Προβλημα με silvia
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Re: Προβλημα με silvia
Μπορείς να βρεις εδώ οδηγίες για το καθάρισμα:
http://www.jetblackespresso.com.au/equi ... io-silvia/
Αν και θα σου απαντήσουν πιο σωστά όσοι έχουν την Miss, μήπως έσφιξες υπερβολικά την βίδα του shower; Σαν να μην περνάει νερό από το κέντρο του shower αλλά μόνο από την περίμετρο του μου φαίνεται.
http://www.jetblackespresso.com.au/equi ... io-silvia/
Αν και θα σου απαντήσουν πιο σωστά όσοι έχουν την Miss, μήπως έσφιξες υπερβολικά την βίδα του shower; Σαν να μην περνάει νερό από το κέντρο του shower αλλά μόνο από την περίμετρο του μου φαίνεται.
-
Loizos
Μου κάνει εντύπωση. Και στο video με το γυμνο φαίνεται η ροή να είναι παράκεντρα (προς τα έξω) και σε αυτό το video μου φαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη ροή προς τα άκρα της shower screen σε σχέση με το κέντρο. Επίσης μου φαίνεται ότι βγάζει με το νερό περισσότερο ατμό από ότι πρέπει.
Ο Χρηστάρας έχει δίκαιο πάντως, είσαι και στις 2 περιπτώσεις underextracted. Πρέπει να πας σε πιο ψιλό κόψιμο. Δεν σημαίνει ότι επειδή έκοβες χθες ένα καφέ στο 3,5 θα τον κόψεις και σήμερα εκεί. Το κόψιμο επηράζεται από παραμέτρους όπως υγρασία και θερμοκρασία δωματίου κτλ. Δοκίμασε να κόψεις μια σκάλα πιο ψιλά, και να κάνεις κάποια καλή διανομή (πχ wdt) και ίσιο πάτημα.
Ερώτηση: Πόσο καιρό έχεις τη μηχανή και τι συντήρηση της κάνεις (αφαλατώσεις, backflush κτλ)?
Ιωσήφ δεν νομίζω να έχει να κάνει με τη βίδα γιατί αυτή περνάει μέσα από το κέντρο του διασκορπιστή. Ο διασκορπιστής σπάει τη ροή του νερού που έρχεται σε 8 μικρές ροές γύρω από τη βίδα και η ντουζιέρα με τη σειρά της σε άλλες μικρότερες.
Ο Χρηστάρας έχει δίκαιο πάντως, είσαι και στις 2 περιπτώσεις underextracted. Πρέπει να πας σε πιο ψιλό κόψιμο. Δεν σημαίνει ότι επειδή έκοβες χθες ένα καφέ στο 3,5 θα τον κόψεις και σήμερα εκεί. Το κόψιμο επηράζεται από παραμέτρους όπως υγρασία και θερμοκρασία δωματίου κτλ. Δοκίμασε να κόψεις μια σκάλα πιο ψιλά, και να κάνεις κάποια καλή διανομή (πχ wdt) και ίσιο πάτημα.
Ερώτηση: Πόσο καιρό έχεις τη μηχανή και τι συντήρηση της κάνεις (αφαλατώσεις, backflush κτλ)?
Ιωσήφ δεν νομίζω να έχει να κάνει με τη βίδα γιατί αυτή περνάει μέσα από το κέντρο του διασκορπιστή. Ο διασκορπιστής σπάει τη ροή του νερού που έρχεται σε 8 μικρές ροές γύρω από τη βίδα και η ντουζιέρα με τη σειρά της σε άλλες μικρότερες.
- stathistom
- Όνομα: Σταθης
- Μηχανή:: miss silvia v3
- Μύλος:: anfim best
- Οι καφέδες μου:: La cabana,taf estate blend
Ναι την εσφιξα καπως σφιχτα αλλα και οταν τη ξεβιδωσα για πρωτη φορα ηταν παρα πολυ σφιχτη,λες να εκανα καμμια ζημια με το σφιξιμο?Ειναι φυσιολογικο στη μεση που πιανει η βιδα να εχει λιγο βαθουλωσει?
- stathistom
Την μηχανη την εχω μονο 4 μηνες και εχω κανει 2 αφαλατωσεις,απλα πριν καμμια εβδομαδα σαν να ετρεχε πιο γρηγορα το νερο και οπως φαινεται απο το βιντεο χειροτερεψε τις τελευταιες μερες!Απο χθες εκανα παλι πειραματισμους με κοψιμο διαφορετικο και πεταξα μπολικο καφε αλλα τιποτα το συνταρακτικο,κατι παιζει με την ροη οντως...
