Μικρή παροχή απο Gaggia Baby

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
Άβαταρ μέλους
Antonioz
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Gaggia New Baby
2η Μηχανή:: SilverCrest
Μύλος:: Graef CM80

Μικρή παροχή απο Gaggia Baby

Δημοσίευση από Antonioz » Κυρ Δεκ 22, 2013 8:16 am

Τις τελευταιες μέρες μου φαινετε οτι εχει πέσει αρκετα η πίεση της Baby... μετα απο καθαρισμους με ξυδια δεν ειδα διαφορα.. οπότε αρχισα να καθαριζω το γκρουπ...
μήπως μπορει να μου πει κάποιος πως βγανει το κομμάτι που φαινετε στη φωτο; ειναι αυτο που πρεπει να βγάλουμε για να αλλάξουμε το λάστιχο φραγης του φιλτρου. εχω βγάλει τις δυο αλενοβιδες.. τωρα πρέπει να βάλω "λοστο" για να φύγει; ή υπάρχει κόπλο;
GAGGIA.jpg
Coffee.. the gazoline of life..

Άβαταρ μέλους
Ntinlanden
Όνομα: Ντίνος
Μηχανή:: Gaggia Baby
Μύλος:: Ascaso i-mini i2

Re: Μικρή παροχή απο Gaggia Baby

Δημοσίευση από Ntinlanden » Κυρ Δεκ 22, 2013 9:49 am

Καλημερα!
Αφου βγουν οι δυο αλλενοβιδες που λες επρεπε να επεφτε μονο του κατω αρα λογικα εχει κολλησει.

Coffee Puck
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia Evolution
Μύλος:: Ascaso i-mini i-1
Οι καφέδες μου:: Sidamo-2 Hariti Ethiopia

Δημοσίευση από Coffee Puck » Κυρ Δεκ 22, 2013 11:55 am

Θα σου πω για την Evoloution και πιστεύω οτι είναι η ίδια εφαρμογή με την Baby. Λύνεις τις δυο αλενόβιδες. Αν δεν πέσει μόνο του το βοηθάς με ένα κατσαβίδι να ξεκολλήσει. Μην το φοβηθείς. Είναι μασίφ χαλκός. Όταν βγάλεις την παλιά φλάντζα να καθαρίσεις και εκεί που πατάει. Πιθανόν να έχει υπολείμματα λάστιχου κολλημένα. Η τοποθέτηση γίνεται με τον αντίστροφη σειρά. (Με την καινούργια φλάντζα το pf δε θα σου κλειδώνει εκεί που κλείδωνε με την παλιά)

Άβαταρ μέλους
Antonioz

Δημοσίευση από Antonioz » Κυρ Δεκ 22, 2013 12:00 pm

οκ, σας ευχαριστώ!!
Παω για δοκιμή με το λοστάρι!!! :waf: :waf: :waf:

nbackal
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Gaggia Classic Oro
2η Μηχανή:: Gaggia Classic 2012
Μύλος:: Mahlkönig vario
Οι καφέδες μου:: Segafredo ES, Danesi Doppio και άλλοι.

Δημοσίευση από nbackal » Κυρ Δεκ 22, 2013 1:36 pm

Οχι και λοστάρι :lol:

Με ενα κατσαβιδάκι θα γίνει η δουλειά σου αφού βγάλεις τις αλενόβιδες που είπαν τα παιδιά. Καθαρίζεις την μάκα που θα έχει πιάσει η πλάκα λογικά και αλλάζεις και προληπτικά την φλάτζα.

Όπως θα τα έχεις βγαλμένα κάνε και μια αφαλάτωση καλού κακού με χλιαρό νερό και dezcal για να είσαι σίγουρος οτι δεν έχουν μείνει άλατα στην μηχανή για να το αποκλείσεις οτι μπορεί να οφείλεται σε άλατα η χαμηλή παροχή.

Αν συνεχίσει η χαμηλή παροχή το κοιτάμε παρακάτω.

