Βλάβη σε krups xp5620

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
Απάντηση
Αρτεμις

Βλάβη σε krups xp5620

Δημοσίευση από Αρτεμις » Παρ Ιουν 05, 2015 10:02 am

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα! Δεν ξερω αν γράφω σωστά, αν όχι ας μεταφερθεί! Ξεκινάω και ελπίζω να με βοηθήσετε. Οταν έμεινα μαζι με τον άντρα μου ειχε μια krups (δεν θυμάται το μοντέλο) ενα πρωί άρχισε να βγάζει μονο ατμό. Δεν ασχοληθήκαμε αφού ηταν παλιά. Προχωρήσαμε στην αγορα μιας krups Xp5620 10. Την έχουμε 24 μήνες. Μιας και δεν δουλεύω την χρησιμοποιώ παρα πολυ εγω. Φτιαχνω περίπου 2-5 καφέδες την μερα. Χτες το απογευμα ενώ άρχισε να βγάζει καφε με κανονική ροη την άφησα και πηγα μεχρι το διπλανό δωμάτιο. Την άφησα μονη της το πολυ 30 δευτερόλεπτα. Μολις μπήκα βλεπω νερά παντού. Ο καφές δεν έβγαινε. Την κλείνω και βλεπω οτι τα νερά έβγαιναν απο της οπές που έχει κατω απο τα μηχανικό μέρος. Ηρθε ο αντρας μου έπιασε πανω μέρος της μηχανής και δεν μπορούσε να ακουμπήσει το χέρι του απ την θερμότητα. Βγάλαμε το δοχείο νερού και την πρίζα και την αφήσαμε να κρυώσει ως το βράδυ. Γν βάλαμε ξανα σε λειτουργία. Άναψε και έσβησε αμεσως. Απο τότε δεν λειτουργεί καθόλου. Έχουμε σκάσει! Στην περιοχή δεν έχουμε επίσημο σέρβις. Μονο αν την παμε στο μαγαζι και την στείλουν την Πέμπτη αυτοί! Λέτε να χάλασε το μοτέρ; Αξίζω να την στειλω για φτιάξιμο;

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Re: Βλάβη σε krups xp5620

Δημοσίευση από Artisti » Παρ Ιουν 05, 2015 11:34 am

Σίγουρα θέλει service αλλά με τόσα που θα κοστίσει αγοράζεις μια καινούργια φθηνότερη delonghi ec155.
Μόνο αν έχει ακόμα εγγύηση κατά την γνώμη μου αξίζει να την κρατήσεις.

http://www.samarasae.gr//index.php?targ ... t_id=34752

http://www.comelectric.gr/ViewShopProdu ... Id=1179976

Επίσης μπορείς να βρεις καποιο κοντινό εξουσιοδοτημένο service να τους περιγράψεις την βλάβη και να τους ρωτήσεις για το πιθανό κόστος.Αλλά από την εμπειρία μου στο παλιό τους service που ήταν ο koumbis.gr κάτω από 60€ δεν νομίζω να πάει.

http://www.krups.gr/Consumer+Services/S ... %CF%82.htm

Αρτεμις

Δημοσίευση από Αρτεμις » Παρ Ιουν 05, 2015 1:44 pm

Την εστειλα τελικά στο κατάστημα. μου είπαν οτι την εχω λιγο λιγότερο απο 2 χρόνια και ειμαι εντός εγγύησης. Φοβάμαι οτι θα μου πουν οτι ηταν δικό μου το λάθος και σ μου βγάλουν κοστολόγιο. Σε ευχαριστω παρα πολυ!

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Παρ Ιουν 05, 2015 4:53 pm

Λάθος ήταν που την ξαναναψατε και καψατε τα ηλεκτρικά.
Η μηχανή μοιάζει να εχει βουλώσει το γκρουπ απο τα κατάλοιπα του καφέ και για αυτό σου πέταξε νερά.Και η παλιά.σου καφετιέρα που εβγαζε μονο ατμό αυτό είχε πάθει δεν την καθάρισες και βούλωσε πίσω από την ντουζιέρα.
Σε αυτές τις μηχανές αν δεν τις καθαρίζεις και τους βάζεις νερό από την βρύση και όχι φιλτραρισμένο δεν κρατάνε πάνω απο.δυο χρόνια.

Άβαταρ μέλους
panosp
Όνομα: Παναγιώτης
Μηχανή:: Arielli km-150bs PID
Μύλος:: Quamar M80e
2ος Μύλος:: Porlex JP-30
Οι καφέδες μου:: Κατ´εξαίρεση μπαγιάτικοι

Δημοσίευση από panosp » Σάβ Ιουν 06, 2015 3:46 am

Αρτέμης κάτι ανάλογο συνέβει και σε μένα σε μια XP 5240 μόνο που δεν κάηκε. Μετά απο 4 χρόνια καθημερινής πολλαπλής χρήσης(κοντά στα 2 κιλά το μηνα) έβλεπα για πολύ καιρο νερά κάτω απο την μηχανή μη δίνοντας και ιδιαιτερη σημασία. Τελευταία έσταζε νερό απο το group στην μπροστινή πλευρά και η μηχανή ζεσταινόταν υπερβολικά απο πάνω σε σχέση με τα συνηθισμένα. Για να μην πολυλογώ με έτρωγαν τα χέρια μου, την ανοίγω(εννοείτε εκτός εγγύησης) και τι να δω, είχε σπάσει στην πλαστική Βάνα το σημείο που συνδέεται το σωληνάκι που έρχεται απο το thermoblock. Μάλλον την ζωρισες πολύ και σου έκανε το ίδιο και τα νερά σου βραχικυκλωσαν τα ηλεκτρικά.

Είσαι τυχερή που είσαι μες την εγγύηση θα πάρεις καινούρια.
Παντός επειδή δεν παίζουν ευρά για καινούργια, την έφτιαξα μόνος μου με 37€

Ps Έχε χάρη που θέλω να πάρω μύλο...

Απάντηση