύματα του Dezcal δεν παρατηρήθηκαν στην περίπτωση μου και έχει γίνει συζήτηση για αυτά παλαιότερα.
Το θέμα μας εδώ αλλά και του τίτλου ήταν εάν η χρήση του Dezcal (που είναι το προϊόν που χρησιμοποιούμε για την αφαλάτωση) μπορεί να προκαλέσει φθορά σε χρωμιωμένες ή τέλος πάντων επιμεταλλωμένες επιφάνειες, όπως πχ στην shower screen της Silvia (η Gaggia λέει σαφέστατα ότι η shower screen πρέπει να βγεί ). Εγω που το δοκίμασα σήμερα αλλά και ο Alex παλαιότερα δεν βρήκαμε να προκαλεί κάτι στην shower screen.
Τέλος κάτι μεταλλικά κομματάκια που είχε παρατηρήσει ο Alex παλαιότερα στα ξεπλύματα του Dezcal δεν παρατηρήθηκαν στην περίπτωση μου και έχει γίνει συζήτηση για αυτά παλαιότερα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
woodsman43
Εγω δεν ειπα πουθενα οτι ειναι για αφαλατωση το cafiza.Ειπα ξεκαθαρα και στην αρχη της απαντησης μου και στο τελος την γνωμη μου για το dezcal και αν αυτο προκαλει οτιδηποτε στa εξαρτηματα του γκρουπ ,γνωμη που ειναι μεσα στο θεμα που συζητατε.Αναφερθηκε παραπανω και το cafiza και γιαυτο θεωρω υποχρεωση μου να σας πω αυτο που ξερω.Φυσικα και δεν ειναι το cafiza για μποιλερ και αυτο ειναι θεμα που εχει ξεκαθαριστει σε παλιοτερα ποστ και απο εμενα.Η αναφορα μου στο cafiza εγινε μονο και μονο για να σας δειξω με φωτο πιο ειναι το χημικο που προκαλει κατι σε ορειχαλκινα μη επιχρωμιωμενα εξαρτηματα της μηχανης.Οποτε συνοψιζω πως το dezcal δεν βλαπτει τα χρωμιωμενα ορειχαλκινα εξαρτηματα,το cafiza δεν ειναι για αφαλατωση και αποχρωματιζει η χρωματιζει την solenoid εσωτερικα και μονο αυτη κατα την διαρκεια πολλων μπακφλας.Ευχαριστω που με ανεχτηκατε και καλη εβδομαδα σε ολους 
-
translator
Το επίσημο αφαλατικό Gaggia Cleaner υπάρχει εδώ:
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=379&nav=mn
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=379&nav=mn
-
luckyb
Απλά ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον συντάκτη του πολύ χρήσιμου αυτού howto
καθώς και στα πολύ εποικοδομητικά (9 σελίδων !) σχόλια
Μαζί μ'ένα backflush και μια αλλαγή τσιμούχας το έκανα καινούργιο το μωράκι
καθώς και στα πολύ εποικοδομητικά (9 σελίδων !) σχόλια
- Christos
- Συντονιστής

Και αλλαγή τσιμούχας (group gasket); μπράβο αυτό είναι συντήρηση.luckyb έγραψε:...
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
luckyb
1 χρόνο+ κάτι ψηλά.
Σε μεγάλες πιέσεις (πχ με χρήση pads) μου'σταζε απ'την περίμετρο του pf. Τίποτα το τραγικό βέβαια
Πιθανολογώ οτι η τσιμούχα ψιλοκάηκε όταν για ένα φεγγάρι η μηχανή δεν έσβηνε για μέρες
Την είχα γυρίσει κάποια στιγμή ανάποδα (την τσιμούχα, όχι τη μηχανή !!) και βελτιώθηκε η κατάσταση.
Μετά τη σημερινή επιδρομή σε Eurogat δεν λυπήθηκα βέβαια το 1€. Η παλιά όταν την έβγαλα τριματιζότανε (υπάρχει τέτοιο ρήμα άραγε ??).
Το αποτέλεσμα: Πλήρη στεγανοποίηση, ακόμα και με το blind filter. Ούτε δάκρυ
Σε μεγάλες πιέσεις (πχ με χρήση pads) μου'σταζε απ'την περίμετρο του pf. Τίποτα το τραγικό βέβαια
Πιθανολογώ οτι η τσιμούχα ψιλοκάηκε όταν για ένα φεγγάρι η μηχανή δεν έσβηνε για μέρες
Την είχα γυρίσει κάποια στιγμή ανάποδα (την τσιμούχα, όχι τη μηχανή !!) και βελτιώθηκε η κατάσταση.
Μετά τη σημερινή επιδρομή σε Eurogat δεν λυπήθηκα βέβαια το 1€. Η παλιά όταν την έβγαλα τριματιζότανε (υπάρχει τέτοιο ρήμα άραγε ??).
Το αποτέλεσμα: Πλήρη στεγανοποίηση, ακόμα και με το blind filter. Ούτε δάκρυ
-
translator
Off topic:
Υπάρχει το θρυμματίζω
Off topic:luckyb έγραψε:Off topic:
Η παλιά όταν την έβγαλα τριματιζότανε (υπάρχει τέτοιο ρήμα άραγε ??)
Υπάρχει το θρυμματίζω
-
ronalsot
- Όνομα: Σωτήρης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- 2η Μηχανή:: Saeco Odea Go
- Μύλος:: Ascaso i-mini i2
- Οι καφέδες μου:: Tazza d' oro, Finca Cerro Azul
Γεια σας και απο μενα παιδια. Πολυ καλο το φορουμ σας... Να ρωτησω κατι; Θελω να κανω αφαλάτωση στην Saeco Odea Go που εχω. Νομιζετε οτι πρεπει να ψαξω για το αυθεντικο descaler της Saeco ή μπορω να χρησιμοποιησω κατι γενικοτερο;
- Christos
- Συντονιστής

Μετά από Google είδα ότι πριν την εμφάνιση του υγρού για την αφαλάτωση η Saeco είχε απλά βάλει το όνομα της στο κλασικό Dezcal.
http://www.amazon.com/Saeco-52400-Dezca ... gy_k_img_b
το οποίο κάνει γύρω στο 1 ευρώ το φακελάκι και το βρίσκεις από Eurogat και Coffeeway.
Να θυμάσαι άμα χρησιμοποιήσεις σκόνη, πρώτα να την διαλύεις καλά σε νερό και μετά να ρίχνεις το διάλυμα στο δοχείο νερού της μηχανής.
http://www.amazon.com/Saeco-52400-Dezca ... gy_k_img_b
το οποίο κάνει γύρω στο 1 ευρώ το φακελάκι και το βρίσκεις από Eurogat και Coffeeway.
Να θυμάσαι άμα χρησιμοποιήσεις σκόνη, πρώτα να την διαλύεις καλά σε νερό και μετά να ρίχνεις το διάλυμα στο δοχείο νερού της μηχανής.