-
Loizos
Όταν λες έχει λίγο βαθουλώσει τι εννοείς? Και στη δικιά μου ντουζιέρα φαίνεται ελάχιστο βαθούλωμα στο κέντρο (φωτό στην προηγούμενη σελίδα). Για να έχεις κάνει ζημιά στη ντουζιέρα, πρέπει να προσπάθησες να τη βιδώσεις χωρίς να είναι όλα τα εξαρτήματα της στη θέση τους. Το κάτω μέρος του διασκορπιστή δεν εφάπτεται στη ντουζιέρα και δεν την αφήνει να στραβώσει. Εάν είναι πολύ διαφορετικό το βαθούλωμα από της δικιάς μου ανέβασε μια φωτό.
- xrhstaras
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto MK3
- Μύλος:: Mazzer mini E
- Οι καφέδες μου:: Cuba Serano Superior
λοιπόν αυτό που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι το εξής.
1. Κάνε το ίδιο πράγμα με την μηχανή κρύα !! με το που θα την ανοίξεις . Δες πως τρέχει το νερό (αν μπορείς ανέβασε 1 )
2. Ασε να ζεσταθεί κανένα 15λεπτό και ξανακάνε το ίδιο (ξανανέβασε ένα βίντεο. )
Η βίδα θέλει να είναι σφιχτά αλλά αν δεις και στο επίσημο σίτε της rancilio σου λέει να μην το παρακάνεις. Στο νου μου έχω 2 πράγματα πίεση και θερμοκρασία (που και το 2ο έχει να κάνει με την πίεση )
Το τρίτο που μπορώ να σκεφτώ για πρόβλημα (άσχετο με το πόσο τυχαίο μπορεί να είναι) να υπάρχει ένα σκουπιδάκι σε κάποια διατομή και να σου δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση (σκέψου το δάχτυλο που βάζεις μπροστά από ένα λάστιχο ποτίσματος) . Ξεκίνα βασικά βήμα βήμα και μην τρελαίνεσαι. Ότι και να είναι φτιάχνεται τουλάχιστον ένα καλό που έχει η σίλβια είναι τα ανταλλακτικά τα βρίσκεις εύκολα. (που δεν νομίζω πως χρειάζεσαι)
1. Κάνε το ίδιο πράγμα με την μηχανή κρύα !! με το που θα την ανοίξεις . Δες πως τρέχει το νερό (αν μπορείς ανέβασε 1 )
2. Ασε να ζεσταθεί κανένα 15λεπτό και ξανακάνε το ίδιο (ξανανέβασε ένα βίντεο. )
Η βίδα θέλει να είναι σφιχτά αλλά αν δεις και στο επίσημο σίτε της rancilio σου λέει να μην το παρακάνεις. Στο νου μου έχω 2 πράγματα πίεση και θερμοκρασία (που και το 2ο έχει να κάνει με την πίεση )
Το τρίτο που μπορώ να σκεφτώ για πρόβλημα (άσχετο με το πόσο τυχαίο μπορεί να είναι) να υπάρχει ένα σκουπιδάκι σε κάποια διατομή και να σου δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση (σκέψου το δάχτυλο που βάζεις μπροστά από ένα λάστιχο ποτίσματος) . Ξεκίνα βασικά βήμα βήμα και μην τρελαίνεσαι. Ότι και να είναι φτιάχνεται τουλάχιστον ένα καλό που έχει η σίλβια είναι τα ανταλλακτικά τα βρίσκεις εύκολα. (που δεν νομίζω πως χρειάζεσαι)
-
mrkaza
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: rancilio silvia v3
- 2η Μηχανή:: 82 C Plaisio
- Μύλος:: mahlkoenig vario
- Οι καφέδες μου:: Sweet blue , Ιlly Medium roasted
O woodman που ειναι οεο να μας δωσει τα φωτα του ?
- stathistom
Μετα απο πολυ αναζητηση και στο διαδικτυο βρισκω οτι η βιδα ειναι σωστη με νορμαλ βαθουλωμα και η διαταξη βιδωματος και αυτη οκ,οποτε παλι γυρνωντας στο σπιτι βραδακι θα κανω τα βιντεακια με κρυα και ζεστη μηχανη και θα τα ανεβασω για συμπερασματα...Παρατηρησα παντως οτι η πιεση ειναι ιδια απλα ζεστη βγαζει ατμο αρκετο...Νομιζω οτι πρεπει να παιζει προβλημα με σκουπιδακι τελικα,αν ειναι αυτο ομως τι μπορω να κανω?
Εχω και μια γυναικα-νομιζω εξαιρεση- αντι να φωναζει αγχωνεται τι espresso θα πινουμε!!!
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Απο θερμοκρασία πως σου φάνηκε ο καφές; Υπάρχει περίπτωση να χάλασε ο θερμοστάτης και να ανεβάσει παραπάνω θερμοκρασία.
- stathistom
Παρατηρησα οτι οταν δουλευε νορμαλ απο τις πρωτες της μερες μεχρι που αρχισανε τα τρελλα εκανε μεσα της ενα ηχο σαν βραστηρας οταν αναβε η λυχνια στην μεση της μηχανης,τωρα εχει ελαττωθει πολυ αυτος ο ηχος καμμια σχεση...