Οδηγίες Αφαλάτωσης (Κιτρικό, Τρυγικό, Dezcal)
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Οδηγίες Αφαλάτωσης (Κιτρικό, Τρυγικό, Dezcal)
Δεν υπάρχει κανένα θέμα με το αλουμίνιο. Ακόμα και αυτό που θα περνάει στο διάλυμα προφανώς και θα φεύγει με τις διαδοχικές εκπλύσεις.
Το θέμα αλουμίνιο έχει ξεκινήσει από άτομα με αλουμινοφοβία και δεν υπάρχει κάτι το εμπεριστατωμένο. Επίσης σύμφωνα με τους κανονισμούς του forum δεν επιτρέπονται τέτοια θέματα προς συζήτηση εάν δεν προέρχονται από τους κατ΄εξοχήν αρμόδιους φορείς.
To Dezcal είναι ασφαλές για χρήση εάν χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες (πχ όπως τα απορρυπαντικά πλυντηρίων πιάτων) και το κιτρικό οξύ είναι φυσική ουσία/συστατικό που βρίσκεται σε μεγάλες σχετικά συγκεντρώσεις στα λεμόνια. Δείτε στο παρακάτω link το video πως κάνει αφαλάτωση η κυρία τον βραστήρα της με κομμάτια από λεμόνια.
http://www.wikihow.com/Descale-a-Kettle
H Gaggia όταν έγραψα τον οδηγό συνιστούσε τρυγικό οξύ οπότε υποθέτω ότι και το προϊόν της τέτοιο θα έχει και όχι γαλακτικό οξύ, αλλά βαριέμαι να το ψάξω ξανά.
Σύσταση μου, χρησιμοποίησε "ξινό" (κιτρικό οξύ) από το supermarket, και όταν χαλάσει το boiler μετά από δέκα χρόνια και αν, βλέπουμε τότε. Εάν καταφέρεις να βρεις τρυγικό οξύ (το αναφέρω και αυτό στο πρώτο post) ακόμα καλύτερα. Το προϊόν που πουλάει η Gaggia (που έχεις στο link) είναι πολύ ακριβό κατά την γνώμη μου εάν αναλογιστείς ότι το boiler δεν κάνει πάνω από 70 ευρώ.
Το θέμα αλουμίνιο έχει ξεκινήσει από άτομα με αλουμινοφοβία και δεν υπάρχει κάτι το εμπεριστατωμένο. Επίσης σύμφωνα με τους κανονισμούς του forum δεν επιτρέπονται τέτοια θέματα προς συζήτηση εάν δεν προέρχονται από τους κατ΄εξοχήν αρμόδιους φορείς.
To Dezcal είναι ασφαλές για χρήση εάν χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες (πχ όπως τα απορρυπαντικά πλυντηρίων πιάτων) και το κιτρικό οξύ είναι φυσική ουσία/συστατικό που βρίσκεται σε μεγάλες σχετικά συγκεντρώσεις στα λεμόνια. Δείτε στο παρακάτω link το video πως κάνει αφαλάτωση η κυρία τον βραστήρα της με κομμάτια από λεμόνια.
http://www.wikihow.com/Descale-a-Kettle
H Gaggia όταν έγραψα τον οδηγό συνιστούσε τρυγικό οξύ οπότε υποθέτω ότι και το προϊόν της τέτοιο θα έχει και όχι γαλακτικό οξύ, αλλά βαριέμαι να το ψάξω ξανά.
Σύσταση μου, χρησιμοποίησε "ξινό" (κιτρικό οξύ) από το supermarket, και όταν χαλάσει το boiler μετά από δέκα χρόνια και αν, βλέπουμε τότε. Εάν καταφέρεις να βρεις τρυγικό οξύ (το αναφέρω και αυτό στο πρώτο post) ακόμα καλύτερα. Το προϊόν που πουλάει η Gaggia (που έχεις στο link) είναι πολύ ακριβό κατά την γνώμη μου εάν αναλογιστείς ότι το boiler δεν κάνει πάνω από 70 ευρώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- G.K
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: G.B Modified By GK
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Porlex Mini
προς θεου δεν ειχα ουτε εχω καμια προθεση να δημιουργησω οποιοδηποτε ειδους πανικο κτλ.κτλ
το αλουμινιο νε μεν ειναι επιβλαβες για την υγεια αλλα οπως αναφερεις και εσυ η οποιαδηποτε
πολυ μικρη τυχον ποσοτητα που διαλυθει σιγουρα θα ξεπλυθει απο τα ξεβγαλματα μετα
τον καθαρισμο.
απλα απο την φυση μου το ψαχνω λιγο παραπανω {ισως παρα πολυ παραπανω }
και ειπα.
εξαλλου οπως εγραψα σε προηγουμενο post μου μαλλον (σιγουρα } και εγω αυτο θα χρησιμοποιησω
εξαλλου οταν θα χαλασει το μποιλερ ισως ειναι σημαδι για κατι καλυτερο
το αλουμινιο νε μεν ειναι επιβλαβες για την υγεια αλλα οπως αναφερεις και εσυ η οποιαδηποτε
πολυ μικρη τυχον ποσοτητα που διαλυθει σιγουρα θα ξεπλυθει απο τα ξεβγαλματα μετα
τον καθαρισμο.
απλα απο την φυση μου το ψαχνω λιγο παραπανω {ισως παρα πολυ παραπανω }
και ειπα.
εξαλλου οπως εγραψα σε προηγουμενο post μου μαλλον (σιγουρα } και εγω αυτο θα χρησιμοποιησω
εξαλλου οταν θα χαλασει το μποιλερ ισως ειναι σημαδι για κατι καλυτερο
- Christos
- Συντονιστής

