Φίλτρο νερού
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Φίλτρο νερού
Νίκο, πάρα πολλοί ασχολούνται, αλλά βοήθησε μας και εσύ αφού δεν δίνεις κάποιο στοιχείο για την μηχανή. Απ΄οτι κατάλαβα δεν έχει σωλήνα για την είσοδο του νερού αλλά το δοχείο κουμπώνει σε κάποια βαλβίδα όπως (δεν λέω ίδιο) την Gaggia Baby. Σωστά;
Εάν δεν υπάρχει κάτι τυποποιημένο για την μηχανή σου μια λύση θα ήταν να καταφύγεις σε ένα εξωτερικό φίλτρο που απλά στην έξοδο του θα προσάρμοζες κάποια μικρή βαλβίδα-βρύση. Την μεταφορά του νερού στην μηχανή θα την κάνεις όπως την κάνεις και τώρα, μπουκάλι, κανάτα κτλ.
Πιστεύω τα μαγαζιά που ασχολούνται με το φιλτράρισμα του νερού θα μπορoύσαν να σου προτείνουν πολλές για πάνω από τον πάγκο λύσεις.
Ακόμα και αυτό
http://www.water-and-more.com/en/produc ... stmax.aspx
με ένα by-pass στην κεντρική σου βρύση και ένα βρυσάκι στην έξοδο ή και με ένα σκέτο πλαστικό σωληνάκι θα έκανε δουλειά και ας το είχες πάνω στον πάγκο.
Εάν δεν υπάρχει κάτι τυποποιημένο για την μηχανή σου μια λύση θα ήταν να καταφύγεις σε ένα εξωτερικό φίλτρο που απλά στην έξοδο του θα προσάρμοζες κάποια μικρή βαλβίδα-βρύση. Την μεταφορά του νερού στην μηχανή θα την κάνεις όπως την κάνεις και τώρα, μπουκάλι, κανάτα κτλ.
Πιστεύω τα μαγαζιά που ασχολούνται με το φιλτράρισμα του νερού θα μπορoύσαν να σου προτείνουν πολλές για πάνω από τον πάγκο λύσεις.
Ακόμα και αυτό
http://www.water-and-more.com/en/produc ... stmax.aspx
με ένα by-pass στην κεντρική σου βρύση και ένα βρυσάκι στην έξοδο ή και με ένα σκέτο πλαστικό σωληνάκι θα έκανε δουλειά και ας το είχες πάνω στον πάγκο.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- psycho
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
Χρηστο όντως κομποώνει το tank στην μηχανή. Το να κάνω αυτό που λες είναι η έσχατη λύση γτ θα προκαλέσει πανικό στην κουζίνα!
-
spyros
- 2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
- Μύλος:: Compak K3 Touch
Για την silvia έχετε καταλήξει κάπου; Εσύ Χρήστο χρησιμοποιείς κάποιο και αν ναι από που το αγόρασες; Τα φίλτρα για τα οποία μιλάτε πέρα από απολύμανση κάνουν και αποσκλήρυνση με ρητίνες; Η αλήθεια είναι ότι έχω επαναπαυθεί με το εμφιαλωμένο και τις συχνές σχετικά αφαλατώσεις...
Προσθήκη: Καλύτερα να είναι κάτι πολύ απλό που να μπαίνει και στο δοχείο αν γίνεται. Το αναφέρω γιατί υπάρχουν πολλές λύσεις.
Προσθήκη: Καλύτερα να είναι κάτι πολύ απλό που να μπαίνει και στο δοχείο αν γίνεται. Το αναφέρω γιατί υπάρχουν πολλές λύσεις.
