Φίλτρο νερού

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
Απάντηση
G.F.

Re: Φίλτρο νερού

Δημοσίευση από G.F. » Τετ Μαρ 21, 2012 2:54 pm

coffee lover έγραψε:Εγω κανω χρηση φιλτρου ρητινης ( αλλαγη καθε 2 μηνες ) και εμφιαλομενου νερου ( Eviva απο το Lidl ) ..... μεχρι τωρα η μηχανη μου ειναι πεντακαθαρη ( αφαλατωση καθε 3 μηνες) ....
Εδω ξεκινανε τα δυσκολα μιας και λογω οικονομιας και ευκολιας θελω να καταργησω τα εμφιαλομενα νερα με φιλτρο βρυσης ... τι επιπτωσεις θα εχει αυτο στη μηχανη μου στη τσεπη μου και πρωπαντως στην υγεια μου και ολης της οικογενειας μου καθως μονο εμφιαλομενα πινουμε ( και πινουμε ΠΟΛΥ 3-4 6αδες τη βδομαδα ) ....
οτιδηποτε πληροφορια χρειαστειτε για να μου δωσετε τις συμβουλες-προτασεις σαν ειμαι σε αναμονη ....
Υ.Γ. Το νερο στη περιοχη δεν ειναι και τοσο καλο αλλα υπαρχουν και χειροτερα :a048:
Ανάλογα το νερό της περιοχής σου (μαλακό - σκληρό), βέβαια υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες (χλωρίωσης, μικροοργανισμών κ.α). Στη δίκη μου περίπτωση που είναι μαλακό (χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα μαγνησίου και ασβεστίου) φτάνει η κανάτα σε συνδυασμό πάντοτε με την ανάλογη συντήρηση. Την πληροφορία αναφορικά με την ποιότητα του νερού της περιοχής σου πως την έχεις συλλέξει ? (εμπειρικά, διενέργεια ελέγχου, επικοινωνία με ανθρώπους που ασχολούνται, κ.α).

Δεν είμαι ειδικός και πολλά από τα παιδιά έχουν ασχοληθεί εκτενώς με φίλτρα αλλά νομίζω ότι καλύτερα είναι να επιβεβαιώσεις πρώτα την ποιότητα του νερού και μετά βλέπεις.

Επίσης, με μπερδεύει λίγο η περιοχή που διαμένεις, αν είναι Λαμία μπορώ να μιλήσω με χημικούς μηχανικούς και να ρωτήσω αν θες.

coffee lover

Δημοσίευση από coffee lover » Τετ Μαρ 21, 2012 7:34 pm

Η περιοχη μου ειναι Βολος Ν.Ιωνια ... απλα απο εμπειρια δικια μου γευστικη τα συμπερασματα .... σε ενα αναλογο μαγαζι που ρωτησα για τη περιοχη μου μου ειπαν πως με ενα φιλτρο 150 ευρω περιπου θα ειμαι ενταξει και πως δε χρειαζεται αντιστροφη ωσμωση .... αλλα δε ξερω αν μπορω να τους εμπιστευτω .... οποτε συμβουλες καλοδεχουμενες :)

coffee lover

Δημοσίευση από coffee lover » Παρ Μαρ 30, 2012 8:52 pm

Ξερει καποιος κατι για το Brita on tap το οποιο ειναι ενσωματωμενο στη βρυση ? μου ειπαν οτι η κατακρατηση του ειναι μικρη σε σχεση με τα φιλτρα αλλων εταιριων ? και ολοι μου προτεινουν φιλτρα τα οποια δεν ειναι Brita γιατι ? μηπως δεν ειναι τοσο καλα ? το συγκεκριμενο σε σχεση με τις κανατες εχουν διαφορες ?

Giorgio

Δημοσίευση από Giorgio » Τρί Οκτ 02, 2012 9:03 am

Christos έγραψε:Εδώ και καιρό χρησιμοποιώ το μικρό φίλτρο δεξιά στην τέρμα κάτω φωτογραφία από espressocoffeeshop.
viewtopic.php?f=4&t=36&start=50#p4848
Αλλά και εγώ το έχω αμελήσει το θέμα και πάω στα τυφλά, κοινώς δεν έχω κάνει τίποτα μετρήσεις σκληρότητας κτλ. Κάθε τρεις μήνες που κάνω αφαλάτωση το κάνω και αυτό μια αναγέννηση με αλατόνερο. Τα φίλτρα τα απλά (ρητίνης) όπως το δικό μου είναι μόνο για αποσκλήρυνση και όχι για αποσκλήρυνση, απομάκρυνση χλωρίου και οσμών όπως αυτό που αναφέρεται παραπάνω της BWT το Bestcup (πιο ολοκληρωμένο).
Για μένα πάντως η καλύτερη λύση είναι τα εξωτερικά φίλτρα και όχι τα in-tank.
Τελικά αυτό το φίλτρο από το espressocoffeeshop.com θέλει κάποια έκπλυση πριν την πρώτη χρήση ή απλά το κουμπώνουμε στην Silvia και τέλος?
Επίσης το άλλο της Rancilio το φέρνει τελικά η taf?

Off topic:
Όπως βλέπετε οργανώνομαι σιγά σιγά :a013:

dio

Δημοσίευση από dio » Τρί Οκτ 02, 2012 9:29 am

Απλα το βαζεις σε νερο για κανα 20λεπτο και μετα της το φορας!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τρί Οκτ 02, 2012 9:31 am

Επίσης το έχει ακόμα πιο φτηνά η Eurogat
viewtopic.php?f=15&t=1224&start=30#p24057
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Giorgio

Δημοσίευση από Giorgio » Τρί Οκτ 02, 2012 10:03 am

Το βυθίζουμε δηλαδή μέχρι να γεμίσει το δοχείο ρητίνης.
Μου φαίνεται εκτός από το μπέρδεμα στην επιλογή μηχανής έχει και στην επιλογή περιφερειακών.
Ωραία μπερδέματα όμως. :D

Giorgio

Δημοσίευση από Giorgio » Τρί Οκτ 02, 2012 1:27 pm

Και μία τελευταία ερώτηση ίσως λίγο χαζή,
πρέπει το δοχείο νερού να έχει πάντα νερό όταν έχουμε αυτό το φίλτρο? (εννοώ όταν η μηχανή είναι κλειστή)

spyros
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
Μύλος:: Compak K3 Touch

Δημοσίευση από spyros » Τρί Οκτ 02, 2012 2:02 pm

Όχι απαραίτητα, είναι απλά μία προέκταση της σωλήνας που θα είχες έτσι και αλλιώς. Φυσικά μία ελάχιστη ποσότητα φρόντιζε να έχεις πάντα στο δοχείο.

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Τρί Οκτ 02, 2012 2:31 pm

Φίλτρο ρητίνης που εμπορεύεται η ecm,στις οδηγίες έγραφε να το βυθίζεις σε ένα δοχείο με νερό και να το κουνάς,πιθανόν για να γεμίσει νερό και στην συνέχεια να το αφήνουμε για ένα τέταρτο μέσα στο νερό,πριν την τοποθέτηση.
Αλλά γενικά μην αγχώνεσαι.Δεν είναι τίποτα δύσκολο.Θα βάλεις το φίλτρο στο πιο μακρύ σωληνάκι,θα ενεργοποιήσεις την αντλία και θα γεμίσει με νερό μετά από λίγα δευτερόλεπτα.

Απάντηση