Μικρή παροχή απο Gaggia Baby

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
Άβαταρ μέλους
Antonioz
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Gaggia New Baby
2η Μηχανή:: SilverCrest
Μύλος:: Graef CM80

Re: Μικρή παροχή απο Gaggia Baby

Δημοσίευση από Antonioz » Τρί Μαρ 11, 2014 11:58 am

strider19 έγραψε:Το εκανε ο διαολος και το επαθε και εγω σημερα. Μετα απο μια αφαλατωση που δεν εκανε τιποτα, ελυσα τελειως την τριοδη και ενα λεπτο συρμα, την ξεφραξα. Δοκιμασε το.....
οχι ρε πο@@$^@$στη μου!!! σοβαρά?? Λοιπόν απο το ακροφύσιο όντως βγαίνει νερο οταν δουλευει η αντλία αρα πάμε για καθαρισμό-ξεμπλοκάρισμα της αντλίας!!!
(blonde moment:πως και απο πού βγαίνει η τρίοδη;)
Coffee.. the gazoline of life..

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Τρί Μαρ 11, 2014 1:08 pm

Δοκίμασε να κάνεις μερικά backflush πρώτα μπας και ξεμπλοκάρει. Έκανες συχνά backflush πριν το πρόβλημα;

strider19

Δημοσίευση από strider19 » Τρί Μαρ 11, 2014 1:15 pm

Αφου βγαλεις το καπακι και κοιτωντας τη μηχανη απο πισω, βλεπεις κατι τετοιο, περιπου.
2014-03-11 12.31.44.jpg
Με μπλε η τριοδη. αν δεν φαινετε καλα, ανοιξε τη φωτο σε νεο παραθυρο

Βγαλε τα δυο καλωδια (αν και δεν νομιζω να παιζει ρολο, σημειωσε στο μυαλο σου ποιο παει που), και το μαυρο λαστιχο. Με ενα κλειδι 13, ξεβιδωσε το πανω παξιμαδι (αυτο που κρατει το μαυρο κουτακι). Στη δικια μου ηταν αρκετα σφιχτο, και επρεπε να κρατησω το μαυρο κουτακι με μια πενσα για να μην γυρναει ολο μαζι. Αφου ξεβιδωθει, τραβα προς τα πανω το κουτακι. Με ενα 4mm αλλεν ξεβιδωσε τις δυο βιδες που την κρατανε πανω στο μποιλερ. Εκει λιγο προσοχη, διοτι απο τη μια ειναι αρκετα σφιγμενες απο την αλλη θα σου βρισκει το κλειδι πανω στη μηχανι και θα στραβωνει. Οποτε προσεχε μη χαλασεις το εξαγωνο των βιδων.

Αφου το παρεις στα χερια, ξεβιδωσε με ενα 14αρι κλειδι το κατω παξιμαδι. Και αυτο θα ειναι σφιχτο, για αυτο με μια πενσα κρατα κοντρα το τετραγωνο κομματι που βιδωνε στο μποιλερ. Επισης, μια μικρη προσοχη εδω για να μην τραυματισεις την επιφανεια που στεγανωνει στο μποιλερ. Αφου το ξεβιδωσεις, θα φυγει το μισο, που θα εχει μεσα ενα εμβολακι και το ελατηριο του. Στο αλλο κομματι, θα αποκαλυφθουν δυο πολυ μικρες τρυπουλες. Η μια στη περιφερεια οδηγει στο group. Αυτη στο κεντρο παει στο μποιλερ. Το πιο λογικο ειναι να εχει φραξει αυτη του μποιλερ. Εγω σε αυτη τη φαση, το βουτηξα οπως ειναι αυτο το κομματι μεσα σε ενα ελαφρυ διαλυμα νερου-κιτρικου εξεος και το αφησα για κανα 5λεπτο. Επειτα με ενα λεπτο συρματακι ξεφραξα τις τρυπουλες. Αμα τελειωσεις, τα ξαναδενεις οπως ηταν και πριν τοποθετησεις παλι το καπακι, κανεις ενα backflush για να δεις οτι ολα δουλευουν σωστα και χωρις διαροες.