- Christos
- Συντονιστής

Εδώ και καιρό χρησιμοποιώ το μικρό φίλτρο δεξιά στην τέρμα κάτω φωτογραφία από espressocoffeeshop.
viewtopic.php?f=4&t=36&start=50#p4848
Αλλά και εγώ το έχω αμελήσει το θέμα και πάω στα τυφλά, κοινώς δεν έχω κάνει τίποτα μετρήσεις σκληρότητας κτλ. Κάθε τρεις μήνες που κάνω αφαλάτωση το κάνω και αυτό μια αναγέννηση με αλατόνερο. Τα φίλτρα τα απλά (ρητίνης) όπως το δικό μου είναι μόνο για αποσκλήρυνση και όχι για αποσκλήρυνση, απομάκρυνση χλωρίου και οσμών όπως αυτό που αναφέρεται παραπάνω της BWT το Bestcup (πιο ολοκληρωμένο).
Για μένα πάντως η καλύτερη λύση είναι τα εξωτερικά φίλτρα και όχι τα in-tank.
viewtopic.php?f=4&t=36&start=50#p4848
Αλλά και εγώ το έχω αμελήσει το θέμα και πάω στα τυφλά, κοινώς δεν έχω κάνει τίποτα μετρήσεις σκληρότητας κτλ. Κάθε τρεις μήνες που κάνω αφαλάτωση το κάνω και αυτό μια αναγέννηση με αλατόνερο. Τα φίλτρα τα απλά (ρητίνης) όπως το δικό μου είναι μόνο για αποσκλήρυνση και όχι για αποσκλήρυνση, απομάκρυνση χλωρίου και οσμών όπως αυτό που αναφέρεται παραπάνω της BWT το Bestcup (πιο ολοκληρωμένο).
Για μένα πάντως η καλύτερη λύση είναι τα εξωτερικά φίλτρα και όχι τα in-tank.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
spyros
Σίγουρα αποτελεί καλύτερη λύση ένα ολοκληρωμένο σύστημα. Αυτό το φίλτρο έβλεπα και εγώ.Christos έγραψε:Για μένα πάντως η καλύτερη λύση είναι τα εξωτερικά φίλτρα και όχι τα in-tank.
Γενικά πάντως αυτό το οποίο διαπίστωσα είναι πέρα από τον οδηγό που ακολουθώ κατά λέξη πρέπει να ανοίγεται και το boiler. Όταν το άνοιξα λίγες μέρες μετά από αφαλάτωση 28 gr dezcal αντί 14gr είδα άλατα, κάποια μάλιστα είχαν πετρώσει στο θερμαντικό!!
-
Loizos
Σπύρο ίσως το πρόβλημα σου να είναι το νερό που χρησιμοποιείς (εμφιαλωμένο) γιατί πολλές φορές αυτά έχουν περισσότερα άλατα από του δικτύου (της ευδαπ είναι ψιλομαλακό νομίζω). Εγώ πχ ανοίγοντας το boiler ένα μήνα μετά την αφαλάτωση (με κανονική δόση) δεν βρήκα ίχνος από άλατα. Νερό βάζω της ΕΥΔΑΠ και το φιλτράρω με κανάτα brita (με φίλτρο brita η laica). Το φίλτρο αυτό το έχω και για το πόσιμο νερό, κρατάει ένα μήνα και στοιχίζει 7,5 το brita και 5 το laica. Μάλιστα τα φίλτρα αυτά δεν κρατάν πολλά άλατα, το χλώριο φιλτράρουν κατά βάση και τα μικροσωματίδια.
-
spyros
Λοίζο το ξέρω αυτό που λες. Στην Αθήνα χρησιμοποιούμε φίλτρο με uv. Πέρα από το οικονομικό γλιτώνεις και τις μεταφορές, μία εξάδα την εβδομάδα δεν είναι και αμελητέα. Εδώ όμως που έχω την μηχανή έχουν βρει στο νερό σε πολύ μεγάλες ποσότητες εξασθενές χρώμιο για τι είδους φίλτρα να μιλήσουμε!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος spyros την Τετ Ιουν 08, 2011 12:48 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Christos
- Συντονιστής

@Σπύρος
Κατ' αρχήν για την Silvia σωστά βάζεις όλο το φακελάκι (28g) και μάλιστα πρέπει να το διαλύεις σε ένα λίτρο νερό αντί για 1.5 (όπως λένε οι οδηγίες του Dezcal δηλαδή). Άμα μετά την ρουτίνα αφαλάτωσης βλέπεις άλατα τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις την συχνότητα των αφαλατώσεων αλλά και του εμφιαλωμένου νερού που βάζεις εάν αυτό δεν είναι αρκετα μαλακό. Αλλά μην συνεχίσουμε την συζήτηση εδώ γιατί υπάρχουν ήδη σχετικά με το θέμα ανοιχτά topics.