Γιώργο μην ανησυχείς, μια χαρά και ιδιαίτερα χρήσιμες ήταν οι δημοσιεύσεις σου.
Πολλές φορές απλά στην απάντηση μου βάζω και ψήγματα διαχειριστικής φύσης με όλα τα μέλη σαν αποδέκτες και όχι μόνο σε αυτόν που "απευθύνεται" η απάντηση.
YΓ Θα κάνω και μία διόρθωση στο παραπάνω κείμενο μου. Αντί για food safe σε απλό ασφαλές για χρήση όπως τα απορρυπαντικά του σπιτιού. Μην το φάει και κανείς (δεν κάνει).
Πολλές φορές απλά στην απάντηση μου βάζω και ψήγματα διαχειριστικής φύσης με όλα τα μέλη σαν αποδέκτες και όχι μόνο σε αυτόν που "απευθύνεται" η απάντηση.
YΓ Θα κάνω και μία διόρθωση στο παραπάνω κείμενο μου. Αντί για food safe σε απλό ασφαλές για χρήση όπως τα απορρυπαντικά του σπιτιού. Μην το φάει και κανείς (δεν κάνει).
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- G.K
δεν ξερω τωρα τελευταια τριζω ολοκληρος μηπως εχω μαζεψει αλαταChristos έγραψε:
- Christos
- Συντονιστής

Γιώργο λες να κάνει δουλειά; να το γράφει άραγε ο ΕΟΠYY;

- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Εγώ πάντως που έκανα προχθές αφαλάτωση δοκίμασα λίγο και έκανα και μερικά μπουκώματα.
Σταμάτησα να τρίζω τα δόντια μου στον ύπνο!
Πήρα αέρα να γράψω και γώ εδώ μιας και νομίζω θα πέσει σκούπα..
Σταμάτησα να τρίζω τα δόντια μου στον ύπνο!
Πήρα αέρα να γράψω και γώ εδώ μιας και νομίζω θα πέσει σκούπα..
- Christos
- Συντονιστής

ΥΓ Στο offtopic χιούμορ η διαχείριση κάνει τα στραβά μάτια
- AngelosPap
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: Gaggia Baby Black
- Μύλος:: Macap MX
Το dezcal πρέπει να είναι όξινο προιόν . Αναρωτιέμαι γιατί σου λέει για αλκαλικα απορυπαντικά. Η απάντηση που σου δίνουν δεν κολάει νομίζω με την ερώτηση που λές οτι τους έκανες.G.K έγραψε:
αυτα ειναι τα λεγομενα της urnex οπως αναφερα και πιο πανω που γραφει στο site της.
εγω ομως της ειχα στειλει επισης e-mail οπου την ρωτουσα αν κανει το dezcal για αλουμινενια μποιλερ.η απαντηση ηρθε χτες το βραδυ αργα
Dear George,
Alkaline detergents (like most of our products) are not generally compatible with aluminum. For this reason we do not recommend use of these products on aluminum surfaces.
Thank you,
Urnex Brands, Customer Service
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
αλκαλικα απορυπαντικα { οπως τα περισοτερα απο τα προιοντα μας } δεν ειναι γενικα συμβατα
με το αλουμινιο.για αυτο το λογο δεν συνιστουμε την χρηση αυτων των προιοντων σε αλουμινενιες επιφανιες.
απο την μια στο site τους λενε οτι για μικρο χρονικο διαστημα δεν υπαρχει προβλημα και απο την αλλη στο e-mail που μου εστειλαν λενε οτι δεν το συνιστουνε... τι να πω.. εγω προσωπικα δεν ξερω αν θα το χρησιμοποιησω με την baby { που περιμενω να ερθει }
- Christos
- Συντονιστής

Σωστή παρατήρηση Άγγελε.
Είναι σίγουρα όξινο προϊόν. Μάλλον η υπεύθυνη για την απάντηση έκανε λάθος copy/paste.
ΥΓ Θα σου φτιάξω την παράθεση.
Είναι σίγουρα όξινο προϊόν. Μάλλον η υπεύθυνη για την απάντηση έκανε λάθος copy/paste.
ΥΓ Θα σου φτιάξω την παράθεση.
- G.K
εμανα δεν μου φανηκε παραξενο,ισως γιατι πριν λιγο καιρο ειχα διαβασει ενα αρθρο για τις
αλκαλικες τροφες και ελεγε οτι το λεμονι ειναι η πιο αλκαλικη τροφη...οποτε αν το dezcal ειναι
κιτρικο οξυ λογικα ειναι αλκαλικο...τι να πω δεν ξερω ..δεν ειμαι και χημικος
αλκαλικες τροφες και ελεγε οτι το λεμονι ειναι η πιο αλκαλικη τροφη...οποτε αν το dezcal ειναι
κιτρικο οξυ λογικα ειναι αλκαλικο...τι να πω δεν ξερω ..δεν ειμαι και χημικος