Πανω στη βιασυνη μου χτες, δεν μου εκοψε να βγαλω δυο φωτο να σου δειξω τα κομματια λυμενα πως ειναι, γιατι ετσι με ολο αυτο το κατεβατο και εμενα μου φαινετε δυσκολη ολη αυτη η διαδιακασια. Δεν ειναι ομως κατι το πολυ δυσκολο, αλλα ειναι βαβουρα. Γιαυτο δοκιμασε με μια καλη αφαλατωση οπως την περιγραφει ο Χρηστος και μπορει να μην χρειαστει να τη κανεις. :b050:

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Τρί Μαρ 11, 2014 4:30 pm

Να προσθέσω πως υπάρχει πιθανότητα και να έχει χαλάσει η solenoid (το πηνίο) και να χρειάζεσαι αλλαγή.

strider19

Δημοσίευση από strider19 » Τρί Μαρ 11, 2014 8:12 pm

Ξεχασα να σε ρωτησω. Η μηχανη ειναι ακομα στην εγγυηση? Διοτι παιζει και αυτο που λεει ο Ιωσηφ και θα ηταν :censored: να πληρωσεις για καινουργια βαλβιδα.

Άβαταρ μέλους
Antonioz
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Gaggia New Baby
2η Μηχανή:: SilverCrest
Μύλος:: Graef CM80

Δημοσίευση από Antonioz » Πέμ Μαρ 13, 2014 10:55 am

εγγυηση δεν παίζει.. σημερα ελπιζω να ασχοληθω λιγο με την μηχανη να δω τι γίνετε...
Coffee.. the gazoline of life..

alexliz

Δημοσίευση από alexliz » Παρ Μάιος 30, 2014 7:50 pm

Έχω το ίδιο πρόβλημα με La Cimbali Junior S/1. Έκανα backflush χωρίς βελτίωση στη ροή, δεν έχω κάνει αφαλάτωση. Παρήγγειλα Urnex Liquid Dezcal και περιμένω να παραλάβω.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ξεκινά η αντλία, πέφτει μπόλικο νερό από το portafilter για 1"-2", μετά όμως αμέσως η ροή σχεδόν μηδενίζεται, και ο espresso βγαίνει 'καμένος', μαύρος, χωρίς κρέμα. Επίσης (όπως είναι λογικό) παίρνει γύρω στα 60" αντί για περίπου 25".

Αυτό συνέβη μέσα σε μία μέρα. Την έσβησα στο τέλος της μίας μέρας, και το άλλο πρωί παρουσίασε αυτό το πρόβλημα.

Προτείνετε να ανοίξω την τρίοδη βαλβίδα και να κάνω καθαρισμό με σύρμα, όπως αναφέρει ο φίλος παραπάνω; Έχει κάποιος PDF σε exploded view ή κάτι παρόμοιο για να με βοηθήσει να την αποσυναρμολογήσω; Είμαι μηχανικός, καταλαβαίνω από τεχνικά ζητήματα, αλλά δεν έχω ξανανοίξει εσπρεσομηχανή.

Ευχαριστώ πολύ.

strider19

Δημοσίευση από strider19 » Παρ Μάιος 30, 2014 9:55 pm

Λιγο δυσκολο να βρεις exploded για κατι τετοιο, αλλα μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτα που αναφερω πιο πανω. προσαρμοσμενα στη περιπτωση σου φυσικα. Ουτως ή αλλως ολες αυτες οι βαλβιδες ειναι αρκετα ομοιες. Και Αφου οπως λες εισαι και μηχανικος, δεν θα εχεις προβλημα.

BF εκανες με σκετο νερο ή με cafiza? Αφαλατωση δεν της εχεις κανει καθολου? Ποσο καιρο την εχεις?

alexliz

Δημοσίευση από alexliz » Παρ Μάιος 30, 2014 11:44 pm

BF έκανα με αυτό: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004 ... UTF8&psc=1 (Puro Cleaning Powder 900g, από Αγγλία), 2 φορές σήμερα. Καμία βελτίωση στη ροή, όπως λέω και πριν.

Την έχω 2 χρόνια. Την αγόρασα 2ο χέρι. Ποτέ δεν έχω κάνει αφαλάτωση.

Την κατέστρεψα;

strider19

Δημοσίευση από strider19 » Σάβ Μάιος 31, 2014 12:30 am

Δεν την κατεστρεψες, αλλα πρεπει να κανεις αμεσα αφαλατωση. Και μαλιστα θα σου προτεινα, μεχρι τοτε, να μην την χρησιμοποιεις.

Ριξε και μια ματια εδω:
http://www.home-barista.com/espresso-ma ... 12529.html

Απάντηση