@Λοΐζος
Αν και είναι αδύνατο να συγκρίνουμε διαφορετικές περιπτώσεις γιατί δεν ξέρουμε την σκληρότητα του νερού που έχουν διαφορετικές περιοχές αλλά και το εξίσου σημαντικό αν όχι σημαντικότερο τις ποσότητες νερού που περνάν από τις μηχανές, στην περίπτωση σου θα ριψοκινδύνευα να πω ότι ρόλο θα παίζει και ότι έχεις την μηχανή με PID και τα θερμαντικά στοιχεία δεν εκτίθονται σε παρατεταμένους κύκλους θέρμανσης. Κάτι σχετικό είχε αναφερθεί και από τον Μπάμπη.
Κατ' αρχήν για την Silvia σωστά βάζεις όλο το φακελάκι (28g) και μάλιστα πρέπει να το διαλύεις σε ένα λίτρο νερό αντί για 1.5 (όπως λένε οι οδηγίες του Dezcal δηλαδή). Άμα μετά την ρουτίνα αφαλάτωσης βλέπεις άλατα τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις την συχνότητα των αφαλατώσεων αλλά και του εμφιαλωμένου νερού που βάζεις εάν αυτό δεν είναι αρκετα μαλακό. Αλλά μην συνεχίσουμε την συζήτηση εδώ γιατί υπάρχουν ήδη σχετικά με το θέμα ανοιχτά topics.
@Λοΐζος
Αν και είναι αδύνατο να συγκρίνουμε διαφορετικές περιπτώσεις γιατί δεν ξέρουμε την σκληρότητα του νερού που έχουν διαφορετικές περιοχές αλλά και το εξίσου σημαντικό αν όχι σημαντικότερο τις ποσότητες νερού που περνάν από τις μηχανές, στην περίπτωση σου θα ριψοκινδύνευα να πω ότι ρόλο θα παίζει και ότι έχεις την μηχανή με PID και τα θερμαντικά στοιχεία δεν εκτίθονται σε παρατεταμένους κύκλους θέρμανσης. Κάτι σχετικό είχε αναφερθεί και από τον Μπάμπη.
Θα κοιτούσα για συστήματα αντίστροφης όσμωσης. Βέβαια εδώ μιλάμε όχι για νερό για τον καφέ αλλά για σημαντικότατο πρόβλημα στο πόσιμο νερό.spyros έγραψε:Λοίζο το ξέρω αυτό που λες. Στην Αθήνα χρησιμοποιούμε φίλτρο με uv. Πέρα από το οικονομικό γλιτώνεις και τις μεταφορές, μία εξάδα την εβδομάδα δεν είναι και αμελητέα. Εδώ όμως που έχω την μηχανή έχουν βρει στο νερό σε πολύ μεγάλες ποσότητες εξασθενές χρώμιο για τι είδους φίλτρα να μιλήσουμε!
-
Loizos
Εξασθενές χρώμιο? Δεν είναι αυτό που χρησιμοποιείται για τις χρωμιώσεις των μετάλλων?? Αντε πάλι τυχερούλη, θα βάζεις για ένα χρόνο τέτοιο νερό στη silvia και θα αποκτήσεις την πρώτη μηχανή με χρωμιομένο boiler και διαδρομές. Είδες τι κάνει το κράτος για σένα. Άντε και στα δικά μας.
-
spyros
Αχχχ τι να πρωτογράψω εδώ...
Πάντως έχει βάση για το boiler
Ούτε που τολμάω να το δοκιμάσω στην μηχανή πόσο μάλλον να το πιω!
Πάντως έχει βάση για το boiler
Ούτε που τολμάω να το δοκιμάσω στην μηχανή πόσο μάλλον να το πιω!