Εύχομαι να λυθεί το πρόβλημα με τα παραπάνω.

Άβαταρ μέλους
Antonioz

Δημοσίευση από Antonioz » Κυρ Μαρ 09, 2014 5:56 pm

νεο προβλημα στην Baby.. ξαφνικα,(ή μαλλο μετα απο ακινησια 2-3 εβδομαδων) ενω όλα φαινεται να δουλευουν δεν βγαινει καθολου νερο.. Η αντλια ξεκιναει να πρεσσαρει αλλα μετα απο 5-6 sec μπουκώνει σαν να μην μπορει να στειλει το νερο πουθενα, το νερο ζεσταινεται (το εκτονωνω απο το ακροφυσιο του ατμου). Οπως την κοβω την δλεια καποιο σωληνακι μετα την αντλια εχει βουλώσει,αυτο καταλαβαινω με την μικρη μου εμπειρια. Τι κάνω; ριχνω ξυδια για να ξεβουλωσει το συστημα ή κάνω εγχειρηση ανοιχτης καρδιας για να βρω το βουλωμα;
Στην δευτερη περιπτωση θα χρειαστω και κανενα σχεδιο (exploded view ας πουμε της μηχανης) να βλεπω τι βγαζω κ απο που..χεχεχεε (Τελευαταια εγχειρηση που εκανα σε μια krups δεν ξανα εκλεισε :OOPS: :OOPS: )

DioNiSis
Μηχανή:: Gaggia Baby pid opv
Μύλος:: Graef cm 702
2ος Μύλος:: Porlex Tall
Οι καφέδες μου:: δοκιμάζω συνεχώς

Δημοσίευση από DioNiSis » Κυρ Μαρ 09, 2014 7:37 pm

μάλλον η μηχανή χρειάζεται priming,
γράφει στο manual πως γίνεται, όπως και πως πρέπει να το κάνεις όταν η μηχανή μένει ανενεργή για διάστημα 2 εβδομάδων και άνω, όπως στην περίπτωση σου.

strider19

Δημοσίευση από strider19 » Κυρ Μαρ 09, 2014 8:35 pm

Μια μικρη παρενθεση εδω. Για βγει το κομματι αυτο πανω απο τη shower screen, ο πιο ασφαλες και σιγουρος τροπος ειναι να βιδωσεις μια 5mm βιδα στη τρυπα που βιδωνει κανονικα η βιδα που κραταει τη σιτα. Η βιδα που εχει ειναι κοντη, θελει μια πιο μακρια.

Οταν δουλευεις την αντλια και ανοιγεις το ακροφυσιο, τρεχει κανονικα νερο (απο το ακροφυσιο)? Αν ειναι ετσι, εχει κολλησει η τριοδη βαλβιδα. Δοκιμασε με μια γερη αφαλατωση και βλεπουμε. Μην τη ζορισεις ομως την αντλια αμα δεν βλεπεις να τρεχει νερο.

GAGGIA.jpg
Με μπλε, η τρυπα που λεεω

Άβαταρ μέλους
Antonioz

Δημοσίευση από Antonioz » Δευ Μαρ 10, 2014 3:05 pm

Δεν το ειχα σκεφτει αυτο με την βιδα :inlove:
Θα δοκιμάσω σημερα τι γινετε με ανοιχτη αντλια και ατμο. Πάντως ανοιγοντας το ακροφύσιο φέυγει η πιεση σε μορφή ατμού-νερού..
Θα δω και για το priming το οποιο να πω την αληθεια δεν το χα υπόψη..
Σας ευχαριστώ πολύ!!

strider19

Δημοσίευση από strider19 » Δευ Μαρ 10, 2014 7:00 pm

Το εκανε ο διαολος και το επαθε και εγω σημερα. Μετα απο μια αφαλατωση που δεν εκανε τιποτα, ελυσα τελειως την τριοδη και ενα λεπτο συρμα, την ξεφραξα. Δοκιμασε το.....

Απάντηση